Dövüş Sanatları'na Başlamak

Bu konuyu okuyanlar

Süavi.

Öğrenci
Katılım
1 Şubat 2021
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
20
17 yaşındayım.Hem sınava hazırlanıyorum hem de spor yapmaya başlayacağım. Bu kapanmadan sonra spor salonları açılacak ve ben kickboks ve Judo'ya başlayacağım. Üniversite kazandıktan sonra da gittiğim şehir de Sambo veya MMA ile ilgilenmeyi planlıyorum. Bu işi meslek olarak yapmayacağım ama mesleğimi elime alana kadar hem okuyup hem de dövüş sanatları ile uğraşmayı, aynı zamanda da şampiyonalarda başarılı olmak istiyorum ve çok istekliyim. Kendimi müsabakalara hazırlayıp ülkede iyi dereceler yapmak istiyorum. Bu yüzden iyi bir program hazırlamam gerekiyor. Vücudumun da gelişmesi gerekiyor. Doğal olarak hem bir antrenman programı hem fitness programı hem de bir beslenme programı hazırlamam gerek ama nereden başlayabilirim bilmiyorum. Bu konuda bir fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa mutlu olurum.
 
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
5,996
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
10,560
Puanları
113
Bence daha hafif bir spor seçmekten başla ? Fazla kilon varsa ver, esneklik kazanmaya çalış. Geri kalan usta bir antrenörün tavsiyesine uymaktan ibaret.
Evde yine bir şeyler yapmam gerekli diye hissediyorsan kaslarını çalıştır, hamlığını en aza indirir. Sonuçta evde çalıştırdığın kas grubuyla uygulayacağın teknik sırasında kasların çalışma şekli birebir olmayacağından her türlü zorlanacaksın, psikolojini buna hazırla.
 
Üst