Jauth
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Selam ilkönce heryere baktım ama sorumun cevabını bulamadım videoda olduğu gibi disk böler sonra format atarsam verilerime dosyalara programlara vb zarar gelirmi ?
2'ye Bölersen C: ve D: diye oluşturursan C: diski sıfırlanır fakat D: diskine birşey olmaz verilerin silinmezSelam ilkönce heryere baktım ama sorumun cevabını bulamadım videoda olduğu gibi disk böler sonra format atarsam verilerime dosyalara programlara vb zarar gelirmi ?
2'ye Bölersen C: ve D: diye oluşturursan C: diski sıfırlanır fakat D: diskine birşey olmaz verilerin silinmezdosyalarını d: diskine atabilirsin.Benim leptobum vardı D: kısmında hiçbirşey silinmiyordu D: yerindeki herşey siliniyordu.
D: Recovery Ise C: kısmını bölebilirsin.Bende D Diski var D:Recovery Ne yapmam gerekiyor D Diskinden CD ye gerek kalmadan formatlıyor diğe biliyorum doğrumudur Bu işlerden pek anlamıyorum![]()
Recovery bölümü bilgisayar üreticinizin oluşturduğu kurtarma bölümü mü, yoksa siz mi oluşturdunuz?Bende D Diski var D:Recovery
Diski bölersen ve dosyalarını yeni oluşturacağın bölüme atarsan, sorun çıkmaz muhtemelen. Yalnız yüklü olan programları yeniden kurmak durumunda kalırsın, tabi lisansları falan varsa, onları da kayıt et bir kenara sonra format işlemine geç.disk böler sonra format atarsam verilerime dosyalara programlara vb zarar gelirmi ?
Recovery bölümü bilgisayar üreticinizin oluşturduğu kurtarma bölümü mü, yoksa siz mi oluşturdunuz?
Diski bölersen ve dosyalarını yeni oluşturacağın bölüme atarsan, sorun çıkmaz muhtemelen. Yalnız yüklü olan programları yeniden kurmak durumunda kalırsın, tabi lisansları falan varsa, onları da kayıt et bir kenara sonra format işlemine geç.