Sfatihmehmed
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 271
Doktorum ama henüz askere gitmedim. Yakında gideceğim inşallah. Merak ettiğim doktorlar nasıl askerlik yapıyor? Öyle revirde falanmılar?
O bedelli işleri nasıl oluyor acaba? Eğer revirde falansak bedelli yapmak istemiyorum.Ya eskiden askeri hastaneler vardı, o da kaldırıldı, hepsi normalleşti, sivilleşti. Şimdi nasıl istihdam ediyorlar bilemiyorum. Muhtemelen asteğmen olarak istihdam ederler diye düşünüyorum. Ben 550 gün(18 ay) askerlik yaptım. Şimdiki gençler çok şanslı, 6 ay alışma, ısınma döneminin ardından bitiyor zaten.
imkânı olana bedelli imkanı tanındı artık. Sanırım 30 bin lira civarı bişey oldu. Ama size bişey söyleyim mi askerlik güzeldir be. İnsanın yaşamında sakladığı en güzel ve özel hatıralardan biridir. İnsana çok güzel hasletler kazandıran bir ocak da askerlik. İlk başlarda zordur belki ama bir-iki haftada alışıyor insan, güzel hatıralar biriktiriyor.
Bedelli asker sadece 21 gün, genelde Burdurda o atmosfer tattırılır, dersler falan verilir, biraz nöbet tutturulur, biraz eğitim, biraz spor, biraz süründürme vs. gibi her askerin tattığı hatıralardan yaşatılır, sonra da güle güle...O bedelli işleri nasıl oluyor acaba? Eğer revirde falansak bedelli yapmak istemiyorum.
Neden maalesef ? 30.000TL de az değil yaa düşündürdü şimdi...Bedelli asker sadece 21 gün, genelde Burdurda o atmosfer tattırılır, dersler falan verilir, biraz nöbet tutturulur, biraz eğitim, biraz spor, biraz süründürme vs. gibi her askerin tattığı hatıralardan yaşatılır, sonra da güle güle...(Benim iki oğlum da bedelli yaptılar, maalesef!
)
Çünkü benim ailemde, sülalemde askerlik yapmayan hiç kimse yoktu. Onların da tam olarak yapmalarını çok istemiştim. Fakat iş durumları sebebiyle bedelliye yöneldiler. Gerçi büyük oğlumu gitmesi için ikna etmek üzereyken patronu bedelli parasını kendi yatırıp vaz geçirdi.Neden maalesef ? 30.000TL de az değil yaa düşündürdü şimdi...
Hocam nasıl bir işmiş o patron ödemiş. Öyle patrona can kurban.Çünkü benim ailemde, sülalemde askerlik yapmayan hiç kimse yoktu. Onların da tam olarak yapmalarını çok istemiştim. Fakat iş durumları sebebiyle bedelliye yöneldiler. Gerçi büyük oğlumu gitmesi için ikna etmek üzereyken patronu bedelli parasını kendi yatırıp vaz geçirdi.![]()
Oğlum üniversite tahsilini Amerika'da yaptı. Yabancı dili çok iyi derecede. Turizm sektörünün aranan isimlerinden oldu vesselam!Hocam nasıl bir işmiş o patron ödemiş. Öyle patrona can kurban.
??? Helal olsun??? Böyle bir evladınız olduğu için çok şanslınız? Keşke şu İngilizceyi ben de geliştirebilsem İspanyolca ce Fransızca var, İngilizce hâlâ "what is your name" de.?Oğlum üniversite tahsilini Amerika'da yaptı. Yabancı dili çok iyi derecede. Turizm sektörünün aranan isimlerinden oldu vesselam!![]()
Ben doktor olmasını tercih ederdim ama!??? Helal olsun??? Böyle bir evladınız olduğu için çok şanslınız? Keşke şu İngilizceyi ben de geliştirebilsem İspanyolca ce Fransızca var, İngilizce hâlâ "what is your name" de.?
?Olsun bence herkes hayallerinin peşinden koşmalı. Ben de liseden mezun olduktan sonra İngiltere de okuyup, üst düzey bir cerrah olabilecekken annem için gitmedim.Ben doktor olmasını tercih ederdim ama!![]()
Hocam anlatılanlara göre kaytarmak için herkes hastayım numarası yapıyormuş.Revire verebilirler. Benim babam askerdi. Revire gittiğim zaman orada görevli askerlerin hepsi sağlık sektöründen gelenler oluyordu.
Askerlerin ne yaptığını ben pek bilmiyorum açıkçası. Revire aşı falan vurulmak için gidiyordum o kadar. Birde oradaki doktor babamın arkadaşıydı. Arada gidip balıklarına bakıyordumHocam anlatılanlara göre kaytarmak için herkes hastayım numarası yapıyormuş.![]()
Maddi bir sıkıntım yok çok şükür verebilirim. Zaten olmasa da kredi çekmem faizli kredi haram. O zaman en iyisi bedelli sanırım.Açıkçası doktorların askere gidip 6-7 aylarını heba etmesi bence yanlış. Kredi çekip bedelli yapsan daha iyi. 30-35 bin TL dokunmaz sana.
Benim askerlik yaptığım zaman doktor görmedim ama sağlık çalışanı ve 1 hemşire çocuk vardı revirde takılıyorlardı. 1 taneside her gün hastaneye gidecek ring aracının yanında geziyordu sadece. ( Onun işi en iyisiydi Sivil muhafız koltuğun altında dolu silah ile sivil araçta askerleri hastaneye götürüyor onların muhayne vb işlerini takip ediyordu.
Hocam anlatılanlara göre kaytarmak için herkes hastayım numarası yapıyormuş.![]()