Dediğinizi yapınca tamamen siliniyor mu? Bir yerde şöyle bir yazı görmüştüm.Windows disk yönetiminden veya windows kurulum ekranından istediğin diski biçimlendirebilirsin.
GRUB : Bilgisayar açılışında devreye girerek işletim sisteminin yüklenmesini sağlar.Dediğinizi yapınca tamamen siliniyor mu? Bir yerde şöyle bir yazı görmüştüm.
1. Windows 10 Arama Çubuğu'na "diskmgmt.msc" yazıyoruz.
2. Çıkan görselde Linux Mint'in diskini bulup sağ tıklıyoruz. Birimi Sil'e basıyoruz.
3. Birimi sildikten sonra boyutunu arttırmak istediğiniz diske gelip Birimi Genişlet'e basıp diskimizi genişletiyoruz.
4. Bilgisayar başladıktan sonra Boot Menu'de diskini kaldırdığımız halde gelen GRUB kısmını silmek için Windows 10
Format USB/DVD'sini takıp Şimdi Yükle'nin altındaki "Bilgisayarınızı Onarın" kısmına gelin.
5.Bilgisayar başladıktan sonra Boot Menu'de diskini kaldırdığımız halde gelen GRUB kısmını silmek için Windows 10
Format USB/DVD'sini takıp Şimdi Yükle'nin altındaki "Bilgisayarınızı Onarın" kısmına gelin.
6. "bootrec.exe /fixmbr" komutunu girin. Ondan sonra işlemin başarıyla tamamlandığına dair bir ileti alacaksınız.
GRUB dediği şey nedir? Yani onu illa yapmak zorunda mıyım?
O zaman GRUB kısmını da sileceğim. Yardımınız için teşekkürler.GRUB : Bilgisayar açılışında devreye girerek işletim sisteminin yüklenmesini sağlar.
Evet yoksa grub hatası alırsınız
boot kısmı derken ?O zaman GRUB kısmını da sileceğim. Yardımınız için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@Eminkrkt hocam Mint boot kısmında hala gözüküyor. Bu bir sıkıntı mıdır? Yoksa silinmiş midir? GRUB'u da hallettim ben.
Disk yönetiminden Mint'e ait kısmı (30 GB) sildim, sonra Bilgisayarınızı onarın > sorun giderin kısmından CMD'yi açtıktan sonra "bootrec.exe /fixmbr" kodunu girince "başarılı" diye bir şey çıkıyor. Sonra kapatıp, BIOS'a girdiğimde hala Mint orada duruyor.boot kısmı derken ?
Diskleri birleştirdiniz mi geri ?
30 gb alanı sildikten sonra o diski biçimlendirme veya diğer diskle birleştirme yaptınız mı ?Disk yönetiminden Mint'e ait kısmı (30 GB) sildim, sonra Bilgisayarınızı onarın > sorun giderin kısmından CMD'yi açtıktan sonra "bootrec.exe /fixmbr" kodunu girince "başarılı" diye bir şey çıkıyor. Sonra kapatıp, BIOS'a girdiğimde hala Mint orada duruyor.
Acaba disk yönetiminden Mint'le alakalı olan bir kısmı mı silmedim?
Boot derken BIOS'ta hani boot var ya. Ondan bahsettim.
Disk yönetiminde 30 gb'lık kısmı biçimlendireim ve ssd ile birleştirdim. Sonra ise komut isteminden (cmd) kodu yazdım.30 gb alanı sildikten sonra o diski biçimlendirme veya diğer diskle birleştirme yaptınız mı ?
UEFI mi Legacy mi?
boot menüsünde gözüküyorsa UEFI'dir. CMD'ye Diskpart yazıp açılan ekrana list disk yazın. Select disk 0 yazıp kendi diskinizi seçtikten sonra list volume yazıp çıktısını atın.
Peki Windows temiz kurulum yapacağım. Oradan bütün diski silsem Mint silinir mi?windowsu silerdim Linux Mint'i silmem mate daha iyi.
Hocam çok erken yazdınız ya, biraz daha bekleseydiniz daha iyi olurdu. Hocam ben temiz kurulum yaptım bile. Diskteki bütün her şeyi sildim. Baktığımda 'Boot' kısmında artık gözükmüyor.Windowsu ne yaparsan yap silme çünkü tekrar yüklemen gerekeceği zaman bu sefer Linux'ı da silmen gerekir ama Linux tarafını silersen sorun olmaz unallocated space yani ayrılmamış alan oluşur oraya gene EFI + Root şeklinde yine bir dağıtım yüklersin ve çalışır.