Dreambox hakkında bir kaç soru

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bu dreambox olayı hakkında birkaç soru sormak istiyorum . prensibi üzerinden çalışmak şifreli yayınları açmak.. Mesela lig tv yi açtık diyelim bu yasal mı ? ileride bir iş açar mı başımaza .. birde aylık ücret gibi birşey var mı ?

eyvaan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yasal degil ve yıllık 150 ila 200 tl server alıcan

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
internet üzerinden server kiralıyosun ve o server üzerinden tv yayınlarının şifresini kırıyo. yasal olup olmadığını bilemem ama kullananlar memnun

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
anladım arkadaşlar teşekkürler

dkard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dreambox'la ilgili uydular ve serverları hakkında birçok forumda detayı bilgiler var.
Kesinlikle yasal değil :)
Burada yasal olmayan konular hakkında detaylı bilgi vermeyeyim..

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
[COLOR=[URL=http://forum.shiftdelete.net/misc.php?do=dbtech_usertag_hash&hash=222222%5D%5BQUOTE%3Deyvaan]#222222]
eyvaan[/URL dedi ki:
1933677]yasal degil ve yıllık 150 ila 200 tl server alıcan
Server alıcan deyince insan da sanıyor ya server uygulaması alıp aletin üstüne kuracak, ya da bildiğin server alacan. Arkadaşlar kısaca cevap verileceğine (ki cevap veriliyormuş sanılıyor ama karşıdaki hiç bir şey anlamıyor) acaba karşımdaki nasıl düşünür diye iki kelime daha fazla yazsak. Diğer türlü bilgi çöplüğü oluyor ve sağlamları ayıklamak durumunda kalıyoruz.[/COLOR]
internet üzerinden server kiralıyosun ve o server üzerinden tv yayınlarının şifresini kırıyo. yasal olup olmadığını bilemem ama kullananlar memnun
Teşekkürler arkadaşım. Ben buradan server üzerinden şifre alınıyor kırma işlemi uydu alıcısı üzerinde yapılıyor diye düşünüyorum? Yoksa herhangi bir HD / SD yayını kırmanın bedeli internet bağlantısında ciddi bir kota aşımı ve gönderme bant genişliği sorunu olur diye düşünüyorum, haksız mıyım?

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
bu server dedikleri olay yayının şifresini çözmeye yarayan keyin oradan sizin cihaza aktarılması olayıdır bu insanlar keyleri sürekli güncel tutmak durumundalar. dreambox ve benzeri linux tabanlı cihazlar bu serverlara bağlanmak için bir uygulama kuruyorlar. bu uygulama ilgili yayının şifresini bulup çözme işlemini makinada yapıyor. internet kotası şişmez. zaten keyler birkaç kb.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
D-Smarttan ne haber? Kıramadılar mı hala? :D

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu cihazın bir diğer avantajı bilgisayarda da izleyebiliyosun yayınları :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31

Network'ten yayın olarak mı yapıyor, streaming? Ve yapıyorsa streaming sunucusu ve protokollerini bilen varsa, merakla ne olduklarını sorabilirim :)

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Network'ten yayın olarak mı yapıyor, streaming? Ve yapıyorsa streaming sunucusu ve protokollerini bilen varsa, merakla ne olduklarını sorabilirim :)

Streaming değil :)

Olay şu şimdi siz genellikle yurt dışında çalışan bu sunuculardan bir adet key kiralıyorsunuz(Server'ı değil)

Sonra bu keyi DreamBox'da CCcam 'e girerek o keyler üzerinden yayını çözerek izliyorsunuz.

Yani kısacası sadece keyi alıyor ve gerisi Dreambox'da bitiyor :)

Varsa kafana takılan birşey sorabilirsin. Kullanmaktayım şuan evimde, süper :)

---------- Post added at 18:09 ---------- Previous post was at 18:07 ----------

Bu iş baya bir zahmetli ama :D Bunu belirteyim :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Sormak istediğim evdeki yerel ağdaki cihazlara streaming yaparak başka makineden izlemek mümkün mü? Ben bu amaçla sıfırdan AMD Zecate + DVB-S2 kart alıp güzel bir media center PC toplamayı düşünüyorum. Aynı zamanda aldığım görüntüyü (muhtemelen linux üzerinden yazdığım program ile alacağım ve live 555 ile stream edeceğim :w00t: ) ağ üzerinden yine yazacağım bir uygulama ile Tablet üzerinden izlemeyi düşünüyorum :tt1:. Bu sayede bilgisayarın olmadığı yerlerde mutfakta kahvaltı yaparken tv izleyebileceğim. Ama bu cihaz bunları yapıyorsa muhtemelen bu kadar kasmama ihtimalim olacak :)

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Sormak istediğim evdeki yerel ağdaki cihazlara streaming yaparak başka makineden izlemek mümkün mü? Ben bu amaçla sıfırdan AMD Zecate + DVB-S2 kart alıp güzel bir media center PC toplamayı düşünüyorum. Aynı zamanda aldığım görüntüyü (muhtemelen linux üzerinden yazdığım program ile alacağım ve live 555 ile stream edeceğim :w00t: ) ağ üzerinden yine yazacağım bir uygulama ile Tablet üzerinden izlemeyi düşünüyorum :tt1:. Bu sayede bilgisayarın olmadığı yerlerde mutfakta kahvaltı yaparken tv izleyebileceğim. Ama bu cihaz bunları yapıyorsa muhtemelen bu kadar kasmama ihtimalim olacak :)

Şimdi streaming olayı tamamen sana bağlı şuan ki streaming olayını VLC ile yapıyorlar.(Ben beceremedim daha :) )

Ama dediğin olaylar yazacağın programa bağlı birşey tek bir kaynağa VLC ile DreamBox taki görüntüyü verdikten sonra gerisi kolay zaten. DreamBox'ın IP yi gir al ip yi gir al :)

Yani anlayacağın VLC veya biraz DreamBox forumlarını araştırırsan başka türlü programlarda var. Bu programlar vasıtası ile DreamBox ve PC arasında ki bağı kurarsan. Gerisini yazacağın bir program ile dağıtabilirsin.

