DTM: Brands Hatch'de pole Scheider'in

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Timo Scheider bu sezon dördüncü pole zaferini Brands Hatch'de kazandı. Scheider yarın yapılacak DTM Brands Hatch yarışına en ön sırada başlayacak. Scheider şampiyona lideri Paul di Resta'yı az bir farkla geride bırakırken Resta'nın Mercedes'ten takım arkadaşı Bruno Spengler üçüncü sırada yarışa başlayacak.

Scheider pole pozisyonunun ardından şunları söyledi, "Yaptığım derece beni de şaşırttı. Çünkü yaptığım bir hatadan dolayı arkadan kayma yaşamıştım. Buna rağmen pole pozisyonunu elde ettiğim için çok mutluyum. Pistte yaşananlardan dolayı bu trafikte iyi bir derece yapmak gerçekten çok zor oldu. Ancak iyi bir konsantre ve takım çalışması ile çok iyi bir iş başardığımızı düşünüyorum. Aracımız bugün çok iyi gitti."

İkinci sırayı alan di Resta ise iyi bir araca sahip olduklarını ve yarın yarışta zafer için mücadele edebilecek bir pozisyonda olduğunu söyledi.

"Britanya'da ilk çizgide olmak bizim için önemli. 10 kilogram ağırlığım olacak ancak pozisyonun itibari ile yarışı kazanabilecek durumdayım. Yarın yarışta iyi bir mücadele sonucunda zaferi elde edebiliriz."

Audi sürücüsü Martin Tomczyk ikinci çizgide kendine yer bulurken Mercedes'ten Jamie Green beşinci zamanı yaptı.

kaynak:Formula1, F1, GP2, DTM, MOTOGP, Indycar, WRC - Motorsporları haber, resim ve video merkezi