Dizüstü bilgisayar tavsiyesi ve bu 2 bilgisayar hakkında sorular

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar bu 2 bilgisayar arasında kaldım üst modelin işlemcisi eski ancak alt modelin işlemcisi güncel sayılır (a serisi 7000 serisi çıkalı 2 ay filan oluyor)

http://www.teknosa.com/urunler/125032789/hp-15-g010st-g7x19ea-notebook

http://www.teknosa.com/urunler/125032765/hp-pavilion-15-n265st-f8s56ea-notebook

ve bilgisayarlarla ilgili bazı sorularım var (teknosa`ya sordum sallamadı)

1. grafik kartı olarak 7620G/8670M belirtiliyor bu nedir?

2. bu bilgisayarlarda Wireless var mıdır? (evde kablosuz modem var)

3. üst modelde teknosa bu bilgisayarda DVD sürücü yok diye belirtmiş ancak resimlerde DVD sürücü var ve alt modelde SuperMulti DVD diye bir DVD sürücü acaba bu bilgisayarlardaki DVD sürücü ile DVD yazabilir miyim?

4. bu bilgisayarda biliyorsunuz işlemcinin ekran kartı ayrıyeten harici ekran kartı var bu iki grafik kartını crossfire yapabiliyor muyuz?

5. üst model kasa için metal deniyor doğrumudur bilen varmı?

6. bu bilgisayarlarda mikrofon var mıdır?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
1) büyük ihtimalle 7620g dediği apusu 8670m de gpsu, apu işlemci içerisindeki grafik çekirdeği gpu zaten biliyoruz ekran kartı üzerindeki graik çekirdeği amd bazı modellerinde bunları birlikte çalıştırıyor, mesela intelde böyle bi durum yok işlemci içerisindeki çalışırken gpu durur, gpu çalışırken işlemci içindeki durur(en düşük güç moduna geçer aslında sadece uyanık kalmak içn güç çeker)
2) wireless her laptopta mevcut
3) pahalı olan modelde sürücüyü belirtmemişler ama artık dvd sürücüler yazabilir olarak üretiliyor 2000li yılların başında farkediyordu, yazabilen olarak ayrı satılanları vardı artık hepsi yazıyor diyebiliriz
supermulti dediği de çift katmanlı dvdler var 8gb kadar veri saklayabiliyor muhtemelen odur.
4)crossfire yapılamaz çünkü başka ekran kartı takıalcak slotları yok
5)metal gibi görünüyor fakat yakından görmek gerek ya da açıklamalarda metal diye geçiyorsa metaldir...
6)kamerası olan her bilgisayarda mikrofon var ;)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
7. 1500 tl ye daha güzel notebook alma imkanınız varken neden amd kart ?

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
oyun için alıcaksan ikiside kötü msi bak .
msi`ın servisi kötü diye duydum bu yüzden eledim teknik servisi iyi amd işlemcili bir dizüstü önerecekseniz önerilere açığım

1) büyük ihtimalle 7620g dediği apusu 8670m de gpsu, apu işlemci içerisindeki grafik çekirdeği gpu zaten biliyoruz ekran kartı üzerindeki graik çekirdeği amd bazı modellerinde bunları birlikte çalıştırıyor, mesela intelde böyle bi durum yok işlemci içerisindeki çalışırken gpu durur, gpu çalışırken işlemci içindeki durur(en düşük güç moduna geçer aslında sadece uyanık kalmak içn güç çeker)
2) wireless her laptopta mevcut
3) pahalı olan modelde sürücüyü belirtmemişler ama artık dvd sürücüler yazabilir olarak üretiliyor 2000li yılların başında farkediyordu, yazabilen olarak ayrı satılanları vardı artık hepsi yazıyor diyebiliriz
supermulti dediği de çift katmanlı dvdler var 8gb kadar veri saklayabiliyor muhtemelen odur.
4)crossfire yapılamaz çünkü başka ekran kartı takıalcak slotları yok
5)metal gibi görünüyor fakat yakından görmek gerek ya da açıklamalarda metal diye geçiyorsa metaldir...
6)kamerası olan her bilgisayarda mikrofon var ;)

detaylı bilgi için çok teşekkür ederim ancak ben amd işlemcideki grafik işlemci ile ekran kartındaki işlemciyi crossfire yapılabiliyor diye duymuştum

7. 1500 tl ye daha güzel notebook alma imkanınız varken neden amd kart ?

1500 tl`ye daha iyi notebook önerilerine açığım [önerinin içinde intel barınmamasını rica ediyorum (ekran kartı nvidia olabilir ama işlemci intel olmaz ki aslında nividia`nın rakibinden hızlı göstermek için yaptığı uyanıklıkları bilen bilir)]

Reaksiyon puanı
16,128
amdli notebook pek önermem hd8670m'e darboğaz yapıyor apular ama lenovo z585 vardı ona bak ama üretimden kalkmış olabilir.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
msi`ın servisi kötü diye duydum bu yüzden eledim teknik servisi iyi amd işlemcili bir dizüstü önerecekseniz önerilere açığım

detaylı bilgi için çok teşekkür ederim ancak ben amd işlemcideki grafik işlemci ile ekran kartındaki işlemciyi crossfire yapılabiliyor diye duymuştum

1500 tl`ye daha iyi notebook önerilerine açığım [önerinin içinde intel barınmamasını rica ediyorum (ekran kartı nvidia olabilir ama işlemci intel olmaz ki aslında nividia`nın rakibinden hızlı göstermek için yaptığı uyanıklıkları bilen bilir)]
birlikte çalışabiliyorlar crossfire gibi fakat bir adı yok

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
amdli notebook pek önermem hd8670m'e darboğaz yapıyor apular ama lenovo z585 vardı ona bak ama üretimden kalkmış olabilir.
darboğaz yaptığını iddia ettiğiniz işlemciyi 3600 TL'lik dizüstünde satıyorlar hakkında şikayet şöyle dursun o fiyata rağmen peynir ekmek gibi satan bir dizüstü. intel lehine işleyen benchmark gerçeğini gördükten sonra amd diyorum, zaten intel amd satmasın diye firmalara rüşvet verince olay aydınlanıyor ürünlerine bizzat intel`in kendisi güvenmiyor, bu konuda tartışma yapmak peşinde değilim intel`in ciğerini çok iyi bilen biri olarak intel ile ilgilenmiyorum ama şunu söyleyeyim intel`in fırıldaklıklarını yazsam sayfa sayfa dolar burası.... yakında dizüstü alacağım ağzımın tadını kaçırmamanızı rica ediyorum

birlikte çalışabiliyorlar crossfire gibi fakat bir adı yok

çok teşekkür ederim pekala her modelde birlikte çalışmıyor demişsiniz, herhalde buradaki üst modelde çalışıyordur alt modelde çalışıyor mudur bunu biliyor musununuz yada alacağım dizüstünde bunun olup olmadığını anlamanın yolu nedir?