rover_xp
Profesör
dahada bir şey demiyorum 1 günde 7 kuruş arttı.
Bu millet aldığı yanlış kararların bedelini ödüyor. Başımızdaki ekonomi bakanından belli.Bu durumdan mutluluk duyanlar da varmış demek.
Ne yapalım yani? Bizim oy vermediğimiz adamın damadı devleti batırdı diye sevinelim mi? Doğru, okullarda vatanseverlik eğitimi verilmiyordu değil mi.Bu millet aldığı yanlış kararların bedelini ödüyor. Başımızdaki ekonomi bakanından belli.
Benim artık umrumda değil. Bu ülkede artık ne gençler genç olabiliyor, ne aileler geçinebiliyor, ne de sosyal imkanlar var. Yer sarsıntısında bile canımız aynı insanlara emanet. Bundan sonra dolar ne kadar artsa da umrumda değil. Bugüne kadar benim geleceğimi belirleyen insanlara oy verenler gençliğimi çaldı. Dolarla maaş almıyorum, dolar birikimim de yok. Müziğe başlamak için aldığım ekipmanlar bile bir ayda iki katı fiyatına çıktı, bu ülkeden bir umudum yok artık. Bilim ve sanatın artık zengin eğlencesi olduğu bu ülkede doların 10TL olması artık beni korkutmuyor. Hâlâ daha siyasetçilerin halkın karşısına çıkmaya yüz bulabilmesi çok utanç verici. Neyse dediğim gibi, dolar 5 iken yine hiçbir şeye imkanımız yoktu 10 oldu yine yok. Alım gücü yok çünkü.Ne yapalım yani? Bizim oy vermediğimiz adamın damadı devleti batırdı diye sevinelim mi? Doğru, okullarda vatanseverlik eğitimi verilmiyordu değil mi.
Eskiden insanlar özgürdü. Protesto hakları vardı. Şimdi öyle bir durum yok. Hem öyle bir şey yapılsa bile medyaya konu olmazsın. Kaldı ki seni Külliye'ye yaklaştırmazlar. 5 km uzakta yaparsın.. O da protesto sayılırsa tabii x))Zamanında yazar kasa atıldığı gibi kredi çekip PS5 veya Xbox atmama az kaldı.
Mükemmel plan kanka ben Filleri toplayıp geliyorumGel Timur orduları toplayıp, sarı kafa trumpın yanına gidelim ve korkutalım.Böylece dolar düşer. ?
Sonra da Berat Albayrak istediği kadar "Ehonomi çoh eyi" desin. ?
Dolar kazanmak için abd de yaşamalısın. Burda kimse maaşı dolarla ödemiyor. Değersiz TL ile ödeniyor. Evet, bilerek değersiz dedim çünkü durum onu gösteriyor. Şimdi değersiz dediğim için vatan haini denilecek. Sen nasıl haşmetli TL mize değersiz dersin diyen zihniyette ki insanlarla muhatap olacağım. Az yaşamadım bu durumu. Neyse zaten benim sözüm vardı. Bu saatten sonra siyasete bulaşmayacağım. Herkes şikayet ettiği vakit ben akpli olacağım ve onların haklarını savunacağımTürkiye'nin yönetim kafa yapısı değişmeyeceği için ( dolar bizim paramızla 10tl de olur 15tl de olur ) onun için artık ya maaşı dolarla almaya bakın yada dolar kazanmaya bakın.
Zamanında yazar kasa atıldığı gibi kredi çekip PS5 veya Xbox atmama az kaldı.
Kır İphoneları kır!!!
bence TCMB ciddi faiz arttırımına gidecek kur o raddeye gelmeden.2 haftaya kalmaz düz 9 olur.
Bunu burda yanlış anlayacak insan varsa çıksın gitsin zaten tek değerli şey üstündeki atamızın resmi.Dolar kazanmak için abd de yaşamalısın. Burda kimse maaşı dolarla ödemiyor. Değersiz TL ile ödeniyor. Evet, bilerek değersiz dedim çünkü durum onu gösteriyor. Şimdi değersiz dediğim için vatan haini denilecek. Sen nasıl haşmetli TL mize değersiz dersin diyen zihniyette ki insanlarla muhatap olacağım. Az yaşamadım bu durumu. Neyse zaten benim sözüm vardı. Bu saatten sonra siyasete bulaşmayacağım. Herkes şikayet ettiği vakit ben akpli olacağım ve onların haklarını savunacağım
Bir çok ekonomi yorumcusu da 48 saat boyunca 8,5 üzerinde kalırsa kimse durduramaz gibi yorum yaptı. Dediğiniz gibi mecburen faiz arttırımına gidecekbence TCMB ciddi faiz arttırımına gidecek kur o raddeye gelmeden.
Yükselmiyor düşüyor ama dolar değil bizim paramız.Dün 8.42 olan dolar bugün 8.54 aşırı hızla yükseliyor. Bir önlem alınması gerekiyor yoksa sene sonuna kadar 10 lirayı aşacak.
Faiz arttırımı da tam çözüm değil ama en azından bir müddet doları dengeler. Ana sıkıntı Türkiye hakkındaki algının bozuk olması. Algının bozuk olmasının da sebebi ekonomiyi yönetenlerin ekonomi bilminin gerektirdiği adımların tersine adımlar atmaya devam etmekte israr etmeleri.Bir çok ekonomi yorumcusu da 48 saat boyunca 8,5 üzerinde kalırsa kimse durduramaz gibi yorum yaptı. Dediğiniz gibi mecburen faiz arttırımına gidecek
Euro 10 olmuş pound 11.7, tam bir sene önce bile daha iyi bir haldeydik. Dolar 6 küsür şimdi 9a merdiven dayıyor yavaş yavaş.Yükselmiyor düşüyor ama dolar değil bizim paramız.
Dolar ile bizim paramızı değilde başka paraları karşılaştır mesela 2016 da nasılmış 2018 de nasıl şuan nasıl diye o zaman neyin ne olduğunu anlarsın.Euro 10 olmuş pound 11.7, tam bir sene önce bile daha iyi bir haldeydik. Dolar 6 küsür şimdi 9a merdiven dayıyor yavaş yavaş.