Dizüstü Bilgisayar Nasıl Overclock Edilir?

Ordo ab chaO

Profesör
Katılım
2 Haziran 2009
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Dizüstü bilgisayarınızın gösterdiği performanstan memnun değil misiniz? Ya da daha fazlasını mı istiyorsunuz? Sorun değil. Birkaç küçük adımla daha hızlı olmanız işten bile değil.

Dizüstü bilgisayarlar taşınabilir olmaları için tasarlandıklarından performans açısından masaüstü modellere göre daha geride kalıyorlar. Kompakt bir yapıya sahip olduklarından, içlerine çok güçlü donanımlar yerleştirilse bile çok büyük ısınma sorunları meydana geliyor.

asus_w90_multimedia_notebook1247492462.jpg
Ancak yine de üretici firmalar oyun oynamak için özel olarak tasarlanmış dizüstü bilgisayar modelleri piyasaya sürüyorlar. Bu modeller gerçekten etkileyici olsalar da her zaman olması gerektiği gibi çalışamıyorlar.
Bu modellerle oyun oynamak istediğinizde zaman zaman performans düşüşleriyle karşılaşabiliyorsunuz. Ancak üzülmeyin, bunun da bir çaresi elbet ki var.

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız dizüstü bilgisayar satın alma rehberinden sonra, şimdi de yeni satın aldığınız ya da uzun süredir sahip olduğunuz dizüstü bilgsayarın performansını nasıl artırıyorsunuz, onu görelim.


 

sdelta

Profesör
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,229
Reaksiyon puanı
140
Puanları
243
Sakın denemeyin derim, zaten yaz aylarındayız notebooklar gereğinden fazla sınıyor, birde onları overlock yapmak dizüstünüzü fırına atmak gibi birşey olur!

Zaten şu sıra standart notebooklarda geforce 7100M serisi ve üstü için diyebilirim world of warcraft vb. oyunlarda sıcaklık 80-95 derece civarında geziniyor yüklendiğinizde. 100-100 da zaten notebook kapatır kendini. Hiç akıl işi değil dizüstülere notebook :)

Oyun oynamayanlar yapabilir overlock ısı bu kadar artmayacaktır ama oyun oynamayan biri içinde çok gereksiz olacaktır overlock.
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Teşekkür ederiz.
 

crazymafya

Asistan
Katılım
8 Temmuz 2007
Mesajlar
291
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben oyun oynamıyorum ama bazı işlemlerde işlemci 100 e vuruo. Yapsam bişey olmaz heralde bu overclock'u.
 
Üst