Driver setuplarını bulan program var mı?

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şu an laptopumda windows 7 var. laptopum eksi. ben de xp kurmak istiyorum. ancak laptop'un bütün driverlerini bulup d hardiskine atıp c'ye format atmak istiyorum. bunu nasıl başarabilirim.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bilgisayarin sitesine gir modelini bulup xp driverlerini indir. ama bence windows7 varken xp kullanmak boşa heves.

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir de modemi-interneti bu pc'den kurdum ve 2 bilgisayar daha internete bağlı. laptopum kablosuz bağlanıyor diğer iki pc kablolu. format atarsam diğer bilgisayarların internet bağlantısı kesilir mi, tekrar modemi kurmam gerekir mi?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
pardon yanlıs anlamisim, hicbir sorun olmaz formattan sonra yine bi defalık kablosuz sifreni falan girip baglanırsın.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İnternet kullanımını paylaşımlı yapmadıysan sorun olmaz.
Yani diğer bilgisayarlar senin bilgisayarın üzerinden bağlanmadıkları sürece sorun oluşacağını düşünmüyorum.
Modem adresini diğer bilgisayarlardan girerek oradan da ayarları yapabilir ve modemini yönetebilirsin.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
drp.su bakabilirsin.2.3 gb boyutunda içinde bütün driverlar mevcut.

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir arkadaştan aldım. xp kurulum cd'si ama driverli dedi. bir masaüstü pc de denedim. teker teker driver kurmama gerek kalmadı. xp yi kurduğumda driwerler de direkt kurulmuştu. ama laptopun driverleri varmıdır cd içinde bilemiyorum.

---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 12:35 ----------

İnternet kullanımını paylaşımlı yapmadıysan sorun olmaz.
Yani diğer bilgisayarlar senin bilgisayarın üzerinden bağlanmadıkları sürece sorun oluşacağını düşünmüyorum.
Modem adresini diğer bilgisayarlardan girerek oradan da ayarları yapabilir ve modemini yönetebilirsin.

ben modem ayarlarını vs laptopumdan kurduğum için sorun olup olmayacağını merak etmiştim.
diğer iki bilgisayardan birisi kablosuz, diğeri kablolu bağlanıyor.

Reaksiyon puanı
68
driver robot var o bulup kuruyor. ama bulduğu driverleri pc ye kaydediyor mu orasını bilemiyorum:)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
eksik driverleri Driver Magician ile bulabilirsin sadece ağ driverinin yüklü ve makinanın internete girebilmesi yeterli, modem konusuna gelince modem ayarlarini modem arayüzüne yaparsin yani modeme kayıt olur, hicbir makina baglanmasa bile modem tek basına internete girer siz interneti modem üzerinden alirsiniz yani sorun olmaz.

mohawkmna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunları yapan 3-4 program önerebilirim.Örneğin Driver Magician, Driver Genious Professional,ParetoLogic Driver Cure gibi bir çok yazılım var.Format atılacak bilgisayar eğer notebook veya netbook ise bunların sitelerine girip bilgisayarının marka ve modelini seçip bulabilirsin.Ayrıca marka ve modelini Google'da aratıp da driver paketi halinde bulabilirsin.Eğer masaüstü PC kullanıyorsan -ki genelde toplama yapılır- marka ve model yazma işi işe yaramaz.O zaman bu programları kullanmak zorunda kalırsın.Formattan sonra en büyük problem genelde ethernet kartının driverini bulmakdır.Çünkü internet olmadığı için bunu o programlar yapamaz.O zaman ise Everest programı ile ethernet sürücüsünün marka ve modelini öğrenip kendin indirmen gerekir ki bu bence işin en zor kısmıdır.