Dolar 8.42 TL oldu!

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,230
1604401173356.png

dahada bir şey demiyorum 1 günde 7 kuruş arttı.

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
Bu millet aldığı yanlış kararların bedelini ödüyor. Başımızdaki ekonomi bakanından belli.
Ne yapalım yani? Bizim oy vermediğimiz adamın damadı devleti batırdı diye sevinelim mi? Doğru, okullarda vatanseverlik eğitimi verilmiyordu değil mi.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Dolar yine diğerlerine göre az artıyor. Bugün dolar 10 kuruş, Euro 19 kuruş, Sterlin 24 kuruş.

Reaksiyon puanı
3,029
Ne yapalım yani? Bizim oy vermediğimiz adamın damadı devleti batırdı diye sevinelim mi? Doğru, okullarda vatanseverlik eğitimi verilmiyordu değil mi.
Benim artık umrumda değil. Bu ülkede artık ne gençler genç olabiliyor, ne aileler geçinebiliyor, ne de sosyal imkanlar var. Yer sarsıntısında bile canımız aynı insanlara emanet. Bundan sonra dolar ne kadar artsa da umrumda değil. Bugüne kadar benim geleceğimi belirleyen insanlara oy verenler gençliğimi çaldı. Dolarla maaş almıyorum, dolar birikimim de yok. Müziğe başlamak için aldığım ekipmanlar bile bir ayda iki katı fiyatına çıktı, bu ülkeden bir umudum yok artık. Bilim ve sanatın artık zengin eğlencesi olduğu bu ülkede doların 10TL olması artık beni korkutmuyor. Hâlâ daha siyasetçilerin halkın karşısına çıkmaya yüz bulabilmesi çok utanç verici. Neyse dediğim gibi, dolar 5 iken yine hiçbir şeye imkanımız yoktu 10 oldu yine yok. Alım gücü yok çünkü.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Çok kez söyledim yine söylüyorum. Dolar yükselmiyor hatta hiç yükselmedi son 2, 3 yıl değer bile kaybetti şuan TL eriyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Zamanında yazar kasa atıldığı gibi kredi çekip PS5 veya Xbox atmama az kaldı.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Eskiden insanlar özgürdü. Protesto hakları vardı. Şimdi öyle bir durum yok. Hem öyle bir şey yapılsa bile medyaya konu olmazsın. Kaldı ki seni Külliye'ye yaklaştırmazlar. 5 km uzakta yaparsın.. O da protesto sayılırsa tabii x))

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Türkiye'nin yönetim kafa yapısı değişmeyeceği için ( dolar bizim paramızla 10tl de olur 15tl de olur ) onun için artık ya maaşı dolarla almaya bakın yada dolar kazanmaya bakın.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Türkiye'nin yönetim kafa yapısı değişmeyeceği için ( dolar bizim paramızla 10tl de olur 15tl de olur ) onun için artık ya maaşı dolarla almaya bakın yada dolar kazanmaya bakın.
Dolar kazanmak için abd de yaşamalısın. Burda kimse maaşı dolarla ödemiyor. Değersiz TL ile ödeniyor. Evet, bilerek değersiz dedim çünkü durum onu gösteriyor. Şimdi değersiz dediğim için vatan haini denilecek. Sen nasıl haşmetli TL mize değersiz dersin diyen zihniyette ki insanlarla muhatap olacağım. Az yaşamadım bu durumu. Neyse zaten benim sözüm vardı. Bu saatten sonra siyasete bulaşmayacağım. Herkes şikayet ettiği vakit ben akpli olacağım ve onların haklarını savunacağım

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Hiç şaşırman bu dediğin olursa. Devlet düşük faiz ile kredi verdi korona sürecinde vatandaş çekip gidip dolar almış o para ile :( Veya İhtiyaç kredisi çekip lüxs telefon PC gibi şeyler... PS5 veya Xbox ta alırlar. Vatandaşta akıllanmıyor.

