Doktorla tartışan hastaya ilginç ceza

Bu konuyu okuyanlar

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
Osmaniye'de kendisiyle tartışan hastasından şikayetçi olan doktor, tartıştığı kişinin 2 gün süreyle hastanede kendi yanında çalışması koşuluyla şikayetinden vazgeçti.
doktorla-tartisan-hastaya-ilginc-ceza-1496224524.jpg


Osmaniye Devlet Hastanesi'nde görevli dahiliye doktoru Murat Burhan, sırasını beklemeden muayene olmak isteyen Adem Okur'u uyardı. Okur'un itiraz etmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

Olayın ardından doktor Burhan, Emniyet Müdürlüğüne giderek Okur'dan şikayetçi oldu. Olaydan bir süre sonra Okur'un doktorun yanına giderek özür dilemesi üzerine Burhan, iki gün süreyle hastanede kendi yanında çalışması şartıyla şikayetinden vazgeçebileceğini söyledi.

Teklifi kabul eden Okur, iki gün süreyle hastanedeki dahiliye polikliniğinde doktor Burhan'ın yanında çalışarak muayeneye gelen hastalara yardımcı oldu.

Doktor Murat Burhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, görev yaptığı sırada istemediği bir durumla tartıştığı hastasından şikayetçi olduğunu söyledi.

Olayın daha sonra tatlıya bağlandığını belirten Burhan, "Şeker hastası olan Adem Okur ile istemediğimiz bir şekilde tartıştık. Şikayetçi oldum. Hukuki süreç başladı ancak birkaç gün sonra Adem Okur'la yüz yüze geldik. Özür diledi. Ben de 2 gün poliklinikte bize yardımcı olması şartıyla şikayetimden vazgeçeceğimi ilettim. Kendisi de kabul etti. Tedavisine de başladık. Ceza olarak görmediğimiz bu durumla kendisini topluma daha faydalı hale getirdik diye düşünüyorum" dedi.

Adem Okur ise her şeyin bir anlık öfkeyle olduğunu ve daha sonra pişmanlık duyduğunu anlatarak, "İstemeden oldu. Tartışma sonrası emniyete götürdüler. İfademizi aldıktan sonra serbest bıraktılar. Hemşirelerin yardımıyla özür diledim. Sağ olsun doktor bey özrümüzü kabul ederek, 2 gün poliklinikte kendisine yardım etmemi istedi. Yaşadığı çalışma şartlarını gördüm. Çok pişmanım'' diye konuştu.

kaynak Türkiye Gazetesi
 

penguin

Müdavim
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Ülkede hasta o kadar çok ki, doktor yetişmiyor. Sağlık Bakanlığı'nın toplum sağlığının korunması konusunda radikal çözümler üretmesi lazım. Hasta olduktan sonra çözümler üretmek iş değil, insanları hastalıktan koruyacak çözümler üretmek gerekiyor. Mesela şehir merkezlerinde günün belirli saatlerinde fosil yakıtlı araçların kullanımını önlemek ya da sınırlamak gibi. Madem gelişmiş ülkeler gibi emeklilik yaşı 72'ye çıkarılıyor, yine o gelişmiş ülkeler gibi 2019'dan itibaren trafikte elektrikli motor kullanımı zorunlu olsun.
 
Üst