DTP'lilerin yabancı dili Türkçeymiş!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cacar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ahmet Türk'ün aralarında bulunduğu 19 bağımsız TBMM'de işlemlerini yaptırdı. DTP'lilerden bazılarının forma, bildikleri yabancı dil olarak, "Türkçe" yazınca tartışma çıktı.

Aralarında Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bağımsızlardan 19'u dün saat 10.00'da TBMM'ye geldi. İşlemlerini yaptıran DTP'lilerden bazılarının bilgi formuna, bildikleri yabancı dil olarak, "Türkçe" yazdığı öğrenildi. Güç durumda kalan TBMM yetkilileri, bu nedenle DTP'lilerin özgeçmişlerini resmi internet sitesine koyamadı.

TBMM yetkilileri, Anayasa'ya göre resmi dil Türkçe olduğundan, TBMM albümünde yabancı dil bölümüne, "Türkçe" yazılmayacağını bildirdi. Kürtçe yazılması halinde ise bunun değerlendirileceği kaydedildi.

Türk'ün kayıt formundaki "bildiği diller" hanesine "Türkçe" yazmasıyla ortaya çıkan tepkiler, DTP'de şaşkınlık yarattı. Türk, bir art niyetinin olmadığını, yanlışlık sonucu formun "bildiği diller" kısmına Türkçe'yi yazdığını belirtti. Bu gelişme üzerine Türk, TBMM'ye giderek formdaki yanlışı düzeltti. Bazı DTP'lilerin ise "bildiği diller" bölümüne Kürtçe'yi de yazdığı bildirildi.

Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=259236

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sabah sabah gazetede gördüm ben. girdiler meclise sonumuz hayırlı olsun

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bölücü(!) bir vekil olan Merve Kavakçı'nın "dışarı!! dışarı!!" diye yuhalandığı yerde ne ahmaklar varmış ki demek, şimdi bu yabancı dili(!) Türkçe olan taze milletvekilleri konusunda apışıp kalıyorlar!!

Lanet olsun bu zihniyete!
Allah, bir bez parçasını bahane edip müslümanlara eziyet ederken bölücülerle kol kol olanlara lanet etsin! O bez parçası yüzünden bir vekili yuhalayıp dışarı çıkardıktan sonra şimdi susanlara lanet olsun!!

Bu konuyla bağlantısı olsa da haricen şunu da belirtmeliyim ki CHP hemen feshedilmelidir! Yerine adam gibi bir cumhuriyet partisi kurulmalıdır. Cumhuriyete gerçekten sahip çıkacak bir parti. Bölücülerle kol kola olup da halkına düşman olan bir parti değil!!

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Şuraya bak ya. Lanet olsun bu ve bunun gibi insanlara ve aynı düşünceyi paylaşan zihniyetlere. Adamlar ülkenin kalbine kadar geldiler. Yazık yazık.

SONERAVSAR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Altı üstü bi yabancı dil bölümüne türkçe yazmışlar çokmu izgilizce yazsalar daha da iiimi olurdu.Adamların ana dili kürtçeki öle yazmışlar ne olucakki yani.Bende anadilim gibi kürtçe konuşuyorum.Bu ülkede herkez özgür deillmi istediklerini yaparlar adamlara hak veriyorum ben bu benim kendi fikrim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Sen olaya çok ters açıdan yaklaşıyorsun Soner.
Haddi zatında oraya Türkçe yazmanın bir zararı yok diyebilirsin belki de bunu tartışabiliriz. Ancak bu şunu gösterir; Türkçe benimsenmemiş. Türklük benimsenmemiş. Ülke benimsenmemiş. Anlaşma dili olarak kullandığımız dil Türkçe'dir bu ülkede.

Benim önyargılı olduğumu söylecek bir çok Kürt arkadaşlarımız, ama yanılacaklar. Çünkü benim de köken dilim Türkçe değil. Ama anadilim Türkçe. Eğer yabancı dil gibi bir form alanını doldurmam gerekseydi yabancı dil olarak köken dilimi yazabilirdim. Çünkü ben resmi dili Türkçe olan bir ülkenin vatandaşıyım. Arabistan, Kürdistan veya Kırgızistan değil!

Yazık ki olayın batını bu kadar basit değil. O şahısların hayatlarını araştırırsnız gerçeklere doğru yol almış olursunuz. O zaman ya vah dersiniz, ya da yuppi(!)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

exit(life) dedi ki:
Bölücü(!) bir vekil olan Merve Kavakçı'nın "dışarı!! dışarı!!" diye yuhalandığı yerde ne ahmaklar varmış ki demek, şimdi bu yabancı dili(!) Türkçe olan taze milletvekilleri konusunda apışıp kalıyorlar!!

