Disk boot failure

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi akşamlar akadaşlar pc açılırkan ;
Disk boot failure, insert system disk and press enter diye hata verioyo açılmıyor netere basıyorum bidaha bidaha verio bende format atmayı denedım bu seferde c-d diye ayırdım c ye kurması için enter dedım kur biçmlendriliyor 1 dk bile sürmeden hemencik doldu ve yüzde yüze gelınce kur bölümü biçimlndiremedi diskiniz hasarlı oablir uyarısı çıktı
yardımcı olursnnz sevinrm

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
MBR bozulmuş olabilir. Muhtemelen de diskin fiziksel olarak hasar görmüş bad sektör oluşmuştur.

1-D bölümüne kurmayı dene, tabi orayı da biçimlendirebilirsen.
2-Windows CD'si takılıyken Chkdsk ile denetlemeyi dene...

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MBR bozulmuş olabilir. Muhtemelen de diskin fiziksel olarak hasar görmüş bad sektör oluşmuştur.

1-D bölümüne kurmayı dene, tabi orayı da biçimlendirebilirsen.
2-Windows CD'si takılıyken Chkdsk ile denetlemeyi dene...
chsdsk ne ??
pc den anlayan bi arkaaşamıa sordum haridskin bozulmştr dedi bende pc nin içini söktüm o gazla başka bi kasa daha var bende o sağlam çalşyo onun hardiskini buna takıcam ama hardisk nerde bulunur neye benzer

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Harddisk genellikle Optik okuyucu, DVD-CD Rom'un altında bulunur.Dikdörtgen bir tablaya benzer.

hard_disk_l.jpg

hitachi-hds721010kla330-pers.jpg

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Format Atmayı Biliyorsun Hard Disk Nedir neye Benzer Bilmiyorsun ?

Çok Garip Bir Durum!

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format Atmayı Biliyorsun Hard Disk Nedir neye Benzer Bilmiyorsun ?

Çok Garip Bir Durum!
nesi garip yaw pc nin içiyle işim olmaz hiç diğer konulada anlarım kullanmında programlada her türlü illegal yollarını falan blirim,,hem format atmaya ne var cd yi tak kendi yönlndryo

Soul1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarın bağlı olan Harddiski görmüyor. Harddiskin kablolarını sök ve tekrar tak. düzelecektir.

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın bağlı olan Harddiski görmüyor. Harddiskin kablolarını sök ve tekrar tak. düzelecektir.
direk başka bir harddisk taktım kardeş ama o ilk saniyelerrdeki sayılar cıkıyo sonra siyah ekran oluyo bitane imleç var okadar

Soul1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
başka bi harddisk taktığın halde yine kuramıyorsan ya kablolarında problem vardır ya da anakartta. o zaman işin boyutu değişiyor

hüseyin41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka bi harddisk taktığın halde yine kuramıyorsan ya kablolarında problem vardır ya da anakartta. o zaman işin boyutu değişiyor
oluyo gibi format için bi tuşa basın yazısı gelmiyodu yaptım şimdi oluyo bişiler bakalım nolcak yazarm şimdi gelşmeleri,,hem anakartı olmayan yada bozuk pc hiç açilmz dye bliyorum

---------- saat 18:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:57 eklenmişti ----------

yaptım arkadaşlar ilgilenn herkese tşkler
bide bişe sorcam bu elimdeki bozuk hardiski yaptrablr mıyım peki