Doktorlar askerliği nasıl yapar

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Doktorum ama henüz askere gitmedim. Yakında gideceğim inşallah. Merak ettiğim doktorlar nasıl askerlik yapıyor? Öyle revirde falanmılar?

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Normal asker gibi yapıyor, yaralanan bir asker olursa revirden önce sen müdahale ediyorsun :)

Reaksiyon puanı
10,315
Ya eskiden askeri hastaneler vardı, o da kaldırıldı, hepsi normalleşti, sivilleşti. Şimdi nasıl istihdam ediyorlar bilemiyorum. Muhtemelen asteğmen olarak istihdam ederler diye düşünüyorum. Ben 550 gün(18 ay) askerlik yaptım. Şimdiki gençler çok şanslı, 6 ay alışma, ısınma döneminin ardından bitiyor zaten.

imkânı olana bedelli imkanı tanındı artık. Sanırım 30 bin lira civarı bişey oldu. Ama size bişey söyleyim mi askerlik güzeldir be. İnsanın yaşamında sakladığı en güzel ve özel hatıralardan biridir. İnsana çok güzel hasletler kazandıran bir ocak da askerlik. İlk başlarda zordur belki ama bir-iki haftada alışıyor insan, güzel hatıralar biriktiriyor.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Ya eskiden askeri hastaneler vardı, o da kaldırıldı, hepsi normalleşti, sivilleşti. Şimdi nasıl istihdam ediyorlar bilemiyorum. Muhtemelen asteğmen olarak istihdam ederler diye düşünüyorum. Ben 550 gün(18 ay) askerlik yaptım. Şimdiki gençler çok şanslı, 6 ay alışma, ısınma döneminin ardından bitiyor zaten.

imkânı olana bedelli imkanı tanındı artık. Sanırım 30 bin lira civarı bişey oldu. Ama size bişey söyleyim mi askerlik güzeldir be. İnsanın yaşamında sakladığı en güzel ve özel hatıralardan biridir. İnsana çok güzel hasletler kazandıran bir ocak da askerlik. İlk başlarda zordur belki ama bir-iki haftada alışıyor insan, güzel hatıralar biriktiriyor.
O bedelli işleri nasıl oluyor acaba? Eğer revirde falansak bedelli yapmak istemiyorum.

Reaksiyon puanı
10,315
O bedelli işleri nasıl oluyor acaba? Eğer revirde falansak bedelli yapmak istemiyorum.
Bedelli asker sadece 21 gün, genelde Burdurda o atmosfer tattırılır, dersler falan verilir, biraz nöbet tutturulur, biraz eğitim, biraz spor, biraz süründürme vs. gibi her askerin tattığı hatıralardan yaşatılır, sonra da güle güle... :D (Benim iki oğlum da bedelli yaptılar, maalesef! :) )

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Bedelli asker sadece 21 gün, genelde Burdurda o atmosfer tattırılır, dersler falan verilir, biraz nöbet tutturulur, biraz eğitim, biraz spor, biraz süründürme vs. gibi her askerin tattığı hatıralardan yaşatılır, sonra da güle güle... :D (Benim iki oğlum da bedelli yaptılar, maalesef! :) )
Neden maalesef ? 30.000TL de az değil yaa düşündürdü şimdi...

Reaksiyon puanı
10,315
Neden maalesef ? 30.000TL de az değil yaa düşündürdü şimdi...
Çünkü benim ailemde, sülalemde askerlik yapmayan hiç kimse yoktu. Onların da tam olarak yapmalarını çok istemiştim. Fakat iş durumları sebebiyle bedelliye yöneldiler. Gerçi büyük oğlumu gitmesi için ikna etmek üzereyken patronu bedelli parasını kendi yatırıp vaz geçirdi. :)

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Çünkü benim ailemde, sülalemde askerlik yapmayan hiç kimse yoktu. Onların da tam olarak yapmalarını çok istemiştim. Fakat iş durumları sebebiyle bedelliye yöneldiler. Gerçi büyük oğlumu gitmesi için ikna etmek üzereyken patronu bedelli parasını kendi yatırıp vaz geçirdi. :)
Hocam nasıl bir işmiş o patron ödemiş. Öyle patrona can kurban.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Oğlum üniversite tahsilini Amerika'da yaptı. Yabancı dili çok iyi derecede. Turizm sektörünün aranan isimlerinden oldu vesselam! :)
??? Helal olsun??? Böyle bir evladınız olduğu için çok şanslınız? Keşke şu İngilizceyi ben de geliştirebilsem İspanyolca ce Fransızca var, İngilizce hâlâ "what is your name" de.?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Revire verebilirler. Benim babam askerdi. Revire gittiğim zaman orada görevli askerlerin hepsi sağlık sektöründen gelenler oluyordu.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Açıkçası doktorların askere gidip 6-7 aylarını heba etmesi bence yanlış. Kredi çekip bedelli yapsan daha iyi. 30-35 bin TL dokunmaz sana.

Benim askerlik yaptığım zaman doktor görmedim ama sağlık çalışanı ve 1 hemşire çocuk vardı revirde takılıyorlardı. 1 taneside her gün hastaneye gidecek ring aracının yanında geziyordu sadece. ( Onun işi en iyisiydi Sivil muhafız koltuğun altında dolu silah ile sivil araçta askerleri hastaneye götürüyor onların muhayne vb işlerini takip ediyordu.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Hocam anlatılanlara göre kaytarmak için herkes hastayım numarası yapıyormuş. :D
Askerlerin ne yaptığını ben pek bilmiyorum açıkçası. Revire aşı falan vurulmak için gidiyordum o kadar. Birde oradaki doktor babamın arkadaşıydı. Arada gidip balıklarına bakıyordum :) Onun haricinde askerlerin oraya ne için geldiği hakkında bir bilgim yok.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Açıkçası doktorların askere gidip 6-7 aylarını heba etmesi bence yanlış. Kredi çekip bedelli yapsan daha iyi. 30-35 bin TL dokunmaz sana.

Benim askerlik yaptığım zaman doktor görmedim ama sağlık çalışanı ve 1 hemşire çocuk vardı revirde takılıyorlardı. 1 taneside her gün hastaneye gidecek ring aracının yanında geziyordu sadece. ( Onun işi en iyisiydi Sivil muhafız koltuğun altında dolu silah ile sivil araçta askerleri hastaneye götürüyor onların muhayne vb işlerini takip ediyordu.
Maddi bir sıkıntım yok çok şükür verebilirim. Zaten olmasa da kredi çekmem faizli kredi haram. O zaman en iyisi bedelli sanırım.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Hocam anlatılanlara göre kaytarmak için herkes hastayım numarası yapıyormuş. :D

Ben askerde bir kere gerçekten hasta iken revire gittim. Bir iğne vurdular kalçadan yarım gün kendime gelemedim akşama kadar yattım iştima ve spora gidemedim:D Çok değişik bir iğne. 3-4 tüp birşey karıştırıp vurdu ve iğnenin damardan gidişini hissettim yana na gitti. ( Sanırsam içine askerler sürekli gelmesin diye ekstra birşey koyuyorlar yada uyuşturucu özelliği yok )
Hemşire tamam kalk dedi ayağım yürümüyor sürünüyor resmen :D

Sonra gerçekten hastalansam bile revire gitmedim :)