Dolandırıcı Hakkında Açacağım Son Konu

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
631
Arkadaşlar şimdi bu adama dava açıcam fakat olaylar şöyle ben adamla olan konuşmalarımı sildim ve hiç bir kanıt yok sizce bu durumda savcılığa gitsem yetersiz delil derler mi? Şu an da sahibindende tanıştığımız ve buna dolandırılan bir kişi var şahit olarak.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Savcılık yetersiz delil diye soruşturma açmamazlık yapmaz. Soruşturma açılır ama delil yoksa ve adam inkar ederse ceza almayabilir. Belki soruşturma delil yetersizliğinden kovuşturma (mahkeme) aşamasına geçmeyebilir.
Sen de kargo kayıtlarını delil olarak sun. O zaman adam sana bir ürün gönderdiğini inkar edemez.

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
631
Savcılık yetersiz delil diye soruşturma açmamazlık yapmaz. Soruşturma açılır ama delil yoksa ve adam inkar ederse ceza almayabilir.
Sen de kargo kayıtlarını delil olarak sun. O zaman adam sana bir ürün gönderdiğini inkar edemez.
Kargo şeyi var birde havale dekontunuda alıp gidicem umarım işe yarar.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Havale/EFT açıklamasına ürün adını yazmış mıydın?

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Tam hatırlamıyorum.
Yazdıysan dekontta çıkar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence karakola gidip şikayetçi olun. Her halükarda o dosya savcılığa gider. Polis mırın kırın yapar da şikayeti almakta tereddüt eder veya sizi vazgeçirmeye çalışırsa savcılığa gidersiniz.

Savcılığa suç duyurusunda bulunurken dilekçe veriyorsunuz. İnternetten araştırıp dolandırıcılıkta ilgili güzel bir örnek bulup detaylıca doldurun. Bu dilekçeyi savcılığa vereceksiniz.

Savcıya dert anlatmak zor. Kafasına göre bir şeyler yazıyor. Polis daha detaylı ifade alır. Savcı ifadenin bir nüshasını istemeden veriyor ama polise giderseniz ifadenin bir nüshasını da isteyin. İstemezseniz polis vermez.

Son düzenleme:

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Şikayet edersen bilgilendir bizi de. Başkasını bilmem ama sonucunu merak ediyorum ben.