Dualshock 4 sağ analog ve sol analog sorunu çözümleri

Qwertsi

Öğrenci
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
74
Reaksiyon puanı
27
Puanları
18
Yaş
25
Bazılarınız yaşamıştır Dualshocm 4 lerde karakter veya kamera kendi kendine hareket ediyor.Ingilizcede stick drift diye geçer.Bunlarla ilgili geçici çözümler var.Tabi cihaz darbe almadıysa bu çözümler işe yarar.Birde bazılarınızda bu çözümler kalıcı olabilir.
Sorunun olası sebebi:Cihazın içine toz veya kir girmesi olabilir.
Çözüm 1:Analogların etrafında ki boşluklara güçlü bir şekilde üfleyebilir veya hava üfleyen bir cihaz kullanabilirsiniz.
Çözüm 2:Cihaza L2 düğmesinin yanında ki küçük delikten PS4 ve Dualshock 4 kapalıyken reset atabilirsiniz.Kürdan yeterli olacaktır.
Çözüm 3:Analogların etrafını ıslak mendil veya saf alkol/parfüm sıkılmış kulak çöpü ile temizleyebilirsiniz.
Çözüm 4:Cihaz titreşimini kapatabilir veya cihaz bağlantısını sadece kablo ile bağlan haline getirebilirsiniz.Neden bilmiyorum bazı insanlarda bu da işe yarıyor.
Çözüm 5:Cıhazın içini açıp(Bunla ilgili bolca eğitim videosu var.)analogları temizleyebilir be eğer yayında bir sorun varsa onu düzeltebilirsiniz.
Son çözüm 6.Çözüm:Garanti var ise cihazı garantiye yollayın test edip yüksek olasılıkla sıfır yeni cihaz vereceklerdir.Tabi duruma göre sadece içini açıp temizleyip verdikleride oluyor.
Umarım bu sorunu yaşayan ve çözüm arayanlara yardımcı olacaktır.Umarım gelecekte bu sorunu yaşayacak insanlara yardımı olacaktır.Şunu da tekrar hatırlatayım cihaz darbe veya suya maruz kaldıysa bu sorunlar işe yarama ihtimali düşüktür.Sizinde bulduğunuz çözümler varsa lütfen konunun altına yazın.Çünkü bu geçici çözümler şimdiden tekrar ede ede beni sıktı.
 

SandyShores

Asistan
Katılım
1 Kasım 2020
Mesajlar
167
Reaksiyon puanı
103
Puanları
43
Benim kol çatır çutur ediyor yeni kol almam lazım büyük ihtimal aldığım kişi öldürmüş kolu.
 

Qwertsi

Öğrenci
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
74
Reaksiyon puanı
27
Puanları
18
Yaş
25
Benim kol çatır çutur ediyor yeni kol almam lazım büyük ihtimal aldığım kişi öldürmüş kolu.
Durum hakkında pek bilgim yok ama internette yabancı forumlarda cihaz darbe aldığında bu durumu yaşamış veya içini açıp düzgünce kapatamayanların başına gelen bir durummuş bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer konuyu yararlı bulduysanız veya çözümlerden biri işinize yaradıysa yazar mısınız?
 
Son düzenleme:
Üst