Disk birleştirdikten sonra bilgisayarım açılmadı :D

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Deffrag ile işletim sisteminin yüklü olduğu disk bölümünü birleştirdim. Daha sonra dosyalarımı sakladığım Sıkıştırılma özelliği aktif hale getirilmiş E bölümünü incele dedim. İncelemede bölümün %92 'si parçalanmış olarak belirtti. Ancak inceleme sonrasında deffrag "yanıt vermiyor" halde geldiği için birleştirme yapamadım programı sonlandırıp 2 kere daha çalıştırıp incele dedim hepsinde program yanıt vermedi.

Bilgisayarı yeniden başlatıp denemek istedim. Bilgisayar yeniden başlamadan önce kapandığında tekrar açılmadı güç butonuna 5 - 6 kere ısrarla basdım ama nafile :P

Güç kablosunu çıkardım 10 dk bekledim yeniden taktım şuan bilgisayar, işletim sistemi, deffrag sorunsuz çalışıyor dosyalarımı sakldığım sıkıştırılmış bölümü birleştiriyor.

Ancak niye bilgisayarım açılmadı güç kablosunu çıkarıp bekledikten sonra düzeldi merak ediyorum...

cnr22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam o sırada elektrik dalgalanması olup bilgisayarın kilitlenmiştir. diye tahmin ediyorum :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Kısa süreli bir sorun olmuş. Arkadaşın dediği gibi dalgalanma ile de alakalı olabilir. Yağışın bol olduğu bölgelerde kesintisiz güç kaynağı kullanmak en akıllıcası. Dikkat edin bir dahaki sefere o kadar şanslı olmayabilirsiniz.

deaftarzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bence defrag işlemine başlamadan önce chkdsk komutu kullanmakta fayda var. tabii ki en başta Surge protector(elektrik darbe önleyici) prizi sonra kesintisiz güç kaynağı kullanmak lazım.