Rehber Donanım Sorunlarını Nasıl Buluruuz

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
129
Bu rehber sadece bilgisayarları içeriyor. Laptop kullanıcıları için daha kapsamlı bir rehber yayınlayacağım !

Adım 1

Bilgisayarınıza neler oluyor ? Görüntü gelmiyor, açılmıyor, kapanıyor gibi hatalara çözüm arayacağız.

Adım 2

Bilgisayarınızı kapatın ve bütün güç kablolarını kasanızdan çıkarın. Daha sonrasında kasaya bir ön izleme ile yolunda gitmeyen birşey var mı ona bakalım. Bakacağımız detaylar koku kararma yamulma gibi şeyler olabilir. Bu tarz bir soruna sahipseniz geri kalan adımlar size yardımcı olamayabilir.

Adım 3

Kapanma : Kapanma sorunların başlıca kaynağı ısıdır. Bilgisayarınızın ne zaman kapandığı çok önemlidir. Yük altında kapanması cihazınızın ısındığının bir göstergesidir. Bunun çözümü nispeten basit. Eski macunu silip üstüne termal macunu ince katmanda sürmeniz yeterlidir. Sonrasında böyle bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Süremiyorsanız destek veririz..

Açılmama : Bu gibi sorunların temel sorunları ram oluyor. Ramlerin slotlarını değiştirip. Ram 2 ise teker teker farklı slotlarda denemek gerekiyor. 2. slotta tek ram taktınız ve açıldı 1. slota rami takığınızda çalışmadıysa slotun içini kuru sulu boya fırçası ile veya üfleyerek tozların gitmesini sağlayabilirsiniz. Hala çözemediyseniz sorun ekran kartında olabilir.

Ekrana görüntü gelmiyor : Bu tarz sorunların temelinde görüntü kablonuzu farklı yere takmanız ile kaynaklanabiliyor. Anakartın üzerinden alıp ekran kartının olduğu bölüme takmanız gerekiyor. Hala görüntü gelmiyor ise ekran kartınızın bağlantı kablolarını takmamış olabilirsiniz. Dikkat edin bilgisayar çalışırken her hangi bir kablo takmayın !

Sizlerde yaşadığınız sorunları forumda paylaşıp çözüm arayabilirsiniz. Bana instagramdan ulaşırsanız da sizlere yardımcı olurum

İnstagram : sefakbudak

Herkese iyi forumlar geçmiş olsun..