Soru Doğulu olmak

ZHNunlucky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar 16 yaşımdayım deniz piyadesi olmak istiyorum fakat diyarbakırda yaşadığım için bir kaç arkadaşım diyarbakırı duydukları gibi kapı dışarı atarlar diyor böyle olabilirmi bu benim seçimim değildi böyle bir ayrımcılık varmı bu işlerde ?

yusufege

servet sayar
Reaksiyon puanı
848
Arkadaşlar 16 yaşımdayım deniz piyadesi olmak istiyorum fakat diyarbakırda yaşadığım için bir kaç arkadaşım diyarbakırı duydukları gibi kapı dışarı atarlar diyor böyle olabilirmi bu benim seçimim değildi böyle bir ayrımcılık varmı bu işlerde ?
ben hiç duymadım ama doğuya çok önyargıyla yaklaşan var

ZHNunlucky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
ben hiç duymadım ama doğuya çok önyargıyla yaklaşan var
Öyle Çok fazla olmak istiyorum yani ilk kez böyle bir meslek sahibi olmak istedim şimdi çalışacam boş boş sebeplerden ötürü tüm emeklerimin çöpe gideceginden korkuyorum

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Hayır, bahsettiğiniz konu kesinlikle söz konusu olamaz. Türkiye'ye Erasmus programıyla gelip eğitimini Tuzla'da bulunan kampüs de alan Güney Koreli deniz subayı arkadaşım var.

Son düzenleme:

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Dostum o fetö zamanındaydı, korkma, rahatçana olabilirsin. sana onu söyleyenler ya seni kıskanmışlar ya da cahillikten söylemişler.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
İstanbul Türkçesi öğren, sonrasında bir şey olacağını sanmam. Diyarbakırlı olduğunu söyleme ortamlarda.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Diyarbakır'ın neyi varmış? 81 güzel ilimizden biri. Günümüzde ayrımcılık yok. Yada ben denk gelmedim. Türk, Kürt, Alevi, Çerkez hepimiz kardeşiz.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Askeriye'de hicbir zaman bu tarz ayrimlar yapilmadi. Zira asker dedigimiz Turkiye'nin binbir cesit yerinden rastgele olmak uzere toplanan insanlar. Senin dogudan gitmen negatif anlamda hicbir sey ifade etmez zira dogudan gidip asker olan, askerligini yapan milyonlarca insan var. Ayrica her askerin de zorunlu dogu gorevi olur. O yuzden kimse kimseye onyargiyla yaklasmaz.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Askeriyede fetö zamanında ayrımcılığın daniskası varmış, hatta belgeselleri bile var.

O ayrim bu ayrim degil yalniz. Genelde ust mertebede yetki alacak kisiler icin ayrim yapilirdi. Siradan bir insana deniz piyada olacak mi olmayacak mi diye yapilan belki tek tuktur. Ergenekon'a kadar yine o kadar yoktu. O davada epey bir milliyetci ust duzey general ve askerleri temizlediler maalesef.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
dediğim fetöcüler yüzünden mahallede olan bir abimiz zamanında sırf doğulu olduğu için askeriyede son soruda elendi, saçma bir sorudan hemde. bu bir gerçek.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
dediğim fetöcüler yüzünden mahallede olan bir abimiz zamanında sırf doğulu olduğu için askeriyede son soruda elendi, saçma bir sorudan hemde. bu bir gerçek.

Iste olay dogulu olmasi degil, fetocu olmamasi. Diyorum ya kendilerinden olanlari secmeye meyilliydiler diye. Bu olay rutbe olarak yukari cikildikca daha da artiyordu tabi.