UnFrGvnG
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 989
Diyelimki arkadışınızın başına çok kötü bişe geldi ve bişelerden vazgeçmeniz gerekiyor, bunlar neolurdu ?
Verdiğiniz örneklerden gideceksek böbrek verebilir miyim bilmiyorum fakat eğer karşılayabileceksem kesinlikle parayı veririmHocam mesela bir örnek verin. Ben birkaç örnek vereyim
1 ) Arkadaşım kaçırıldı, böbreğimi vermezsem öldürecekler ya da onun böbreği alınacak.
2) Klasik fidye mevzusu, parayı ver, canlı al adamı.
Vb.
1. Fikir saçma, arkadaş ne kadar yakın olursa olsun kendi canımızdan vazgeçmeye değmez.
2. Eğer parayı karşılayabilirsem, veririm. Yok eğer bütçem fidye vermeye yetmezse, operasyon yapmak gerekir.
Vb.
Ya da bu kadar abartıya gerek yok derseniz mesela
Arkadaşımın ayağı yaralandı. Yanımda bez yok, herhalde giysimden bir parça sökerim, bunun lafı mı olur.
Vb...
gibi yani, böyle şeylerde neyaprsın ?Hocam mesela bir örnek verin. Ben birkaç örnek vereyim
1 ) Arkadaşım kaçırıldı, böbreğimi vermezsem öldürecekler ya da onun böbreği alınacak.
2) Klasik fidye mevzusu, parayı ver, canlı al adamı.
Vb.
1. Fikir saçma, arkadaş ne kadar yakın olursa olsun kendi canımızdan vazgeçmeye değmez.
2. Eğer parayı karşılayabilirsem, veririm. Yok eğer bütçem fidye vermeye yetmezse, operasyon yapmak gerekir.
Vb.
Ya da bu kadar abartıya gerek yok derseniz mesela
Arkadaşımın ayağı yaralandı. Yanımda bez yok, herhalde giysimden bir parça sökerim, bunun lafı mı olur.
Vb...
Hocam arkadaşım için kendi canımı tehlikeye atmak saçma olur. Önce kimseye zarar vermemeye çalışırım sonra eğer zarar göreceksem en az zararla kurtulmaya çalışırım. Yok eğer kurtarmak mümkün değilse, o zaman zarar görmek uğruna girerim içeri ? şaka bir yana bunu yapabilecek deliliğe sahibim.gibi yani, böyle şeylerde neyaprsın ?