Lanet olsun bu zihniyete!
Allah, bir bez parçasını bahane edip müslümanlara eziyet ederken bölücülerle kol kol olanlara lanet etsin! O bez parçası yüzünden bir vekili yuhalayıp dışarı çıkardıktan sonra şimdi susanlara lanet olsun!!

Bu konuyla bağlantısı olsa da haricen şunu da belirtmeliyim ki CHP hemen feshedilmelidir! Yerine adam gibi bir cumhuriyet partisi kurulmalıdır. Cumhuriyete gerçekten sahip çıkacak bir parti. Bölücülerle kol kola olup da halkına düşman olan bir parti değil!!

Kendisinin Meclis'ten sepetlenmesine, Birleşik Devletler vatandaşlığı sebebiyle sevindiğim bir şahıstır. Gitsin Amerika'daki Temsilciler Meclisi'nde paşa paşa takılsın. İç tüzüktür, dış tüzüktür; gerisi çok ilgimi çekmiyor. Gösteri olsun diye yapılmış bir hareketle kendisi panayır havasında uğurlandı bildiğim kadarıyla. Gösteri de amacına ulaştı; kendisi de başı örtülü ilk vekil sıfatını önemli bir nişan şeklinde taşımaya devam ediyor.

Size birşey söyleyeyim; ağızda köpük saçılarak yapılan iktidar kavgalarında kimsenin üzümle işi olmaz. Bağcıyı gözüne kestirenlerle bağcıya yandaş çıkanlar bağın ortasında birbirine girerler, eskaza ezilen üzümlerden de olursa ya şarap ya sirke çıkar. Nedense sirke halka kalır, şarap ise yukarıdakilerin harcıalemi olur.

Yani o bahsedilen meselede ne muhteşem vekil hanımkızımız sorun çözmeye çok meraklıydı ne de onun muhalifleri birşeyleri dinleyip insan gibi tepki vermeyi seviyordu.

Diğer taraftan, ilginçtir ki, bu haberde bahsi geçen zat-ı muhteremler her türlü kışkırtıcı hareketi yapmak için fırsat kollarken, (ilintili nokta şimdi ortaya çıkıyor) Mervecan'ın olayındaki gibi karşı tarafta da kışkırtılma talebine hemen karşılık vererek köpürmeyi bekleyen bir başka "taraf" var. Kutuplaşma diyorlar ya hani; öyle birşey. Gerçi şimdi bir terör örgütünün yol, yöntem ve fikirlerini savunma çabasındakileri diğer tarafla bir tutamayız. Burası önceki konuya göre oldukça fark ediyor. Neyse bakalım ilk DGM'lik falsolarını ne zaman açık açık verecekler. Belki o zaman vekil dokunulmazlığı da bir şekilde gözden geçirilir.

Güzel günler dilerim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
DGM ler kapandı gitti Berkin :)

Benim dikkat çekmek istediğim noktadan uzaklaşmışsın.
Merve Kavakçı'yı ben de sevmem. Konu çok başkaydı.
Konu halka düşmanlık. Bazı insanlar, örneğin o dönem milletvekilleri, gerçekten de çok haysiyetsiz ve halk karşıtı insanlar. Yakında sokakta bile baş ötrüsü yasaklanacak. (örnek: Tunus) O kadar gözleri dönmüş ki, o zamanlar bir bez parçası yüzünden haysiyetsiz davranabilecek kadar alçalan o ahmaklar, şimdi bu olay karşısında sus pus oldular.
Bir de olaya şu açıdan bak; Merve Kavakçı dışarı dışarı diye böğürmeler karşısında sandalyesine oturup kalkmasaydı, yani meclisi terk etmeseydi ne olacaktı? Sonuçta yargılanabilecek birisi değildi. O zaman daha büyük krizler çıkacaktı. Peki şimdi meclise hapisten bile çıkıp gelen şahıslar çok büyük yamuk yaptıklarında, diyelim ki pısırık vekillerimiz onları da yuhalayıp dışarı dışarı diye bağırsalar, bu adamlar dışarı çıkar mı? Hayır!

