Doğru anlaşılmak istiyorum

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Neden böyle bir başlık yazdığımı ilerde anlayacaksınız.
SDN'ye hesabını bilmediğim bir zamandan beri giriyorum. ürün incelemeleri, konular, haberler son derece güzel. ancak [MENTION=2]Troy[/MENTION] başkan'a [ifadeye bakar mısınız] bir istirhamım var. Siteye ürün inceleyecek eleman alırken farklı, bu incelemeyi sunacak arkadaş ararken farklı kriterler alınmalı. Tv radyo gibi kamu önüne çıkacak elemanlar önce bir ses denetiminden geçirilir ses rengi müsait olmayan elemanlar hiç çıkarılmaz radyoya da tvye de.

cem şahin abimiz teknoloji kültürü yerinde, efendi bir abimiz fakat ses tonu ve rengi kamu önünde sunum yapmaya müsait değil. Allah herkese farklı yetenekler vermiş her insanın öne çıkan farklı hususiyetleri var. Kimisi çok karizmatiktir ama kafası basmaz, kimi o kadar tipi yerinde değildir fakat muhteşem sesi vardır.
Ben dışarıdan bir izleyici, dinleyici olarak bu abimizin incelemelerini dinlerken inanın kulaklarım tırmalanıyor. Bu konuda gereksiz bir inada kapılmayın lütfen. SDN haber ve ürün mutfağında eminim çok güzel işler çıkarabilir. Ama mikrofon karşısına geçtiğinde dinleyenlere eziyet oluyor. Lütfen demek istediğimi anlayın. Kimseye garezim, art niyetim düşmanlığım yok. meramımı arz ettim.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Ne demek istediğinizi anLdım. :) HakLısınız.

Örnek : PoLat ALemdarı sesLendiren kişi,adamda tip yok Lakin ses on numara.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
keşke bunu, insanları kırabileceğini düşünerek ulu orta söylemek yerine Troy'a PM'den atsaydın. eminim değerlendirmeye alacaktı.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benimde genelde tüm videolu incelemelerdeki cümlelerin vurguları garibime gidiyor. cümlelerin sonuna gelen yapıyor, ediyor, çalışıyor gibi kelimeler o kadar garip bir tonda vurgulanıyorki çok garibime gidiyor. :S

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
keşke bunu, insanları kırabileceğini düşünerek ulu orta söylemek yerine Troy'a PM'den atsaydın. eminim değerlendirmeye alacaktı.

bu aklıma gelmemişti inanın. bir dahasında böyle yapacağımdan emin olabilirsiniz.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
önerinde çok haklısın. bunu bizimle paylaştığın için de teşekkür ederim. sektörümüzde yayıncılık yapmak gerçekten çok zor. insan kaynağı bulmak, en büyük problem. hele hele kamera karşısına çıkacak insan bulmak...

bu iş, biraz da gönül işi. o nedenle olan arkadaşlarla bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

kendi aramızda konuştuğumuz bir mesele vardı. o da, hem ses hem de görüntü kalitesini iyileştirmek için eğitim almak.

bu konuyu sizin eleştirinizle beraber, daha da hızlandıracağım.

desteğiniz için sonsuz teşekkürler [MENTION=39808]ilahiyatci[/MENTION]

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Boş vakitleri varsa İSMEK lerde ücretsiz diksiyon eğitimi veriliyor. Çok faydalı oluyor. Forumda ki diğer arkadaşlarda alabilir. Öğrenmek çok mükemmel birşey @Troy
ilahiyatcı

Reaksiyon puanı
10,327
Boş vakitleri varsa İSMEK lerde ücretsiz diksiyon eğitimi veriliyor. Çok faydalı oluyor. Forumda ki diğer arkadaşlarda alabilir. Öğrenmek çok mükemmel birşey @Troy
ilahiyatcı

eğer cehaletimi mazur görürseniz ben de bu mesajdaki garipliğe takıldım. şimdi mesaj msydm adlı arkadaşa ait. fakat mesajın sonunda ilahiyatçı diye yazıyor. anlayamadım şimdi, bu ilahiyatçının ayrı bir hesabı yahut nicki mi oluyor, yoksa bu mesajı ilahiyatçı bir rica ile arkadaşına mı yazdırmış oluyor. merak işte! :)

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
eğer cehaletimi mazur görürseniz ben de bu mesajdaki garipliğe takıldım. şimdi mesaj msydm adlı arkadaşa ait. fakat mesajın sonunda ilahiyatçı diye yazıyor. anlayamadım şimdi, bu ilahiyatçının ayrı bir hesabı yahut nicki mi oluyor, yoksa bu mesajı ilahiyatçı bir rica ile arkadaşına mı yazdırmış oluyor. merak işte! :)

msydm kimdir bilmem. ben sadece yönetime bir talepte bulundum. açık söylemek gerekirse rica ile mesaj yazdırma ifadesine çok cahil kaldım. siz de mazur görün. :)

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kardeş resmen adama sen konuşamıyorsun sesin cok kötü diyorsun seni dinlemek istemiyorum git videolarını başkası seslendirsin diyorsun yanlışmı anladım ?
ben bende dinledim hedefim cihaz oldugundan özellikleri söylemsi yeterli yok kalınses yok ince ses bananeya bana cihazı tanıtsın yeter. sesler ve renkler farklıdır.
güzel anlatamıyordiye anlatıgı seyden vazmı gecilecek. yoooo

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Sayın başkanım beni anlamış sorun yok.

utkesmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sesin rengi ve tonundan çok akıcılık ve doğallık önemli bence. Troy ağanın ürün inceleme videolarını izleyin, konuşması günlük konuşmaya daha yakın. Örneğin o inceleme videolarında aşağıdaki gibi cümlelere rastlarsınız.

"Bakın mesela burada şöyle bir şey var, ilk başta tabi güzel gibi görünüyor ama..."

Berkin ağanın da videolarında böyle cümlelere rastlayabilirsiniz. Yukarıdaki cümle yazılı bir metinin içinde geçmez, günlük konuşma tarzındadır, doğaldır. SDN'deki diğer editörlerde bu yok işte. Ürünün özelliklerini anlatan yazılı bir metni videoda kamera karşısına geçip -ürün ellerinde, sabit bir şekilde kameraya bakarak- okuyorlar.

Gerçekten açın, Berkin veya Hakkı ağanın şu eski ürün inceleme videolarından birkaçını izleyin. Bir de şimdikileri izleyin, dediğimi anlayacaksınız.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
söz konusu kamu ise, yani eğer topluluğun beğenmesi için yapıyorsanız işinizi o zaman en önemlisini elde etmeyi değil en önemsizini dahi yerine getirmeyi taahhüt etmişsiniz demektir. sesin tonu rengi akıcılığı her ne derseniz deyin, dinleyene rahatsızlık veren ne varsa olmamalı işte o. herkes konuşmak zorunda değil, herkesin görünmek zorunda olmadığı gibi. burada alınacak gücenecek bir durum da yok bence. durum bu.

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67

Hayır hayır twitterda ki gibi işaretleme yapmak istedim olmadı. o yüzden öyle yazdım. [MENTION=107386]ila[/MENTION]hiyatcı yazmak istemiştim.