mustang
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 34
Arkadaşlar şu sıralarda bir domuz gribi aşısı konusu var sizce bu aşı yapılmalı yapılmamalımı
Bize bişey olmaz.![]()
Amma da olay yaptınız be...
Normal gripten her yıl 250.000 kişi ölürken, domuz gribinden 1.250 kişi ölüyormuş. Daha ne denir ki? Galyana gelmeyin.
Amma da olay yaptınız be...
Normal gripten her yıl 250.000 kişi ölürken, domuz gribinden 1.250 kişi ölüyormuş. Daha ne denir ki? Galyana gelmeyin.
Kaynak gösterebilir misin? İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
ben güveniyorum devletime. aşı olun derlerse olurum. zaten sağlık personeli kapsamına girdiğim için ben zorunlu olcam sanırım
o geri geri yuruyen kadını gordukten sonra domuz gırbı aşısı aman hec işim olmaz..
her yakalanan ölmüyor değil mi![]()
Haberleri nereniz ile okuyup dinliyorsunuz?
O kadın Domuz Gribi aşısı olmadı... Normal grip aşısı oldu...
Ve o olduğu aşı bu güne kadar 100 milyonlarca insana yapıldı sadece bu kişide o sorun meydana geldi...
Osman Durmuş bir şey diyorsa vardır bir bildiği.![]()
Şöyle düşünün...
Bir bilgisayarınız var... (Bedeniniz)
İçinde çok önemli verileriniz bulunuyor... (Sağlığınız)
Virüs girmesin diye Antivirüs kurdunuz... (Bağışıklık sistemi)
Ancak o antivirüs(Bağışıklık sisteminiz) her gün güncellenmez ise(aşı olmaz iseniz) bilgisayarınız (bedeniniz) yeni virüslere karşı korunaksız demektir
bilgisayarınızda (bedeninizde) antivirüs (bağışıklık sistemi) olmasının bir önemi yoktur... Onun için bilgisayarımızı (bedenimizi) korumak istiyorsak sürekli güvenlik ve antivirüs (bağışıklık sistemi) güncellemelerini yapmalıyız... (aşı olmalıyız)
Olay bu kadar basit...
Bir de şu var... İnsanlar kendi tercihleri ile aşı olmayabilirler...
Ancak başka birine aşı olma demek çok büyük sorumluluk ister...
Bir kişinin aşı olmayın telkinine kulak vererek aşı olmayan bir kişi öldüğü zaman aşı olma diyen kişi bunun vebalini nasıl kaldıracaktır?
MHP'li Osman Durmuş kendisini dinleyerek aşı olmayan ve bu nedenle Ölenler olursa sırf Muhalafet etmek için yaptığı bu çıkışın bedelinin ne ile ödeyecektir?
Pişkin Pişkin aşı olsalar da öleceklerdi der... O kadar başka da bir şey olmaz...
----------
Bu arada Domuz Gribi ni normal grip olarak nitelendirmek çok yanlış...
Normal Griplere karşı insaların bağışıklık sistemim gelişmiştir...
Ancak Domuz Gribi yeni bir virüs olduğu için henüz İnsan vücudu bu virüse karşı savunmasızdır... Bu nedenle vücudu zayıf olan kronik hastalıkları olan bağışıklık sistemi tam gelişmemiş çocuklar tehlike altındadır... Küçümsememek gerekir... Üstelik bu yeni virüs insanın içinde bulunan ancak henüz açığa çıkmamış ya da kendini belli edecek kadar ilerlememiş başka hastalıkları tetikleyerek ölümlere sebebiyet verebiliyor...
Yani içimizde kaç kişi check up yaptırıyor?
Bedenimizde bilmediğimiz bir hastalık varsa Allah korusun bu Domuz gribi virüsü yüzünden aktif hale geçebilir ve çok kötü sonuçlar doğurabilir...
Son söz Domuz Gribi İnsanlık için yeni bir virüs olduğu için tehlikelidir... Bu virüs ün ne yapacağı kestirilemediği için tehlikelidir... Yoksa normal grip olduğunu herkes biliyor...
