Dreamweaver cs5 Kullanım

webmasteruva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler, Dreamweaver ile ilgili bir kategori göremediğimden en uygun yerin burası olacağını düşündüm.

Dreamweaver de yeni bir sayfa oluşturmak istiyorum. Sitemden ayrı bir sayfa olacak bunu ftp den atıp siteye yönlendireceğim. Daha önce Dreamweaver kullanmadığım için bilgim zayıf bu konuda öncelikle bir yazı ve yazıya ait bir tasarım yapmak istiyorum. Yazı kısmı tamam ama arka fona tasarım yapmayı beceremedim. Tasarımın şekli önemli değil bir yazının temasına nasıl tasarım yani şablon yaparım bunu öğrenmek istiyorum. Şunu da belirteyim dreamweaver cs5. kullanıyorum. Yardım edebilir misiniz ?

Haciwhat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum Metni photoshop , fireworks gibi programla arkaplanlı bir şekilde tasarlıyıp . Sitene img olarak eklemeyi deneyebilirsin , umarım yanlış anlamadım sayfaya Değil metnine arkaplan istiyorsun öyle değilmi hocam ?

webmasteruva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet metine arkaplan istiyorum ama bunu dreamweaverda yapamaz mıyım ?

Haciwhat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam HTML den yapılmıyor sanırım çünkü şuana kadar hiç görmedim öyle birşey varsa css ile yapabilirsin ama css hakkında çok bilgili değilim yardım beklemek lazım :) birde dediğim gibi metnini bi programda düzenleyim img olarak atabilirsin pekde birşey gelmiyor aklıma :)

webmasteruva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Photoshopta tasarladim diyeim bunu dreamweaver a atabilme ihtimalim var mi dreamweaverda israrciyim cunku .html olarak kayit ediyor.

Haciwhat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Var tabiki hocam insert yani sağ köşedeki panelinde Common Var onu seç (Yeni Versiyonda Direk Layout Bölümü Var)
orada Draw layer var onu seç ve sayfana Tasarım bölümündeyken bir alan çiz . (Yeni Versiyonda Draw AP DIV) .. Sonra yaptıgın alanı seç Yukarıdaki insert Menüsünden image seçilerek resmi çizdiğiniz alana yerleştirin .. Bu şekilde resmin yerini istdğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz.

webmasteruva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Var tabiki hocam insert yani sağ köşedeki panelinde Common Var onu seç (Yeni Versiyonda Direk Layout Bölümü Var)
orada Draw layer var onu seç ve sayfana Tasarım bölümündeyken bir alan çiz . (Yeni Versiyonda Draw AP DIV) .. Sonra yaptıgın alanı seç Yukarıdaki insert Menüsünden image seçilerek resmi çizdiğiniz alana yerleştirin .. Bu şekilde resmin yerini istdğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz.

İşte budur saolun teşekkürler. :)