Domain yönlendirme? Bakabilir misiniz?

avaqado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Ben com uzantılı bir alan adı aldım. Aradan 1 hafta geçti net ve org uzantılı aynı alan adım başkası tarafından daha önce alınmıştı. Ancak tarayıcıdan net ve org olarak girdiğimde kendi sitem çıkıyor (com olanı). Bu neyden kaynaklanıyordur. Çerezleri sildim denedim yine aynı.

cold38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Slm
Sana tavsiyem .com uzantili domainin Name Server larina bir bak emin ol.
Ondan sonra eger hala calismiyorsa Bilgisayarinin DNS gecmisini sifirla.
Linke tiklarsan nasil sifirlayacaginla ilgili bilgiye ulasabilirsin
([url]http://www.techiecorner.com/35/how-to-flush-dns-cache-in-linux-windows-mac/)[/URL]
Bu islemleri yaptiktan sonra calismasi lazim.
Eger gene calismiyorsa bilgisayarindan bir ping at domain'e. Bu sekilde domainin hangi ip yonlendigini buluruz ve ona gore bir cozum uretiriz.

avaqado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm
Sana tavsiyem .com uzantili domainin Name Server larina bir bak emin ol.
Ondan sonra eger hala calismiyorsa Bilgisayarinin DNS gecmisini sifirla.
Linke tiklarsan nasil sifirlayacaginla ilgili bilgiye ulasabilirsin
(http://www.techiecorner.com/35/how-to-flush-dns-cache-in-linux-windows-mac/)
Bu islemleri yaptiktan sonra calismasi lazim.
Eger gene calismiyorsa bilgisayarindan bir ping at domain'e. Bu sekilde domainin hangi ip yonlendigini buluruz ve ona gore bir cozum uretiriz.

Öncelikle cevapladığın için teşekkürler ama sorunumu tam anlatamadım sanırım, şöyle ki;
Benim örneğin x.com isimli bir websitem var. x.net ve x.org ise başka birinin benden bağımsız kendi sitesi.
Benim sitem düzgün çalışıyor herşey normal. Ancak x.net ve x.org sitesine girdiğim zaman benim sitem çıkıyor yani x.com çıkıyor. Sanki x.net ve x.org benim sitemmiş gibi x.coma yönlendirilmiş. Yani benim için hava hoş kullanıcılarım com,net,org de girse benim siteme yönlendiriliyor. Ama net ve org sahipleri için sorun olabilir. Bu neyden kaynaklı bir sorun acaba merak ettiğim için soruyorum.

cold38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Slm
Evet Yanlis anlamisim pardon.
Simdi eger domainler sana yonlenmis ise senin yapabilecegin bir sey yok. Domain'e whois cekip kimin oldugunu ogrenebilirsin sonrada kisiyle irtibata gecip neden senin sitene yonlendirdigini sor.
Eger ulasamassanda boyle dursun sana bir zarari yok gibi gorunuyor simdilik.
Birde hikaye yazayim sana ; :D tahminen bu domainlerin sahibi tek kisi idi sitesini .com domainin altina kurdu diger domainleride bu .com a yonlendirdi.Sonra .com domain dustu ve farketmedi bu arada da sen bu .com u aldin ama tahminen domainlerin sahibinin internet isleriyle pek alakasi olmadigi icin degistiremedi.

avaqado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm
Evet Yanlis anlamisim pardon.
Simdi eger domainler sana yonlenmis ise senin yapabilecegin bir sey yok. Domain'e whois cekip kimin oldugunu ogrenebilirsin sonrada kisiyle irtibata gecip neden senin sitene yonlendirdigini sor.
Eger ulasamassanda boyle dursun sana bir zarari yok gibi gorunuyor simdilik.
Birde hikaye yazayim sana ; :D tahminen bu domainlerin sahibi tek kisi idi sitesini .com domainin altina kurdu diger domainleride bu .com a yonlendirdi.Sonra .com domain dustu ve farketmedi bu arada da sen bu .com u aldin ama tahminen domainlerin sahibinin internet isleriyle pek alakasi olmadigi icin degistiremedi.

Evet bende öyle düşündüm. Hikaye mantıklı :D teşekkürler