Donma sorunu :S

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba bilgisayarımda donmalar başladı 2 haftadır böle :S . 4 Ay önce aldım bilgisayarı özellikleri : 4GB ram 1 GB ati Radeon HD 5450 ekran kartı Pentium dual core CPU e6700 3.20 Ghz işlemcili . Bilgisyaarım yavaş işlio ekranda donuo 2-3 saniye ondan sonra normale döno fakat ne yaparsam yapayım örn : Klasörü açma gibi 2-3 saniye donuyor neden dir yardım lütfen .

Ekran Kartının güncel driverleri yüklü Daha bu gece format attım :S gene aynı
Yardım Lütfen ....

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
4 Ay önec Alınmış Makinada Yavaşlama Biraz normal bir durum değildir ki virüs felan bulaştırmadıysanız.. format attığınızı belirtmişşiniz fakat şöyleki, format attınız D klasöründe kalan yedeklerinize felan virüs bulaşmış olabilir.. güzel bir anti virüs programıyla taratmanızı öneririm..

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format attıktan sonra diel son 2-3 haftadır böyle Virüs programı oalrak ne öneririrsiniz ? bende windowsun kendi virüs programı yüklü

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sata driverını kurdunuzmu . kurmadıysan kurup deneyin. 1 2 sanıyelık takılmalar ondan kaynaklı olabiliyor birde antivrus dısında malware taraması yaptırın
www.malwarebytes.org free olanı cekıp deneyin.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
HDD nin markası Western Digital mi. WD markalı hdd ler RPM i nekadar yüksek olursa olsn bi nebzeden sonra gecikmeli okuyor.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Norman ile bir tarama yapar mısınız, birde açılışta çalışan programlara bakın ve de windowsta kullanmadığın hizmetleri kapabilirsin.

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
format attıktan sonra bi işlem yapmadan önce de yani yedeklerinizin olduğu diske girmeden de aynı şeyi yapıyorsa harddisk sıkıntısı gibi duruyor. hddscan , hdd guru dan indirip test edebilirsin. aslında buna ben problemler sata destegını tam olarak veremeyen ankartlarda sata dısklere jumper takarak halledıyor harddıskı 1.5gb a cekıyorduk fakat yenı aldıysan makıneyı olmaması lazım bu sorunun

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
ben size program olarak Nod 32 programını öneririm pc nizi kasmadan güzel bir şekilde tarayacağını düşünüyorum.. sonrasında güvenli modda taratırsanız daha güzel olur ;)

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sata driverını kurdunuzmu . kurmadıysan kurup deneyin. 1 2 sanıyelık takılmalar ondan kaynaklı olabiliyor birde antivrus dısında malware taraması yaptırın
www.malwarebytes.org free olanı cekıp deneyin.

indirdim kurudm ve tarattım 3 tane öğe buldu sildi fakat hala pek düzelme yok donmalar mevcut :S

---------- Post added at 14:16 ---------- Previous post was at 14:15 ----------

HDD nin markası Western Digital mi. WD markalı hdd ler RPM i nekadar yüksek olursa olsn bi nebzeden sonra gecikmeli okuyor.

k bakma ama dediğinden pek anlamadım :S bilgsyaar bileşenlerinden pek anlamam nasıl yapçağımı sölerseniz

---------- Post added at 14:17 ---------- Previous post was at 14:16 ----------

ben size program olarak Nod 32 programını öneririm pc nizi kasmadan güzel bir şekilde tarayacağını düşünüyorum.. sonrasında güvenli modda taratırsanız daha güzel olur ;)

yükledim ve tarattım 1 tane buldu sildim gene düzelmedi :S

---------- Post added at 14:18 ---------- Previous post was at 14:17 ----------

Norman ile bir tarama yapar mısınız, birde açılışta çalışan programlara bakın ve de windowsta kullanmadığın hizmetleri kapabilirsin.
norman virüs programı deilmi ? . açılışta 2 tane program çalışıo :D biri ekran kartının biride antivirüs xD

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:18 ----------

format attıktan sonra bi işlem yapmadan önce de yani yedeklerinizin olduğu diske girmeden de aynı şeyi yapıyorsa harddisk sıkıntısı gibi duruyor. hddscan , hdd guru dan indirip test edebilirsin. aslında buna ben problemler sata destegını tam olarak veremeyen ankartlarda sata dısklere jumper takarak halledıyor harddıskı 1.5gb a cekıyorduk fakat yenı aldıysan makıneyı olmaması lazım bu sorunun

evet malesef d ye girmedende yapıyordu :S fakat hdd de sorun olcağını sanmam daha 4. ayı yeni biticek bilgisayarın problem olacağını sanmam pc Casper.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
birde şunu yap sata driverını kurduysan sorun cozulmedıyse bios içinden sata modunu aktif yapıp deneyin.

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde şunu yap sata driverını kurduysan sorun cozulmedıyse bios içinden sata modunu aktif yapıp deneyin.

Sata drivewri nasıl kurucam ? cd lerin içinde varmıdır biosa da pek girmek istemiorum en son eski pc de girdiydim sonu bilgisayarcıda bitti :D

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
cd içinde vardır yoksada siteden indirip kuman lazım.
cd ,içinde sata yada raid olarak bulunabilir.

