![]()
Bir kutu kolada 10 adet küp şeker bulunur. Bugünün kola severleri maalesef geleceğin şeker hastalarıdır. Şimdiden Allah şifa versin.
çok büyük bir zevkten mahrum kalıyorsun içmiyorsankatılıyorum içmiyorum da ama içenlere de saygı duyarım
hayır yalancı değilim ve de içmiyorum benden iyi mi bileceksin?Cola icmiyorum diyen yalancidir...
bir zevki yokki ha asitli olduğu için diyorsan da soda içerimçok büyük bir zevkten mahrum kalıyorsun içmiyorsan
aynen öylekışın boza yazın ayran her zaman milli içecek tavsiye ederim zararı yok faydası çok![]()
(Boza sevmeyenler sahlepte içebilir)
1 çay bardağı 75 ml ve bunun içine genellikle 2 küp şeker atıyoruz. Bir kutu kola 330 ml. Yani 33 ml'de 1 küp şeker. 66 ml'de 2 küp şeker. Bu durumda 4 bardak çay içtiğimizde kola kadar tehlikeli oluyor.
Yıllardır 2 şekerli içiyordum. Şimdi 1'e düşürdüm, pek farklı gelmediğinden sevdim. Şekersiz biraz zor; ama alışanlar çok seviyor. Bakalım.Normalde vücudumuzun rafine sekere ihtiyaci yok. Gerekli sekeri karbonhidrat icerikli besinlerden temin ediyor. Ayrica en guzel cay sekersiz icilir. Seker tadi degil cay tadi alirsin o zaman![]()
Sodayı da at maden suyunu tercih et.Soda hariç, tüm asitli-zehirli gıdaları (!) klozete atanlardanım..
1 çay bardağı 75 ml ve bunun içine genellikle 2 küp şeker atıyoruz. Bir kutu kola 330 ml. Yani 33 ml'de 1 küp şeker. 66 ml'de 2 küp şeker. Bu durumda 4 bardak çay içtiğimizde kola kadar tehlikeli oluyor.
Sen de içme arkadaşım zorla mı içiriyorlar sana ben ve benim gibi seven insanlar da var Türkiye'de. Sen sevmiyorsun diye olmayacak baskıcı diktatör zihniyetli seniKeşke hiç gelmemiş olsa idi.
Cola karşıtısın ama arada sırada içiyorsun. O da iyiymiş.Zamanında kısırlık ilacı diye satılan ve içerisinde kilolarca şeker ihtiva eden bu ürünü hiç görmemiş olurduk. Yerli olsun yabancı olsun cola karşıtıyım. Bende arada içerim ancak çok zararlı olduğunu içtiğimiz an dışında hepimiz biliyoruz.
Kolanın sindirime yardımcı olduğunu zannetmek büyük bir yanılgıdır. Zira midenin asit dengesini bozduğunuzda hem midenizde, hem de ilerleyen dönemde vücudunuzun diğer bölgelerinde fazlaca zararını görürsünüz.
İkinci olarak, "böbrekler genel olarak sağlıksızdır" nasıl bir tabirdir yahu?
Yani vücudunuzun doğal bir parçası ve mükemmel bir düzenle işleyen böbreklere "sağlıksız" diyorsunuz, vücudun dışarı atmaya çalıştığı bir madde olan CO2 ile dolu kolaya "sindirime yardım ediyor" diyorsunuz; biyoloji biliminde geldiğimiz son nokta bu mudur?![]()
Yanlış anlaşılma olmasın, sen kolayı savunuyorsun anlamında yazmadım; fakat "böbrekler genel olarak sağlıksızdır" tabiri çok anlamsız geldiği için dipnot düştüm diyelim.Çünkü işin sistematiğine bakarsan, bir insanın böbrek rahatsızlığı yaşaması, o insanın kendisinden bağımsız olan böbrek sisteminin mükemmelliğine bir gölge düşürmez. Fakat diğer tarafta kolanın herhangi bir anda dolaylı yoldan sindirime müdahale etmesi, onun sistematik olarak başarılı olduğunu söylemek için bir delil değildir.
CO2 ile dolu olması, yani "asidik ortam" oluşturması nedeniyle illa da besinler üzerinde sindirimi kolaylaştırıcı etki yapacağını zannetmek de eğitim sistemimizin getirdiği ezberci anlayışın bir ürünüdür maalesef. Dikkatinizi çekiyorum, burada söz konusu sadece kola değildir, yoksa kolayı savunmak için yazmadığını ben de biliyorum. Nihayetinde yine de yanlış bilgilendirme olmasın. Senin de söylediğin gibi, midenin sindirim için salgıladığı HCl, gerçekte asidin ta kendisidir ve senin de söylediğin gibi, kola bu salgıya destek olmak şöyle dursun, zaman içerisinde mevcut salgılamayı da bozar. Gördüğün gibi ikisi de asit olduğu halde illa da birbirine destek olacak demek söz konusu değildir. İşin şamatasını bozduğum için üzgünüm, sadece "kola sindirime de yardımcı oluyor" demiş olsaydın espriyi böyle murdar etmeyecektim, ama böbrekler sağlıksızdır deyince taş koyasım geldi.
Kızma kardeşim, can sıkıntısı işte..
Kola karşıtları, karşıtlıklarını sağlığa zararlı şeklinde ifade ederek ne kendilerini nede bizi kandırmasınlar2 kişinin bildiği sır değildir, bu karşıtlığın gerçek sebebinin yok içinde domuz yağı ve koka bitksinin yaprağında da böcek efsanesinden olduğunu biliyoruz arkadaşlar rahat olun arkadaşlar kasmayın kendinizi
Ha sağlığa da zararlıdır ama yediğimiz içtiğimiz bundan daha sağlıksız 100lerce şey varken, varsa yoksa bu mevzu. Hele birde sıgara mevzusu vardır ki; 5 yıl 2-3 paket içip bırakmış biri olarak söylüyorum. Sıgaranın yanında hurma gibi kalır.
Bu nasıl bir müneccimliktir yaw. Şahsen ben domuz yağından şüphelensem. Beyler "DOMUZ YAĞINDAN ŞÜPHELENİYORUM O YÜZDEN İÇMİYORUM" yazarım.
Yediğimiz yüzlerce şeyin sağlıksız olması kolayı aklamaz ki. O zaman hepten salalım![]()