Tabii şöylede bir şey var. 2001 de o yazar kasa atıldığında alttan güçlü bir muhalefet geliyordu. İktidar yıpranmıştı ( Zaten halkta sandıkta cezalandırdı barajı bile geçemedi o zamanlar Ecevit. ) Halkı anlayan sorunlarını bilen ve çözüm üretmek isteyen bir muhalefet geliyordu sürekli şikayet eden kötümse tablo çizen değil. Şimdi ki muhalefeti görünce insanlar dahada umutsuz oluyor.

Not: Türkiye'de olan ekonomik şartların 3 te biri başka her hangi bir ülkede olsa muhalefet yüzde 60 üstü oyla tek başına iktidar olur. Bizde son ankette muhalefetin oyu düşmüş. Kararsızlar en büyük 2. parti durumda :) Gerisini siz düşünün.

Son düzenleme:

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Ülke çapında senede 10 - 20 kuruş oynaması gerekirken bizde saatte 10 - 20 kuruş oynuyor

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Tabii bu iktidarın en büyük şansının bu muhalefet olduğu kesin. Mesela bugün bir Süleyman Demirel gibi bir muhalefet partisi lideri olsa kaç defa AKP'yi sallardı.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Dolar kazanmak için abd de yaşamalısın. Burda kimse maaşı dolarla ödemiyor. Değersiz TL ile ödeniyor. Evet, bilerek değersiz dedim çünkü durum onu gösteriyor. Şimdi değersiz dediğim için vatan haini denilecek. Sen nasıl haşmetli TL mize değersiz dersin diyen zihniyette ki insanlarla muhatap olacağım. Az yaşamadım bu durumu. Neyse zaten benim sözüm vardı. Bu saatten sonra siyasete bulaşmayacağım. Herkes şikayet ettiği vakit ben akpli olacağım ve onların haklarını savunacağım
Bunu burda yanlış anlayacak insan varsa çıksın gitsin zaten tek değerli şey üstündeki atamızın resmi.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Dün 8.42 olan dolar bugün 8.54 aşırı hızla yükseliyor. Bir önlem alınması gerekiyor yoksa sene sonuna kadar 10 lirayı aşacak.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
bence TCMB ciddi faiz arttırımına gidecek kur o raddeye gelmeden.
Bir çok ekonomi yorumcusu da 48 saat boyunca 8,5 üzerinde kalırsa kimse durduramaz gibi yorum yaptı. Dediğiniz gibi mecburen faiz arttırımına gidecek

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Bir çok ekonomi yorumcusu da 48 saat boyunca 8,5 üzerinde kalırsa kimse durduramaz gibi yorum yaptı. Dediğiniz gibi mecburen faiz arttırımına gidecek
Faiz arttırımı da tam çözüm değil ama en azından bir müddet doları dengeler. Ana sıkıntı Türkiye hakkındaki algının bozuk olması. Algının bozuk olmasının da sebebi ekonomiyi yönetenlerin ekonomi bilminin gerektirdiği adımların tersine adımlar atmaya devam etmekte israr etmeleri.
Mesela TCMB'nin bağımsızlığı sorgulanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı hem iktidarın sorumluluğu bizde olacak hem de TCMB bağımsız olacak kararlarında gibi bir açıklama yapmıştı yıllar önce. Düz mantık açısı ile bakarsanız çok doğru bir açıklama gelebilir ama bugün gelişmiş ülkerlerin hepsinde Merkez Bankalarının araç bağımsızlıkları kağıt üzerinde değil gerçekte vardır. Almanya 1923 yıllarında enflasyon 29500 seviyesine çıktığı için Almanya en hassas onlardı bu konuda.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Euro 10 olmuş pound 11.7, tam bir sene önce bile daha iyi bir haldeydik. Dolar 6 küsür şimdi 9a merdiven dayıyor yavaş yavaş.
Dolar ile bizim paramızı değilde başka paraları karşılaştır mesela 2016 da nasılmış 2018 de nasıl şuan nasıl diye o zaman neyin ne olduğunu anlarsın.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Buyrun 2018 ocaktan bugüne TL-ZAR-RUBLenin USD'ye karşı yüzdesel değer kayıp grafiği
TL %110 diğer ikisi ise %30 ve % 40 kabaca

Ekli dosyalar

• SnipImage.JPG
    SnipImage.JPG
    41.1 KB · Görüntüleme: 141