Dosya şifreleme anahtarınızı yedekleyin ?

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar Windows 7 Ultimate 32bit Kullanmaktayım Sağ Alt Köşe'de Böyle Bir Uyarı Çıktı Daha Önce Hiç Çıkmamıştı Nedir Bu Tam Olarak Ne İşe Yarar İyimidir Kötümüdür Bilgi Sahibi Olmak İstiyorum.

SAs.png

Teşekkürler

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Yok mu bilgisi olan Her Pc Açılışında Çıkıyor ?

viveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bitlocker la sürücünü şifrelediysen anahtar oluşturman için bi uyarı veriyor bi anahtar oluştur önemli bişey değil

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
bitlocker la sürücünü şifrelediysen anahtar oluşturman için bi uyarı veriyor bi anahtar oluştur önemli bişey değil

Hayır Bitlocker İle bir şifreleme vs yapmadım bişey pas geçeyim o zmaan

Reaksiyon puanı
189
Sadece bit locker değil. Herhangi bir dosyayı şifrelediğinde de çıkar. Anahtarı yedelemezsen de şifreli alana ya da dosyaya bir daha ulaşamazsın :) Bence ne olur ne olmaz diye yedekle :) Birkaç kb bir şey zaten...

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Sadece bit locker değil. Herhangi bir dosyayı şifrelediğinde de çıkar. Anahtarı yedelemezsen de şifreli alana ya da dosyaya bir daha ulaşamazsın :) Bence ne olur ne olmaz diye yedekle :) Birkaç kb bir şey zaten...

ben hiç birşey şifremelemedim durdur yere çıktı bu anlamadım nedir neyi şifreliyor tam olarak çözemedim yapmaz isem hangi bilgilerim silinir? anlamadım C diskin'dekilermi D diskin'demi

Reaksiyon puanı
189
Veriler silinmez. Şifreli veriyi o anahtar olmadan bir daha açamazsın. Ancak şifrelemesini kırman gerekir ki EFS şifreleri çok çok zor kırılır ve hatta genelde kırılmaz. Bilgisayarı birileri ile ortak kullanıyorsan yanlışlıkla bir şeyi şifrelemiş olabilirler. Sen yine de ne olur ne olmaz diye o anahtarın yedeğini al.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Veriler silinmez. Şifreli veriyi o anahtar olmadan bir daha açamazsın. Ancak şifrelemesini kırman gerekir ki EFS şifreleri çok çok zor kırılır ve hatta genelde kırılmaz. Bilgisayarı birileri ile ortak kullanıyorsan yanlışlıkla bir şeyi şifrelemiş olabilirler. Sen yine de ne olur ne olmaz diye o anahtarın yedeğini al.

Yeni şifre vermemi istiyor yeni şifre veriyorum bir dosya adı istiyor .pfx olarak kayıt et diyor bir yere bunları yapıcam o zaman

Reaksiyon puanı
189
Yeni şifre vermemi istiyor yeni şifre veriyorum bir dosya adı istiyor .pfx olarak kayıt et diyor bir yere bunları yapıcam o zaman

Aynen. O PFX dosyasını sakla bir yerde. Yarın bir gün olur da bir şeyi açamazsan o sertifikayı sisteme import edeceksin. Import ederken dışarıya aktarmadaki şifreni isteyecek, o şifreyi de unutma sakın :)