Domain Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan REDFOKS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yeni bir web sitesi açmak istediğimizde en başta sitenin kullanıcılarına ne sunacağına ve sonrada içeriğe uygun bir alan adı (Domain) bulmaya çalışırız bazen bu iş için forumlarda konular açıp kullanıcıların fikirlerini alırız.

domain.jpg

Peki bu noktada nelere dikkat edilmelidir ?

-Akılda kalıcı olması
-Sunulacak içeriğe uygun olması
-Daha az Türkçe karakter içermeli

Bunlar benim dikkat etmeye çalıştıklarım

-Kullanılacak ismin uzun yada kısa olması (bu olay tam bir tartışma konusu kişiden kişiye değişiyor)

İnternette bu konu hakkında bir sürü şey yazılmış çizilmiş; gene en net ve öz bilgiler sdnden çıkar dedim.

Arkadaşlar alan adı alırken nelere dikkat ediyorsunuz ?

Alan adları uzunmu , kısamı olması daha akılda kalıcı olmayı sağlar yada bu konuda sizin dikkat ettiğiniz önemli noktalar nelerdir ??

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bana sorarsan türkçe ve kısa alan adları iyidir kullanıcılar açısından içerik ile tam uyumlu olmalı mesela teknoloji sitesi açıcaksınız domainde tekno geçmesi önemlidir hit açısından googledeki sıralamasından mesela ben bir domain almıştım headmm.net diye saçma sapan birşey emo formu içindi :D iyi bir çalışmayla pr3 anlık 200 ziyaretci görmüştü :D domain &seo ikisi bir arada olursa daha etkli olur kannatindeyim

Reaksiyon puanı
189
İnsanın ağzından bir çırpıda çıkabilmeli. Mesela google kelimesi. Ayrıca kelime olarak bible'a da benzediği için akılda kalması çok çok daha kolaylaşmıştır. Jenerik kısa ve günlük kelimelere yakın kelimeler seçilirse ve dediğim gibi bu kelime ağızdan bir çırpıda çıkabilecek bir kelime ise bence alınmaya uygundur :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,125
Kısa domain adları her zaman iyidir. Halkımız zaten her siteye google'a yazıp girmeyi seviyor. O yüzden kısa makbuldür.

Yani www.gaydirigubbakcemilem.com pek tavsiye edilen bir şey değildir :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,125
Hakkaten yahu.. Satın alsam mı ne? :D

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
+ yaşı ( eğer iinci el alınıyorsa )
+ keyword konuyla uumululuğu
+ kısa olması
+ marka olacak ise içinde " o " harfinin geçmesi
+ Tabela özeliği taşıması
+ 10 sene sonra baktığınızda da gözünüzde ışıldaması
+ Yazım hatalarını aşmak amacıyla "ş " - "ç " "ü" türkçesinde olan domainlerden kaçınılması
ww.tutsucesitleri.com gibi ( olumsuz ) daha az yazım hatası mumkunse www.tahtakale.com ( olumlu ) gibi
yazım sıkıntısından uzak ..
+ Türkçe mana ifade eden seçimler
+ Bilindik markalar ve yakın manalardan uzak seçimler
Şimdilik aklıma gelenlr bunlar ,, ama geldikçe bu forumda sizlerle paylaşacağım ..