Ayrıca anti-parantez belirteyim ki ben çift vatandaşlıklara karşı değilim. Bir insanı sırf bundan dolayı yargılarsak o zaman işe kendimizden başlayalım. Çünkü birisini Amerikan vatandaşı diye yargılayanların da Coca Cola içmemesi gerekir. Halbuki kullandığımız bir çok tüketim malı Amerikan, İsrail vs. malı. O zaman ne fark etti şimdi?

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
ben onlara türkceyi bi ana dilleri yaptırırım var ya bir daha başka bi dil konuşamazlar zaten bence onların meclisteki ömrü cok değil

IN_ThE_End

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha meclise girmeden bunları yapıyorlarsa ohooo. (&) Allah bizi ve ülkemizi korusun...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Kapandığını bildiğini biliyorum, konuyu yine başka yönlere çekiyorsun :( Benim demek istediğim bu adamlar yargılanamayacaklar.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Berkin Bozdoğan dedi ki:
exit(life) dedi ki:
DGM ler kapandı gitti Berkin :)

Şimdi bunlar İstiklâl Mahkemeleri'ni de kapatır AB falan için... Hiç hoş değil. :P :D
istiklal mahkemelri enson 1927 yılında kapatılmıstı abicim konuyla ılgılı guzelbır kose yazısıda tavsıye edebılırımayrıca http://www.milliyet.com.tr/2007/03/28/yazar/altan.html

dil konusunada gelınce gerecgı soylemek gerekırse dogudakı ınsanların anadili kürtçe yani gercek anlamda dogumundan ılkokula kadar turkce bılmeyen ınsanların varlıgı orada ogretmenlık yapmıs ınsanlar tarafındanda soylenmekte ve nekadar yabancı dılde bılsek ne olursa olsun ınsanlar anadılıyle dusunurler bırbırımızden farklıyız dıye nefret etmemelıyız bu bu ınsanlara meclıste konusturmassak gıdındagda sılah kullanın demıs olmazmıyız ? dokulen kanlar yetmezmı arkadaslar olaydan gergınlık yaratmak bıze zarar verır bence ama bız mıllet olarak bırbırımıze dalaşmaya meraklıyız bosyerede soylemıs olabılırim oradakı ınsalrın temsılcısı onlar ıstessekte ıstemesekte tıpkı basbakan veya daha once mafya ve adam oldurmus oldurmemıs dıgerlerı gıbı hatta cetelere bulasanlar yolsuzluklara el atanlar ve mıllıyetcım dıyen hatta demokratım deyıpde kendı partsındekı tum muhalıf ınsanları saf dısı edenler bunlarda var sonuc olarak bizler sectık

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bizi ne kadar da kolay uyutuyorlar :(
Çok yüzeysel bakıyorsunuz arkadaşlar.
Farklı olmaktan dolayı nefret eden kim? Benim de etnik kökenim farklı dedim ama okumamışsınız.

Çok yazık :(
Çok alakasız yerlerde zaman kaybediyorsunuz.

Not: tugbagaleri, Berkin İstiklal Mahkemelerini bir tariz olarak söyledi. Ben ona DGM'ler kapandı dediğim için yok yahu istiktlal mahkemeleri de kapanmıştır şimdi diyerek biraz da kinaye yaptı.

krasiv

Asistan
Reaksiyon puanı
0
exit(life) dedi ki:
Sen olaya çok ters açıdan yaklaşıyorsun Soner.
Haddi zatında oraya Türkçe yazmanın bir zararı yok diyebilirsin belki de bunu tartışabiliriz. Ancak bu şunu gösterir; Türkçe benimsenmemiş. Türklük benimsenmemiş. Ülke benimsenmemiş. Anlaşma dili olarak kullandığımız dil Türkçe'dir bu ülkede.

Benim önyargılı olduğumu söylecek bir çok Kürt arkadaşlarımız, ama yanılacaklar. Çünkü benim de köken dilim Türkçe değil. Ama anadilim Türkçe. Eğer yabancı dil gibi bir form alanını doldurmam gerekseydi yabancı dil olarak köken dilimi yazabilirdim. Çünkü ben resmi dili Türkçe olan bir ülkenin vatandaşıyım. Arabistan, Kürdistan veya Kırgızistan değil!

Yazık ki olayın batını bu kadar basit değil. O şahısların hayatlarını araştırırsnız gerçeklere doğru yol almış olursunuz. O zaman ya vah dersiniz, ya da yuppi(!)

Arkadaş Kürdistan diye bahsetmişsin ya çok yazık.....:((((

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...