Dizi İncelemesi: Shameless

Twitter07

Öğrenci
Katılım
13 Şubat 2013
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
1325612176722_Shameless2_1280x640_Overlay_640_320.jpg


Komedi & Drama bileşimini bu etkide sunabilen birkaç diziden biri olduğunu düşünyorum. Dizide her türlü konu işlenmekle birlikte ağırlığın komedi ve dramaya kaydığını görebilirsiniz.

Shameless-5.sezon.jpg



Dizinin ana konusu ise;



Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi altı çocuk ve bir babadan oluşan bir aile. Tabi bu ailenin bi ismi varrr Gallagher ailesi. Yani aslında ana konu olarak söyleyecek pek bir şey yok bu dizide. Her bireyin kendi içinde yaşadığı olaylar anlatılıyor.


Karakter analizi yapacak olursam;


Frank Gallager: 6 çocuğun babasıdır. Pek babalık yaptığı söylenemek. Alkolik, bencil, narsist biridir. Ama arada bi iyi olabiliyor. Çoğu zamanını Kev'in barında geçiriyor.


Fiona Gallagher: Diğer 5 çocuğa bakan abladır. Evde Steve ile birlikte. Sürekli ekşın sürekli ekşın içinde .Çok çalışıyo kardeşlerine bakmak için. Harika bir abla örneği


Steve/Jimmy Lishman: Şaşırtıcı değil mi iki isim olması? İlk sezonun ortalarında öğrenmiştim bende. Fiona'nın sevgilisidir. Ailesi oldukça zengin ve kültürlüdür. Fakat Steve ailesinin istediği gibi doktor olmaya reddetmektedir. Araba hırsızlığı yapıyor. Manyak bi tip


Carl Gallagher: Ailenin Liam'dan sonra en küçük erkek çocuğudur. Şiddet yanlısı tam bir vahşidir. Sürekli mikrodalgada sevmediği oyuncaklarını eritir. Okulda arkadaşlarını hep döver. Hatta bu yüzden az kalsın okuldan atılıyodu.




Philip(Lip) Gallagher: Ailenin en büyük erkek çocuğudur. Çok zekidir. Para kazanmak için arkadaşlarının yerine sınava girmektedir. Bi ara yakalanıyo ama sonra düzeliyo. Baya zeki bi tip. Mandy'nin sevgilisidir.




Ian Gallagher: Philip'ten sonraki en büyük erkek çocuktur. Eşcinseldir. Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne katılmayı istemektedir. Kash'in marketinde çalışıyo. Önceleri bununla ilişkisi vardı ama sonra başka bi çocukla ilişki yaşıyo.




Debbie Gallagher: Ailenin en küçük kızıdır. Zekidir. Kendinden çok başkalarını düşünür. Babasını çok kötü birisi olmasına rağmen sevmektedir. Steve'in gizli sırlarını bilmektedir.




Aile Dışı Karakterler;


Veronice (V) Fisher: Ailenin yan komşusudur. Fiona'nın en iyi arkadaşıdır. Oldukça iyi birisi. Gallagherlara sürekli kocasının eşyalarını ödünç verir. Baya azgın bi tip.


Kevin(Kev) Ball: Veronica'nın kocasıdır. Beraber yaşamaktadırlar. Bir barda çalışmaktadır. Frank'in sürekli takıldığı bar yani. Baba olmayı çok istemektedir.


Karen Jackson: Lip'in sevgilisidir. Babasıyla baya sorun yaşamaktadırlar. Kısacası aptal sarışın diyebiliriz. Bu da azgın bi tip.


Sheila Jackson: Karen'in annesidir. Evden dışarı çıkamaz bu bi hastalık. Ama daha sonra bu hastalığı yendi. Çok yardımsever birisidir. Frank bi ara bunların evinde kalmaya başlar.


Shameless-Season-4-Spoilers.jpg


Oyunculuk ve senaryo gerçekten övülesi, hemen hemen her bölümde cinsellik olsada bunu değişik şekillerde aktarabilen nadir dizilerden. Gerçekten çok eğlenceli bir dizidir. Amerika'da tipik bir ailenin böyle olmadığı muhtemeldir ama yinede bizlere dünyada değişik ailelerin olduğunu kanıtlayan harika bir dizidir.




Vakit geçirmek için bir dizi arıyorsanız kesinlikle öneririm.




Hemen alta fragmanını koyuyorum.


İyi seyirler

[video=youtube;CHstRRD_8LE]https://www.youtube.com/watch?v=CHstRRD_8LE[/video]


Not: Bu yazı kendi blogumdan alınmıştır. ( ElitKalem )



 

theBUBY

Asistan
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
228
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Eline saglık güzel inceleme olmuş. Eşim izliyor bana da tavsiye etti, vakit bulunca başlamayı düşünüyorum.
 

Conixcit-1

Asistan
Katılım
14 Kasım 2012
Mesajlar
183
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Breaking Bad'den sonra gelmiş geçmiş en iyi diziler arasında benim için 2. sırada bir dizi.
Tabi hala devam eden bir dizi belki 1. liğe oturabilir. (çok düşük bir ihtimal Breaking Bad bu boru değil)
 

mymind

Öğrenci
Katılım
23 Ağustos 2014
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yeni sezon ne zaman başlıyor bilgisi olan var mııı?
 

falcon291

Profesör
Katılım
6 Eylül 2012
Mesajlar
1,360
Reaksiyon puanı
45
Puanları
228
Türkçe'leştirilmiş versiyonunda Frank'ı Ferhan Şensoy oynayacakmış gibi yazılar okudum. Ama bu dizi Türkiye'de yapılamaz, yapılırsa Shameless Shameless gibi olmaz.
Mesele sadece dizinin gayet açık sahneleri değil (sonuçta CNBCE'de yayına sunulabiliyor.) dizideki olaylar da son derece cüretkar... Ama diziyi bu hale getirenler de bu olaylar olduğuna göre, eğer bu ayrıntılar diziden çıkartılırsa dizi tüyleri yolunmuş tavuğa döner.
 

GetClose

Asistan
Katılım
11 Eylül 2014
Mesajlar
157
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
dizinin Türkçe versiyonundan bi cacık olmaz o rolleri oynayacak Türk oyuncu yok şu an piyasada
 
Üst