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Casper

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:32 ----------

Yardım edebilecek yokmu yaw :S:S

---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Ben ekran kartımdan şüpheleniyorum ama ne gibi bişey olabilir ekran kartında ? Facebookta profillerin sohbet kısmında resimleri gözükmüyor :S oyun açılıyor fakat donuyor :S lütfen yardımmmm

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Birkaç yöntem sunduk bunları denedin mi ! Isı derecesine bak makinenin, speedfan diye arat google amcada kurup bakabilirsin. Ekran kartının son sürücüsünü indirip kurmalısın (oyun) java ve flash player son sürüm kurmalısın (açılmayan resimler için). Yapmalısında yapmalısın işte :D Bilgilendirirsin bizi buradan ;)

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
işlemci ısı derecesıne bak daha sonra 70+ ise işlemci fanın tam oturmamıs olabılır

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
online oyun oynuyorum Silkroad açmıyor :S

---------- Post added at 16:08 ---------- Previous post was at 16:06 ----------

işlemci ısı derecesıne bak daha sonra 70+ ise işlemci fanın tam oturmamıs olabılır

speedfan 31-32 C olarak gösteriyor

---------- Post added at 16:08 ---------- Previous post was at 16:08 ----------

Birkaç yöntem sunduk bunları denedin mi ! Isı derecesine bak makinenin, speedfan diye arat google amcada kurup bakabilirsin. Ekran kartının son sürücüsünü indirip kurmalısın (oyun) java ve flash player son sürüm kurmalısın (açılmayan resimler için). Yapmalısında yapmalısın işte :D Bilgilendirirsin bizi buradan ;)
java ve adobe flash player yüklü ayrıca ekran kartının son driver sürümüde yüklü :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Sen formatı Cd den Pc kapalı iken başlatıyorsun dimi... eğer açıkken atmaya kalkıyorsan virüs var ise devam ediyor pc yi yemeye ;)

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kapalı iken derken ? yeniden başlatıpta mı diyorsun ben öle atıyorum.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bios ayarlarını sıfırlayabılırmısın?
garantisi bozulmayacaksa kasayı acıp ramlerı cıkartıp tak yerıne

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios ayarlarını sıfırlayabılırmısın?
garantisi bozulmayacaksa kasayı acıp ramlerı cıkartıp tak yerıne

biosa girmek istemiyorum deneymli biri yanımda olmadan en son girdiğimde eski pc ile sonu Bilgisyarcıda bittiydi :D

---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:18 ----------

ayrıca garanti kapsamından çıkar kasayı açarsam

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
sunu dene
baslat-msconfig''yaz''-başlangıc''gir''-tüm hepsini devre dışı bırak yeniden baslat

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Garantilik bir sorun yok sadece işletim sistemini biraz gazını alacaksın, şişmiş biraz.. Advanced SystemCare 4.0 kurup bununla güzelce derin tarama yapar mısın, forumda son güncel olanı paylaşılmıştı hatta şifreleri de verildi forumda arat bulursun, birde Ccleaner kurarmısın buda rahatlatır windowsunu, genel bir temizlik yapman lazım birde güvenli modda iken norman ile virüs taraması yapmanı öneririm, kolay gelsin sen dediklerimi uygula bence :)

commission54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garantilik bir sorun yok sadece işletim sistemini biraz gazını alacaksın, şişmiş biraz.. Advanced SystemCare 4.0 kurup bununla güzelce derin tarama yapar mısın, forumda son güncel olanı paylaşılmıştı hatta şifreleri de verildi forumda arat bulursun, birde Ccleaner kurarmısın buda rahatlatır windowsunu, genel bir temizlik yapman lazım birde güvenli modda iken norman ile virüs taraması yapmanı öneririm, kolay gelsin sen dediklerimi uygula bence :)

ikisinide denedim :) format attım gene aynı ... ne yapıcağımı hiç bilmiyorum :/

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
harddiskin sata güç giriş kablosunu değiştir , muhtemelen bir tane daha vardır güç kaynağından gelen boşta !?

edit: ayrıca yazılımsal olsa sorun tek olurdu oda sata drıver ccleaner veya asc le alakası yk bu ısın harddıskın muhtemelen yeterli gücü alamıyor veyahut bios ayarlarından sata destegı sartlanmıs (IDE,RAID gibi) , uzak bi ihtimal diskine tam hz destegi veremedği icin anakartın harddiskne jumper takmak gerekli ama yukarda dediğim şeyi bi yap bakalım nolcak ?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
harddiskin sata güç giriş kablosunu değiştir , muhtemelen bir tane daha vardır güç kaynağından gelen boşta !?edit: ayrıca yazılımsal olsa sorun tek olurdu oda sata drıver ccleaner veya asc le alakası yk bu ısın harddıskın muhtemelen yeterli gücü alamıyor veyahut bios ayarlarından sata destegı sartlanmıs (IDE,RAID gibi) , uzak bi ihtimal diskine tam hz destegi veremedği icin anakartın harddiskne jumper takmak gerekli ama yukarda dediğim şeyi bi yap bakalım nolcak ?
Adam kasayı acamıyorum dıyor cunku garantı kapsamında etıketı sokerse garantı dısı kalır, dıske tam voltaj gelmese kafa vurmaya baslar, bence ya ısınmadan kaynaklanıyor yada yazılımsal bır sorun var, gpu sıcaklıgından kaynaklanan bır sorunda olabılır, sureklı donuyorsa..