Kafanızı yormayın boş iş bunlar, üstelik kazın ayağı da öyle sanıldığı gibi değil. Tamamen aldatmaca, strateji ve pazarlama taktiği desek daha doğru olur.
Düşünün bir kere açlıktan kırıldığı söylenen Afrika ülkeleri gibi bazı gelişmekte olan ülkeler neden hala toparlanamıyorlar? Türkiye'de dahil bunlara. Sebepleri aslında gayet açık ama insanların hangi pencereden baktığı da önemli. Sebeplerini basitçe ben yazayım; Açlıktan kırılıyorlar çünkü ABD gibi şerefsiz ülkelerin kobay pazarı da ondan. Üretilen hernevi kimyasal ilk olarak buralarda test edilerek piyasaya sürülüyor. Oysa bu açlıktan kırılan Afrika'nın aslında fakir olmadığını hepimiz biliyoruz. Yeraltı kaynakları bir yana sadece altın rezervleri ile Dünya sıralamasındaki üretim rakalmlarında Afrika ilk sırada yer alıyor. Fakat ne hikmetse insanları aç ve sersem. Sersem, çünkü kimyasal maddelerle kobay olmaktan uyuşmuş beyinleri çalışmadığı gibi aç bedenleri de artık kendini taşıyamıyor. İnsanlar varlık içinde yokluk çekiyorlar.
http://www.focusdergisi.com.tr/kultur/00364/
Örnekler çoğaltılabilir tabi. Petrol zengini ülkeleri düşünün. Hangisinde coni'lerin parmağı yok!!? Oysa ülkemiz bile bir çok maden de hatırı sayılır rezervlere sahipken kullanmamıza dahi izin! verilmiyor. En basidinden ülkemizdeki petrole eş değer hatta daha önemli olan Bor madenini -ki en büyük rezerve ülkemiz sahip- bile biz yabancılara kuruş karşılığında tonlarla satarken, aynı madenin işlenmiş halini gramla ve milyarlarla geri alıyoruz. Neden?, özelleştirme bahanesiyle geleceğimizi elin ecnebisine sattığımız için.
Şimdi domuz gribiyle yazdıklarının ne alakası var diyenler olabilir. Çok alakası var. Bir kere bu girip hiçte sanıldığı kadar tehlikeli ve öldürücü değil. Üstte dedimya bu bir pazarlama stratejisi diye.
ABD batan silah sektörünü Irak gibi bazı ülkeleri çeşitli bahanelerle işgal ederek, dahası PKK yı ve destekçilerini ülkemize karşı kışkırtarak, yani tavşana kaç tazıya tut emri vererek bir taşla değil iki kuş on kuş birden vurmadı mı?? Tarafları birbirine düşürmek suretiyle hem illegal örgütlere hem de bunlarla mücadele eden ülkelere silah satmadımı? Dahası elindeki stokları işgal ettiği ülkelerde harcayarak yeni geliştirdiği silahları bu ülkeler üzerinde tıpkı ilaç sektöründe olduğu gibi denemedimi?? Dünya Jandarmalığına soyunmak kolaymı, kimi ülkeyi Tıp alanında kobay olarak kullandı, kimi ülkeleri de silah sektöründe.
Şimdi de domuz giribi bahanesiyle sansasyon yaratarak kim bilir hangi çirkin emellerinin peşinde. Düşünün bir kere Müslüman olupta domuz yemeyen bir ülkede nasıl olurda bu mikrop tavan yapar. Aklınız alıyormu? Domuz gribiyle bildiğimiz grip mikrobunu karşılaştırdığınızda, aslında tehlikeli olanın ve ölümlerin fazla olduğu hastalığın domuz gribi değil de bildiğimiz grip olduğunu görürsünüz.
http://www.haberx.com/Yazarlar/Ahmet...-FARKI-NE.aspx
Önümüzdeki günlerde okullarda aşı yapacaklarmış. Ben çocuğuma kesinlikle aşı yaptırmayacağım, okul yetkililere bu konuda kesin talimat verdim. Siz siz olun içeriğini bilmediğiniz bir kimyasalı birilerinin çıkarı için yavrularınız üzerinde denetmeyin.
Sen benim insanları yanlış yönlendirdiğime bir kaynak gösterdiğin gün, ben de göstereceğim.![]()