- Konuyu başlatan
- #31
- Katılım
- 8 Mayıs 2008
- Mesajlar
- 3,778
- Reaksiyon puanı
- 68
- Puanları
- 228
@SARKAT diyanet nerden arabayı kabul ediyor. Bu şekilde aldatıcı haberler ile insanları manipüle etmek midir gazetecilik ? Ben Hürriyete Milliyete Radikale yada Cumhuriyete yanmıyorum, adamlar işlerini yapıyolar, bizim bunları direk alıp sanki birilerine birşey ıspatlarcasına kinle milletin gözüne sokma çabamız yok mu! Yazık yazık başka ne denir.
----->Konu ile alakalı Diyanetin Açıklaması
Hürriyet'in Diyanet'le ilgili 'milyonluk' yalanı
Hürriyet gazetesinde bugün çıkan 'Diyanet İşleri Başkanı'na 1 milyon TL'lik makam aracı' haberi yalan çıktı.
![]()
Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı haberin asılsız ve medya etiğinden uzak olduğu belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi;
13.12.2014 tarihli bazı basın yayın organlarında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Görmeze ve Başkanlık merkezindeki yetkililere Diyanet Vakfı bütçesinden lüks makam aracı alındığı şeklinde haberlere yer verilmesi üzerine milletimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması, zorunluluk arz etmiştir.
Milletimizin emaneti olan bağışlarla Sayın Diyanet İşleri Başkanına veya Başkanlık merkezindeki yetkililere lüks makam aracı alındığını veya benzeri lüks harcamalar için kullanıldığını düşünmek dahi, Diyanet İşleri Başkanlığını ve onun milletin emanetine duyduğu derin saygıyı idrak etmemekle ilgilidir.
HABER ASILSIZ VE İYİ NİYETTEN UZAKTIR
Bu itibarla; söz konusu haberlerde yer verildiği şekliyle Türkiye Diyanet Vakfıimkânlarıyla Sayın Diyanet İşleri Başkanına ve Başkanlık merkezindeki diğer yetkililere makam aracı alındığı iddiası asılsız ve mesnetsiz olduğu gibi, medya etiği açısından da iyi niyetten uzaktır.
Haberde yer verilen tüm araçlar, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunuyla verilen izinlere ve Maliye Bakanlığının bilgisi dahilinde, Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen ihalelerle satın alınmış olup, satın alma bedelleri Devletin resmi belgelerinde saydam bir şekilde kayıtlıdır. Harcanan rakamlar bahsi geçen haberde yer verilen rakamların çok altındadır. Ayrıca harcamaların tamamı Türkiye Büyük Millet Meclisinin yanı sıra kamuoyunun denetimine de açıktır.
Türkiye Diyanet Vakfının son yıllara yaptığı etkin faaliyetlerle ülkemizde ve dünyada edindiği çok kıymetli ve saygın konumunun milletimizin vicdanında uyandırdığı derin heyecanın her geçen gün arttığı bir dönemde, çirkin ve gayr-ı ahlakî bir algı operasyonun bir parçası olarak tamamı bütçe kanunu ile sağlanan imkanlarla gerçekleştirilen harcamaları Diyanet Vakfıyla ilişkilendirmek, insaf ve hakkaniyetten uzaktır. Bu gerçek dışı haberlerle ilgili hukukî işlemler ivedilikle başlatılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kaynak: Haber7
Hocam sen kendi koyduğunu okumuyor musun? Diyanet, Diyanet Vakfından alındığını yalanlıyor sadece.
Haberde yer verilen tüm araçlar, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunuyla verilen izinlere ve Maliye Bakanlığının bilgisi dahilinde, Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen ihalelerle satın alınmış olup, satın alma bedelleri Devletin resmi belgelerinde saydam bir şekilde kayıtlıdır.
Araçlar Vakıftan değil, Devlet Bütçesinden alınmış.
Yalan malan yok. Hatta Fiyatı abartılmış diye sitesinden basın açıklaması yapıyor.
Lütfen bu kadar kör olmayın...
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Araç alımı doğru, fiyatlar palavra.
Hocam fiyatlar neymiş açıklasınlarda bilelim. Aracın Almanya fiyatı vergisiz bile 300.000 TL.
Taşıt kanununa göre lüks ve abartılı araç alınması yasak.
Örneğiini verdim. Vergisiz Toyota Corolla ve Fluence marka bi araçta 30000 Tl ye alınır ve pekala aynı vazifeyi görür.
Sonuçta DİB başkanı, başbakan ya da bakan, CB değil ya...
Fiyatları açıklansınlar o zaman herkes görsün. Neymiş abartılı olan. Vergili fiyatı hakkaten 1000000 civarı malesef.