DTS'yi AC3'e çevirmem lazım yardım!!

enes95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhabalar.Bir film indirdimde mkv formatında.Filmin içinde 2 tane ses dosyası var biri AC3 İspanyolca (bu bana lazım değil bu silinecek) diğeri ise DTS formatında İngilizce (bizim TV, DTS sesleri çalıştırmıyor ses gelmiyor) buda bana lazım olan.İşte bu durumu nasıl halledebiliriz?İngilizce DTS olan sesi AC3 e çevirmem lazım ve diğerinide silmem lazım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

musti1962

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunuz üzerine bir iki yazıdan aldığım bilgilerden şahsen deneyip sonuç aldığım DTS yi Ac3 'e çevirmeyi kısaca anlatmaya çalışacağım.
Bunun için iki ayrı program kullanacağız;
1.Mkvmerge GUI(MkvToolmix) http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix
2.Avidemux http://sourceforge.net/projects/avidemux/files/avidemux/2.6.4/avidemux_2.6.4_win32.exe

Her iki pprogramı indirip kuruyoruz.Önce mkvmerge GUI programını çalıştırıp Dosya-Yeni yolunu izleyip veya elimizdeki video dosyasını program üzerine sürükleyip bırakıyoruz.Program içerisinde video ve ses dosyalarını görebiliriz.Ac3 codecli sesin yanındaki tiki kaldırıp başka birşey yapmadan ''Çoklamayı başlat'' butonuna tıklayalım ve çoklamanın bitmesini bekleyelim.Bu işlem bize Ac3 ses dosyasını video içeriğinden kaldırmamıza yardım eder.Artık sadece DTS ses dosyası formatlı bir video'ya sahibiz.

51sld5.jpg

Şimdi mkvmerge Gui programını kapatıp Avidemux programını çalıştıralım.File -Open yolunu izleyerek video dosyamızı programa yüklenmesini bekleyelim.Video dosyamızın yüklenmesinden sonra yapacağınız işlemleri resimde sırasıyla belirtmeye çalıştım.Yapacağinız tüm bu işlemlerden sonra artık elimizde Ac3 codecli bir videomuz olacak.
vdi8fn.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
128 kpbs ceviriyor 128 olduktan sonra her programla mp3 de aac de yaparız amaç 640 ve ac3 diger yüksek kaliteleri alabilmek türkçe dts sesde yaygın olmadıgı için media oynatıcıda almak mantıklı degil