Soru Dropshipping ile alakalı kafamda birkaç soru var cevaplayabilecek birisi var mı?

Bu konuyu okuyanlar

Kaanoguz78

Öğrenci
Katılım
12 Şubat 2018
Mesajlar
55
Reaksiyon puanı
8
Puanları
8
Yaş
29
Sadece Türkiye içinde bir ürünü başka bir satıcıdan veya uygulamadan ucuza alıp vergiye göre çok küçük bir kâr koyarak satmak istiyorum(ürün başı 1 TL bile yeterli benim için). Trendyol, Çiçeksepeti, N11, Hepsiburada gibi siteler var. Biliyorsunuz ki içlerinden en tutulanı Trendyol. Şirket açması da çok kolay ve ücretsiz(şahıs).
Ama şöyle iki tane durum var.

ürünü kendi evime alıp sonra evimdeki kutuları, ürün satıldığında kargolasam diyelim;
- Ürünü alırken Amazon dışında bir yerden alırsam ve ürün 75 TL altı ise (ki öyle olacak başlarda düşük ürünlerle denemek istiyorum) 20 TL kargo ödemek durumunda kalıyorum. Bu kargo ve Trendyol'un keseceği vergi ile birlikte kâr elde etmem imkansızlaşıyor. Şöyle ki ürünü bir fırsattan 35 TL'ye aldım ama kargo da 20 TL ödedim 55 TL'ye geldi. Trendyol'daki bilinen yıldızlı satıcılarda fiyatı 55 TL + 20 TL kargo. Ben bunu 65'e koysam kimse almaz. 55 altına koymam gerekiyor. 50 TL'ye koysam + kargo alıcı öder yapsam, 55 ödediğim için kârım olmuyor aksine zarara giriyorum vergi kesilince.
-Ürünü amazon.com.TR'den Prime ile alırsam bu sıkıntı olmuyor fakat Amazon'da hem bu kadar geniş ürün yelpazesi yok, hem de her ürün uygun değil Trendyol'la eşit fiyatlarda çoğu ürün. 55 TL'lik ürünü Amazon'dan 50 TL'ye alsam bu sefer 50 TL'ye satınca(ürünün fiyatı 55'di fakat onlar bilinen satıcı olduğu için benim ucuza koymam gerekiyordu) %5-20 arasında kesilecek vergi ile birlikte yine zararda olacağım.
Yani ürünü ya hem ucuza getirip hem toplu şekilde alarak kargo ödemeyeceğim ki bu da risk içeriyor çünkü satılmazsa elimde kalacak ürünler, olan parama olacak.
Ya da tedarikçi ile anlaşacağım onda da tedarikçi komisyon falan ister herhalde onu bilmiyorum bir de tam istediğim ürünü nasıl bulacağım.

ürünü alıcı siparşi verince ben de alacağım yerden sipariş verip alıcının adresini girerek alıcıya, satıcıdan aldığım kargo takip kodunu versem diyelim;
Bu sefer ise alıcıya giden üründe alıcı ürünü açıp bozuk veya defolu olduğunu görürse ürünü ya iade edecek ve iade işlemlerinde ürünü direkt benim satın aldığım mağazaya iade edeceği için mağaza adını falan görüyor mu bilmiyorum ama orada görüyor ise anlayabilir ve dolandırıldığını düşünebilir veya kötü yorum yapar, ya da ürünü kabul edecek ve öyle kötü yorum yapacak ? bir de üründe fatura veya mağazada adı yazan bir kağıt, not vs giderse alıcı ben bu mağazadan/siteden sipariş vermedim ki diyebilir ve yine benim başım ağrıyabilir diye düşündüm.

Üsttekini yaparsam sermaye gerekecek ve risk var.
Alttakinde ise sermaye gerekmiyor ama bahsettiğim küçük risk var.
Okuduklarınıza cevap olarak siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
 
Üst