Yani herşey sana bağlı :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
bn de bu sekilde birsey yapmak istiyorum ama biraz farkli sekilde 2 tv 2 tane de tablet tv nin biri mutfakta olucak digerleri salonda vitrin uzerine yerlestirilcek cihaz uzerine dusunuyorum bnde eger dreamboxla yapilabiliosa alicam

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
cihazı kullanan siz olduğunuz için yorum yapamayacağım :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
kota aşımı ile ilgili bir sorun bulunmamakta çünkü değişen şifreleri kb lar halinde alıyorsun server makineden.

kulladığın serverin iyi olmasını tavsiye ederim yoksa maçlarda sıkıntı yaşıyabiliyorsun.

bazı enigma 2 kullanan makineler eklentiler sayesinde otomatik olarak yerel ağ üzerine streaming yapabiliyor. gerçi eklentilerle nerdeyse bir bilgisayarın yaptığı herşeyi yapabilenlerde mevcut :D

bakınız : http://www.uydustore.com/?urun-608-...linux-PVR--ORJINAL-ET9000----WiFi-HEDiYE.html

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yanılıyor olabilirim ama yerli platformları izlemen suç teşkül eder ve bu konuda Digiturk hiç affetmiyor..
Bildiğim kadarıyla yurtdışı yayın yapan platformları kendi ülkende açman şuç değil fakat kendi ülkende yayın yapan pltformları açman şuç bu diğer ülkeler için de geçerli yani italya oturuyorsun italyadaki yayınları açma suç ama italya hariç diğer ülkelerinkini açman suç değil umarım buraya kadar yardımcı olmuşumdur..
Şimdi gelelim dsmart olayına. D smart geçtiğimiz sene kutularını ve şifreleme mekanizmasını değiştir ve artık (şimdilik) kırılmıyor. Tabi üzerine düşüp uğraşan olmadığından.
Digiturk te çalışan bir tanıdığımdan aldığım bilgiye göre aynı yöntemi digiturk te yapıcak hatta büyük çoğunlukla yapmış bile bu sezona yetişmesse bile seneye büyük ihtimal oda kırılamayacak (şimdilik)

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ne zaman kime sorsam aynı cevabı aliyorum. Kırmak içinde deli gibi uğraştıklarını biliyorum. Şifreyi kiran parayı kıracak :D

sonuçta kullanılan yazılım linux tabanlı ücretsiz örneğin cccam gibi algoritamayı kıracak olan öyle bişey yapacağını sanmam ama server sahipleri sağlam para alırlar ayrıca d smartta bişi yok (sinema tv hariç) bence uefa ve avrupa ligi maçları için hotbird ayarlayın uyduya arap kanalı var jc bilmem ne die (adını hatırlamıom jcsport gibi bişi) alın ucuz bi server çatır çatır izleyin d smartta göre daha ucuza gelir hem aynı anda 10 tane maç veriyor adamlar premier lig falanda veriolar

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
sonuçta kullanılan yazılım linux tabanlı ücretsiz örneğin cccam gibi algoritamayı kıracak olan öyle bişey yapacağını sanmam ama server sahipleri sağlam para alırlar ayrıca d smartta bişi yok (sinema tv hariç) bence uefa ve avrupa ligi maçları için hotbird ayarlayın uyduya arap kanalı var jc bilmem ne die (adını hatırlamıom jcsport gibi bişi) alın ucuz bi server çatır çatır izleyin d smartta göre daha ucuza gelir hem aynı anda 10 tane maç veriyor adamlar premier lig falanda veriolar

Bu da bir yöntem tabii :D

Arkadaşım yabancı kanaldan maçı görüntülerken, radyodan da Türkçe spiker olayını hallediyor :D Tabii ses ve görüntü arasında gecikme oluyor ama olsun :D

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Abi arap spikerlere hastayım JCSport'da ki :D Vallah vallah Allah yallah :D Fevkalede :D

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ne zaman kime sorsam aynı cevabı aliyorum. Kırmak içinde deli gibi uğraştıklarını biliyorum. Şifreyi kiran parayı kıracak :D

NDS kırıldı ama sadece şifreleme sisteminin kırılmasıyla bitmiyormuş olay bunun için bir cihaz geliştiriliyor ben Alibaba ile konustum konusuyorum bu işlerin kralıdır bilen bilir :) bu ay yada diğer ay içerisinde gelecek dedi.Adam milyon dolarlardan bahsediyor bu şifreleme sistemini kırıp yayınları serverden izletenlerin kazanacağı paralar için örneğin skysport vs'de dns kullnıyor ama onu kırdılar izlenebiliyor.D smartta şimdi.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
NDS kırıldı ama sadece şifreleme sisteminin kırılmasıyla bitmiyormuş olay bunun için bir cihaz geliştiriliyor ben Alibaba ile konustum konusuyorum bu işlerin kralıdır bilen bilir :) bu ay yada diğer ay içerisinde gelecek dedi.Adam milyon dolarlardan bahsediyor bu şifreleme sistemini kırıp yayınları serverden izletenlerin kazanacağı paralar için örneğin skysport vs'de dns kullnıyor ama onu kırdılar izlenebiliyor.D smartta şimdi.

Vay anasını sayın seyirciler :D Milyon Dolar :D $$$$$$