Donanım tavsiyesi-Acil Yardım

Anil Uzun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben yenilemek istiyorum.
Şu anki :

1Gb ram
256mb ekran kartı
80 gb harddisk

İstediğim
2 gb ram
1gb ekran kartı
160 gb harddisk

umrumda değil ben en ucuz nasıl bu sahip olabilirim bana kaça patlar en ucuz en aletlerle. Mesela ekran kartını sat şu kadar koy al felanda diyebilirsiniz.

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2 gb ddr2 800 mhz kingston ram = 57 tl
1 gb nvidia 128 bit ekran kartı = 126 tl (256 bit tercih edersen 200 tl)
160 gb sabit disk piyasada neredeyse yok 500 gb sabit disk 75 tl

Toplamda ortalama 300 tl gibi bir ücreti olur ekran kartını 256 bit tercih edersen 350 tl ye toplayabilirsin.

Anil Uzun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ama çok kaliteli sistemler onlar ben biraz düşük bütçeliyim.

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Fiyat sınırın net olarak kaç.bide sistemin ddr2mi,sata desteği var mı.

Anil Uzun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben olsam hdyi 1g ustu alirdim ki bitane aldim gecenlerde .
ekran karti pek fazla modeli denemedim ancak alicaksan nvidia physics destekli olanlardan almani oneririm cunku fizik islemcisi de oluyor onlarda amdnin ekran kartlarina da gelicek bu teknoloji ancak henyz tam olarak yok soyle ki iki tane amd/ati ekran karti alirsan nvidiadan daha kaliteli oluyo diyolar ki mantikli 2 amd kartin birini fizik islemcisi olarak kullanabiliyosun.
fizik kurallari olunca goruntuler cok daha gercekci olur. gerci bicok oyun bunu islemci gucunu kullanarak yapiyor da extradan bir fizik izlemcisi herzaman daha iyidir ,

ram 800mhz iyi sayilir ddr2 lerde bu hizin cok fazla ustune cikan anakart yok

ekran karti 500mb bicok oyunda yetersiz kalir tabi :P

Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende dizüstü almayı düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz herhangi bir marka, model var mı? yardımcı olursanız çok makbule geçer. Bu arada bütçe 2.500 tl. Performans ağırlıklı olursa iyi olur.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
200 tl ile mucize bekliyorsun işin zor walla.

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
SAPPHIRE ATI
HD4650HM
(128Bi)1GB/2.8G DDR2
AVIVO16X teknolojix.com 91tl 1Gb gskill value ddr2 800mhz 31tl.seagate 500gb sata2 hdd 75tl.fiyatlar böyle.ekrankartının gb tına pek takılma önemli olan gpu su.bu e.k oldukça iyidir.ram d de 1gb ekle sana 2gb olur.hdd yi isd tavsiyem forum.donanımhaber.com dan 2 el al.orada çok iyi ürünler var.tavsiyem 320 gb ın altına düşmemen böylece güncellikten geri kalmaman.hadi hayırlı olsun.

---------- Post added at 01:56 ---------- Previous post was at 01:40 ----------

ben olsam hdyi 1g ustu alirdim ki bitane aldim gecenlerde .ekran karti pek fazla modeli denemedim ancak alicaksan nvidia physics destekli olanlardan almani oneririm cunku fizik islemcisi de oluyor onlarda amdnin ekran kartlarina da gelicek bu teknoloji ancak henyz tam olarak yok soyle ki iki tane amd/ati ekran karti alirsan nvidiadan daha kaliteli oluyo diyolar ki mantikli 2 amd kartin birini fizik islemcisi olarak kullanabiliyosun. fizik kurallari olunca goruntuler cok daha gercekci olur. gerci bicok oyun bunu islemci gucunu kullanarak yapiyor da extradan bir fizik izlemcisi herzaman daha iyidir , ram 800mhz iyi sayilir ddr2 lerde bu hizin cok fazla ustune cikan anakart yok ekran karti 500mb bicok oyunda yetersiz kalir tabi :P
Dostum önemli olan gb değil gpu.512mb hd3870 2gb hd5450 yi tarumar eder.bi de physic işlemcisi ahım şahım bişi değil.alıcaksan üst model alıcan ve de physic aktive edince çoğu yük işlemciye biniyor vede oyun performansı baya düşüyor.alt seviye kartlar kendi gıçını kaldıramazken bide fizik mi hesaplıyacak,bi de destekleyen oyun az ve en az hd5670 -gtx460 gibi kart istiyorlar iyi ayarlarda oynayabilmek için.bir de ati de hala donanımsal fizik desteği yok.ama pek çok oyun motoru fiziği kendi içine ekleyerek her kartta kaliteli fizik görüntülerinin olmasını sağlıyor.

---------- Post added at 02:23 ---------- Previous post was at 01:56 ----------

Arkadaşlar bende dizüstü almayı düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz herhangi bir marka, model var mı? yardımcı olursanız çok makbule geçer. Bu arada bütçe 2.500 tl. Performans ağırlıklı olursa iyi olur.
Sana o fiyata bulabileceğin en iyi notbook u söylüyorum.Monster Q72MS-16F11 15.6" kısaca şöyle i7 işlemci,hd5870 e.kartı,4gb ram,500 gb hdd full hd çözünürlük,hızı artıran turbo butonu.bü özelliklerin hiçbirini yanlış okumadınız.2450 tl gibi fiyatı var.benzerlerini 4000 tl ye bile bulmanız çok zor.bu alanın uzmanı bir firmadır.nasıl dehşet bişi dimi.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Asus n53sn ;)