Domain Satın Alma işlemi Nasıl Çalışır?

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar şuan her hosting şirketi domain satıyor malum. Şimdi ben gidip siteden domain satın alınca ne oluyor? Yani ne oluyor da o domain benim adıma kaydediliyor?

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kardeş eğer domaini daha almadıysam elimde 1 - 2 tane var eğer istersen uygun fiyata brakırım valla

sofu44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şuan her hosting şirketi domain satıyor malum. Şimdi ben gidip siteden domain satın alınca ne oluyor? Yani ne oluyor da o domain benim adıma kaydediliyor?
Öncelikle firmaı seçiyorsun siparişini veriyorsun firma gidip Registar firmasından senin adına kaydı gerçekleştiriyor.Ancak son yıllarda firmalar WHMCS adlı otomasyon sistemini Resellerlub a ekleyerek sen siparişi verip ödemeni yaptığın anda registar firmasının sistemlerine kaydedilmesini sağladılar.Yani anlayacağın önemli olan sen siparişini veriyorsun ödemeyi yaptığın anda senin bilgilerin kaydedici firmanın sistemlerine kaydediliyor.Ortada Bir ana kuruluş ondan sonrasıda bayinin alt bayisinin altbayisi olayı var

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle firmaı seçiyorsun siparişini veriyorsun firma gidip Registar firmasından senin adına kaydı gerçekleştiriyor.Ancak son yıllarda firmalar WHMCS adlı otomasyon sistemini Resellerlub a ekleyerek sen siparişi verip ödemeni yaptığın anda registar firmasının sistemlerine kaydedilmesini sağladılar.Yani anlayacağın önemli olan sen siparişini veriyorsun ödemeyi yaptığın anda senin bilgilerin kaydedici firmanın sistemlerine kaydediliyor.Ortada Bir ana kuruluş ondan sonrasıda bayinin alt bayisinin altbayisi olayı var

teşekkürler. yani merkezi bir sistem var bütün domainlerin kaydedildiği öylemi?

sofu44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet ICANN isimli bir kuruluş.Googlede detayl araştırma yapabilirsin

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu şekilde ,
Alakalı domain satan firmalar aslında ana bayilerin alt satıcıları, hemen hemen hepsi bir ana merkezden
yönetimi sağlanıyor. ICANN ' e gelecek olursak oda bu tip domain konularının ana yönetim ve yargı
merkezi diyebiliriz. ICANN ile hiç bir şekilde bir bağlantınız olamaz sadece alt bayilerle,, alt bayi dediklerimde
en ufağı Turkiyedeki en büyük Bankalardan biri gibi yönetilir. Dünyada Alt 7 ana bayi ve onun satış ortakları
vardır.