Domuz Gribi Aşısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mustang
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Domuz Gribi Aşısı Yapılmalımı?

• Kullanılan toplam oy
    66

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
isteyen yaptırsın tabi sıra gelirse

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
öğrencilerin coguna vurulacak isteyen yaptır yaptırılmadırda bunda ii günerimiz hava sagudugunda daha kötü olacak grip virüsleri soguk havayı sever genelde kışın hastalanmazmıyız ahaa önmü bayram öpüşmeler falan asıl felaket :D

son olarak aşı olunmalı

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yapılmalı-Yapılmamalı 'dan ziyade Aşı Olmalı - Olmamalı benim kafama takılan.

Bu konuda Başbakan herkesin kendi iradesine bıraktı.Ne olduğunu bilmediğimiz bişey, hastalığı da aşısı da...Ben doğal yöntemlerle vicudumu sağlık ve güçlü tutmaya çalışıyorum.Elimden gelen bu.Maddi ve manevi tedbirimi (bol bol C vitamini, hijyen ve dua) alıp gerisini Allah'a havale ediyorum. Tedbir kuldan şifa Allah'dan.

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Şöyle düşünün...
Bir bilgisayarınız var... (Bedeniniz)
İçinde çok önemli verileriniz bulunuyor... (Sağlığınız)
Virüs girmesin diye Antivirüs kurdunuz... (Bağışıklık sistemi)
Ancak o antivirüs(Bağışıklık sisteminiz) her gün güncellenmez ise(aşı olmaz iseniz) bilgisayarınız (bedeniniz) yeni virüslere karşı korunaksız demektir
bilgisayarınızda (bedeninizde) antivirüs (bağışıklık sistemi) olmasının bir önemi yoktur... Onun için bilgisayarımızı (bedenimizi) korumak istiyorsak sürekli güvenlik ve antivirüs (bağışıklık sistemi) güncellemelerini yapmalıyız... (aşı olmalıyız)

Olay bu kadar basit...

Bir de şu var... İnsanlar kendi tercihleri ile aşı olmayabilirler...
Ancak başka birine aşı olma demek çok büyük sorumluluk ister...

Bir kişinin aşı olmayın telkinine kulak vererek aşı olmayan bir kişi öldüğü zaman aşı olma diyen kişi bunun vebalini nasıl kaldıracaktır?

MHP'li Osman Durmuş kendisini dinleyerek aşı olmayan ve bu nedenle Ölenler olursa sırf Muhalafet etmek için yaptığı bu çıkışın bedelinin ne ile ödeyecektir?
Pişkin Pişkin aşı olsalar da öleceklerdi der... O kadar başka da bir şey olmaz...

----------
Bu arada Domuz Gribi ni normal grip olarak nitelendirmek çok yanlış...
Normal Griplere karşı insaların bağışıklık sistemim gelişmiştir...
Ancak Domuz Gribi yeni bir virüs olduğu için henüz İnsan vücudu bu virüse karşı savunmasızdır... Bu nedenle vücudu zayıf olan kronik hastalıkları olan bağışıklık sistemi tam gelişmemiş çocuklar tehlike altındadır... Küçümsememek gerekir... Üstelik bu yeni virüs insanın içinde bulunan ancak henüz açığa çıkmamış ya da kendini belli edecek kadar ilerlememiş başka hastalıkları tetikleyerek ölümlere sebebiyet verebiliyor...

Yani içimizde kaç kişi check up yaptırıyor?
Bedenimizde bilmediğimiz bir hastalık varsa Allah korusun bu Domuz gribi virüsü yüzünden aktif hale geçebilir ve çok kötü sonuçlar doğurabilir...

Son söz Domuz Gribi İnsanlık için yeni bir virüs olduğu için tehlikelidir... Bu virüs ün ne yapacağı kestirilemediği için tehlikelidir... Yoksa normal grip olduğunu herkes biliyor...

bu forumda bundan daha güzel nasıl anlatılabilirki!

milletimiz bir şeyi hala anlayamadı! ve anlamaları içinde ölümlerin artması ve sokakta gezen maskelilerin sayısının artması lazım.delinin biri kuyuya bir taş atmış misali.bir dangalak çıkıp aşı olmayın şöyle yapıyor böyle yapıyor diyor milletimizde inanıyor.yahu el insaf normal grip aşısının prospektüsünü okuyun yanetkilerini görün.onudamı yaptırmayacaksınız.onuda geçtim ASPİRİN in prospektüsüne bakın yanetkilerini okuyun onudamı içmeyeceksiniz.

bu söylenenlere gülüyorum:lol:
ben sağlıkçıyım ve benim evimde küçük çocuğum var aşı olmayıpta eve hastalığı getirip çocuğuma bulaştırmaya hakkım yok.bunun vebalini kaldıramam...

