Dizi Paylaşımı İllegal Paylaşım Mıdır?

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bir dizinin indirme linkini vermek ya da bir video sitesine yükleyip foruma koymak illegal paylaşıma girer mi?

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bir dizinin indirme linkini vermek ya da bir video sitesine yükleyip foruma koymak illegal paylaşıma girer mi?

Paralı bir kanalın dizisiyse yasaktır, ama dizileri de tek tek kontrol edemeyeceğimiz için nu paylaşım konusu biraz çetrefilli.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bır dunya sıte var bas bas bagırıyorlar ama bence yasak

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Ticarete konu bir emtia durumunda olduğu için illegal bence

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bana sorarsan mp3 indirmek bile legal olmalıdır. :D ancak TC yasalarına göre tam olarak bilmiyorum sonuçta telif hakları filan olabilir.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
NBC kanalı kendi dizilierini kendi sitesinde yayınlıyor.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yasaldır tabiki...
Sonuçta dizi önce kanalında yayınlanıyor...Sonra nette paylaşılıyor...
Korsan iyi bir şeydir..
Bilgi paylaşılmalı...:Q:Q:Q::4:

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Mesela ulusal bir kanalın dizisinin indirme linkini versek mesela aklıma Lost geldi. Lost'un indirme linkini bu forumda versek suç yapmış olur muyuz? Bunu kastedmiştim.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Mesela ulusal bir kanalın dizisinin indirme linkini versek mesela aklıma Lost geldi. Lost'un indirme linkini bu forumda versek suç yapmış olur muyuz? Bunu kastedmiştim.

Bu forumda kilitliyorlar. Ama bence yasak olmamalı. Sadece forum içinde de değil. Sonuçta televizyonda gösterip bir dünya reklamdan kazanıyorlar. Tabi açgözlülük bu ya Dvd'sini çıkarıp bir de onu sattıkları için yasaklıyorlar.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Aynı mantıkla filmler vizyondan çıktıktan sonra da yüklense legal olur.

Ben kararsızım bu konuda.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
diziler legal görüşündeyim.çünkü ticari bir amacı yoktur günlük yayınlanır ve biter daha sonra torrent'e ve diğer download serverlarına düşer....ticari amaç yokdurdan kastım yayınlanırken zaten reklamlardan gereken primi yapar kanal...
ayrıca sonradan indirdiğimde daha temiz bir görüntü oluyor reklamlardan arınmış :)

Zaman Efendisi

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Konuyu detaylandırmak gerekirse ve örneğe göre gitmek gerekirse; Mesela Lost dizisinin linklerini yayınlamak yasal değildir. Aynı şekilde Türkiyede gösterimi yapılmış ve Türkiyedeki yayın hakları alınmış bir dizinin linklerinin verilmesi yasal değildir. Bunları yayınlayamaz veya başka bir sitenin linki bile olacak olsada linklerini veremezsiniz. Ama Türkiyede hiç bir şekilde yayın hakları satın alınmamış bir dizinin yayınlanmasında bir sorun yok. Çünkü Türkiyede bu işi resmi yollar ile takip edecek bir kişi veya şirket bulunmamakta. Ne yazıkki Türkiyede bir çok dizi yasal koruma içerisindedir. Bunların takibini yapan ve yasal yollara başvurarak sonuca ulaşan kurumlar var. Kaldıki yayınlamanın haricinde kendi HDD bulunan filmler için bile cezai işlemler uygulabiliyor. Bu riske girmeye gerek yok gibi. Örneğin bunu ben Japon animelerinde çok yaşadım ve araştırdığım için biliyorum. Japon animelerinin bir çoğunun Türkiyede yayıncı şirketi yok. Bu sebebten dolayı herhangi bir yasal zorunluluğu yok. Kaldıki alt yazı çalışması yapmanın hiç bir yasal tehlikesi yok. Ama Amerikan dizileri için aynı şeyi diyemiyeceğim.

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Konuyu detaylandırmak gerekirse ve örneğe göre gitmek gerekirse; Mesela Lost dizisinin linklerini yayınlamak yasal değildir. Aynı şekilde Türkiyede gösterimi yapılmış ve Türkiyedeki yayın hakları alınmış bir dizinin linklerinin verilmesi yasal değildir. Bunları yayınlayamaz veya başka bir sitenin linki bile olacak olsada linklerini veremezsiniz. Ama Türkiyede hiç bir şekilde yayın hakları satın alınmamış bir dizinin yayınlanmasında bir sorun yok. Çünkü Türkiyede bu işi resmi yollar ile takip edecek bir kişi veya şirket bulunmamakta. Ne yazıkki Türkiyede bir çok dizi yasal koruma içerisindedir. Bunların takibini yapan ve yasal yollara başvurarak sonuca ulaşan kurumlar var. Kaldıki yayınlamanın haricinde kendi HDD bulunan filmler için bile cezai işlemler uygulabiliyor. Bu riske girmeye gerek yok gibi. Örneğin bunu ben Japon animelerinde çok yaşadım ve araştırdığım için biliyorum. Japon animelerinin bir çoğunun Türkiyede yayıncı şirketi yok. Bu sebebten dolayı herhangi bir yasal zorunluluğu yok. Kaldıki alt yazı çalışması yapmanın hiç bir yasal tehlikesi yok. Ama Amerikan dizileri için aynı şeyi diyemiyeceğim.

Bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.