Dün çalışan HDD şimdi çalışmamaya başladı

donukkonuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 3"]Merhabalar,

Dün geceye kadar hiç sorunsuz çalışan Seagate Expansion 1 TB lık HDD bu sabahtan itibaren çalışmamaya başladı. Başka bilgisayarlara da taktım yine de çalışmıyor. USB kablosunu taktığımda içeriden sanki bi takılma varmış gibi ince bi "tık tık" diye ses geliyor sürekli bir şekilde. Düşme veya fiziksel bir hasar almadı üstelik. Ne yapmalıyım? Nasıl düzeltebilirim?

USB kablosunu değiştirdim, güç kablosunu değiştirdim, bilgisayarı açıp kapattım yine de hiçbiri fayda etmedi. Yanımda bir tane daha HDD var onda çalışan güç kablosunu taktım alet yine aynı tepkiyi verdi.

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Garantisi devam ediyor ise servise gönder. Bu durumda içerik gider ama yenisi gelir büyük ihtimalle...

Garantisi devam etmiyor ise, sök, desktop bilgisayarda HD olarak tanıt, muhtemelen açılır. Sonra ne derece sağlam olduğunu kontrol edip, böyle kullanabilirsin. Bu durumda içerik de büyük ihtimalle kurtulabilir.

Ama, external HD'lerde kullanılan hard diskler çok kalitesiz... Bu şekilde kullandığım harddiskler oldu ama nihayetinde onlar da çok dayanmıyor.

Kolay gelsin,

donukkonuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garantisi devam ediyor ama dün bilgisayarımdaki tüm bilgileri içine atmıştım format atma amaçlı o yüzden içinde çok değerli belgeler var garantiye götürdüğümde kesinlikle bilgileri temizliyorlar değil mi? Özel olarak belirtsem ve kurtarmalarını istesem bir şey değilmiyor sanırım.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Garantisi devam ediyor ama dün bilgisayarımdaki tüm bilgileri içine atmıştım format atma amaçlı o yüzden içinde çok değerli belgeler var garantiye götürdüğümde kesinlikle bilgileri temizliyorlar değil mi? Özel olarak belirtsem ve kurtarmalarını istesem bir şey değilmiyor sanırım.
İçindeki bilgiler önemli dersen ne yaparlar bilemiyorum. Sonuçta ben bilgisayara hard disk olarak tak dediğimde de çalışacağından %100 emin değilim, ama büyük ihtimalle çalışacak. Karar burada sana ait...