buda normal grip aşısının yanetkileri:
Sık görülen reaksiyonlar aşağıdadır:
Lokal reaksiyonlar: Kızarıklık, şişme, ağrı, ekimoz, sertlik.
Sistemik reaksiyonlar: Ateş, kırıklık, titreme, yorgunluk, baş ağrısı, terleme, miyalji, artralji. Bu reaksiyonlar genellikle tedavi gerektirmeksizin 1-2 gün içerisinde kaybolur. Nadir görülen reaksiyonlar aşağıdadır: Nevralji, parestezi, konvülsiyonlar, geçici trombositopeni. Nadiren şoka neden olan allerjik reaksiyonlar(anaflaktik şok), kaşınma gibi, rapor edilmiştir. Çok nadir olarak geçici renal tutulum ile birlikte seyreden vaskülit rapor edilmiştir. Nadiren ensefalit, nevrit ve Guillain Barre sendromu gibi nörolojik bozukluklar rapor edilmiştir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

buda aspirin in yanetkileri:
Yan etkiler/Advers etkiler:

Doza bağımlı olarak gastrointestinal hemoraji, ülserasyon, tinnitus, vertigo, geçici işitme kaybı, kanama zamanının uzaması ve nadiren lökopeni, trombositopeni, plazma demir konsantrasyonunda düşme görülebilir. Ayrıca nadir vakalarda aşırı duyarlık reaksiyonları olarak kaşıntı, ürtiker, angionörotik ödem, astma ve anaflaksi görülebilir.

umarım anlamışsınızdır..

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Domuz insanlara aşı vurulmalı ki ortada grip mrip kalmasın.

insert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbruz46 isimli arkadasım tamamda sen biliyorsun ki bazi antivirus yazılımları ilk önceleri koruyor gibi görünüyor ama uzun bir süre sonra sistemi kullanmaz hale getiriyor. öyle olursa ne yapalım onun için bence türk toplu olarak biraz bekleyim neden dersen bu aşı il olarak abd 1953 yılında yapılmaya başlanmış ve yan etkileri yeni görünmeye başlanmış

M_T_A

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gribler ilk abd de görülüosa ozman bi bokluk vardır bu işte ne malum bu aşıların gen kontrolü ile 3. dünya insanlarını kontrol altına almak için yapılan girişimdir ?
sars vardı önceden kuşlar bülbüller bu gribler bitmez çıkan aşılarda bitmez kendine iyi bakan spor yapan zaten ölümsüzlüğünü keşfetmiştir hayatta

maydanoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hadi bize yapılmasın diyorsunuz, acaba hacı adaylarına neden yapılıyor? Yoksa bizi teğet mi geçecek?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Hadi bize yapılmasın diyorsunuz, acaba hacı adaylarına neden yapılıyor? Yoksa bizi teğet mi geçecek?
Yapılmaz ise Sudi Arabistan ülkeye almıyor... Burada yapılmadığı takdirde Sudi Arabistan'da hava alanında yapılacak aşılar... Elin Arap ülkesine güveneceğine Kendi ülkende ol aşıları meselesi...

maydanoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yapılmaz ise Sudi Arabistan ülkeye almıyor... Burada yapılmadığı takdirde Sudi Arabistan'da hava alanında yapılacak aşılar... Elin Arap ülkesine güveneceğine Kendi ülkende ol aşıları meselesi...

Elin arabı bile aşıyı mecbur tutarken, devlet büyüğümüz! vatandaşa aşı olmayın diyor. Ne zihniyet.

leylak

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yapmasi gerekenler belli
kücük cocuklar, hamile olanlar vs vs

digerleri illa yaptirmali diye bisey yok bence :)

phazedllon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konu aşı sevmek inanmamak değil
konu bu aşının yan etkisi kısırlık arkadaşlar
zaten nüfusumuz kürtlere göre bile yeterince az bizim kökümüzü kurutmak istiyorlar

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
aşılara güvenmiyorum, bunlar bazı amaçlarla üretilmiş suni virüsler olabilir

resulsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizim insanlarımızdan bazıları koyun olduğu ve başlarında çoban istedikleri için "o aşı olmuoysa bende olmam" diyebiliyor.Yok efendim başbakan olmuyomuş bende olmam illa bi çoban ona sen ol ya da olma diyecek.Sorsan neden hangi kimyasallar içindeki içerikler kararınızda etkili oldu diye hiç bir şey bilmez.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
aşı olalım gencler sıra bana gelsin olacagım

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ilk uyarı kanada dan geldi zaten,
aşılar toplatılıyor aynı şirket türkiyeye de aşı satmış

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Başbakanın neden aşı olmadığı ortaya çıkmaya başladı desene..:)

keslok

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda kanada da bütün aşılar toplatıldı sebebi yan etkilerinin çok fazla çıkması şahsen kendimin ve ailemin kobay olmasını istemiyorum