Download hızım yüksek fakat yavaş indirme yapıyor

egzozcabbar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
35mbps lik paket kullanıyorum hız testim normal.Bi dosya indiricem hızım düşük.Fotoğrafları atıyorum .Bunun sebebi nedir.Attığım fotoğraflar arasında 5-6 saniye var.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14.8 KB · Görüntüleme: 163
  • Ekrann Alıntısı.PNG
    Ekrann Alıntısı.PNG
    2.8 KB · Görüntüleme: 206

kırrık

Asistan
Reaksiyon puanı
29
35mbps lik paket kullanıyorum hız testim normal.Bi dosya indiricem hızım düşük.Fotoğrafları atıyorum .Bunun sebebi nedir.Attığım fotoğraflar arasında 5-6 saniye var.
biri megabit/sn biri kilobayt/sn hızın normal benim net te böyle .yetkililerin söylediğine göre normal

egzozcabbar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
biri megabit/sn biri kilobayt/sn hızın normal benim net te böyle .yetkililerin söylediğine göre normal
hocam 840kbps olan yerin 3.0 bazlarında gidip gelmesi lazım.Steamda 3.0 bazlarında gidip geliyor.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
Bazen indirdiğin dosyanın feedleri olması lazım tam hatırlamıyorum ama öyle bir şey düşük olursa sen Steam'de 3-4 Megabyte ile indiriyor olabilirsin ama feed düşük olursa 300-500 (feede bağlı) olabilir. Resmi/Orjinal dosyalar indirirken aynı sorun devam etmez büyük ihtimal.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Her yerden aynı hızda indirme yapmanız imkansız. Bazı siteler indirme hızına limit koyuyor mesela, 100 mbps internette kullansan o hızı geçemiyorsun. Kota olmasa bile sunucu farkı var, indirilen platforma göre seeder farkı var vs. Steam'de hızın yüksek çıkmasının sebebi tüm bunlardan sıyrılmış stabil bir sistem olması olsa gerek, gayet doğal.

egzozcabbar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Her yerden aynı hızda indirme yapmanız imkansız. Bazı siteler indirme hızına limit koyuyor mesela, 100 mbps internette kullansan o hızı geçemiyorsun. Kota olmasa bile sunucu farkı var, indirilen platforma göre seeder farkı var vs. Steam'de hızın yüksek çıkmasının sebebi tüm bunlardan sıyrılmış stabil bir sistem olması olsa gerek, gayet doğal.
anladım teşekkurler.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
İndirdiğin yer o kadar hıza müsade ediyordur. Microsoft store, steam gibi yerlerde daha yüksek hız alırsın.