Soru Dostunuz Için Nelerden Vazgeçerdiniz ?

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Diyelimki arkadışınızın başına çok kötü bişe geldi ve bişelerden vazgeçmeniz gerekiyor, bunlar neolurdu ?

Reaksiyon puanı
120
Hocam mesela bir örnek verin. Ben birkaç örnek vereyim

1 ) Arkadaşım kaçırıldı, böbreğimi vermezsem öldürecekler ya da onun böbreği alınacak.

2) Klasik fidye mevzusu, parayı ver, canlı al adamı.
Vb.

1. Fikir saçma, arkadaş ne kadar yakın olursa olsun kendi canımızdan vazgeçmeye değmez.

2. Eğer parayı karşılayabilirsem, veririm. Yok eğer bütçem fidye vermeye yetmezse, operasyon yapmak gerekir.
Vb.

Ya da bu kadar abartıya gerek yok derseniz mesela

Arkadaşımın ayağı yaralandı. Yanımda bez yok, herhalde giysimden bir parça sökerim, bunun lafı mı olur.

Vb...

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,645

1 ) Arkadaşım kaçırıldı, böbreğimi vermezsem öldürecekler ya da onun böbreği alınacak.

Vb.

1. Fikir saçma, arkadaş ne kadar yakın olursa olsun kendi canımızdan vazgeçmeye değmez.

2. Eğer parayı karşılayabilirsem, veririm. Yok eğer bütçem fidye vermeye yetmezse, operasyon yapmak gerekir.
Vb.

Arkadaşımın ayağı yaralandı. Yanımda bez yok, herhalde giysimden bir parça sökerim, bunun lafı mı olur.

Vb...
Verdiğiniz örneklerden gideceksek böbrek verebilir miyim bilmiyorum fakat eğer karşılayabileceksem kesinlikle parayı veririm

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989

Vb.

Vb.

Vb...
gibi yani, böyle şeylerde neyaprsın ?

Reaksiyon puanı
120
gibi yani, böyle şeylerde neyaprsın ?
Hocam arkadaşım için kendi canımı tehlikeye atmak saçma olur. Önce kimseye zarar vermemeye çalışırım sonra eğer zarar göreceksem en az zararla kurtulmaya çalışırım. Yok eğer kurtarmak mümkün değilse, o zaman zarar görmek uğruna girerim içeri ? şaka bir yana bunu yapabilecek deliliğe sahibim.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
O zaman olan veya olacak olaya göre değişebilir. Ama kaza geçirdi gibi olaylarda hemen 112'yi arardım. Sonuçta ben ilk yardım bilmiyorum ve doktor değilim.
Ya da mafya falan kaçırsa yine ben bir şey yapamam. Bu sefer polisi arardım mecburen. Sonuçta eli silahlı insanlara karşı Akasya Durağındaki gibi elime sopa alıp saldıramam. ?

Son düzenleme: