Dini konular ve SDN Silahlı Kuvvetleri'nin yönetimi ele geçirmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
En saygılı konu olmuş buya .. güzen günler dilerim , esenlikler dilerim, sağlıcakla kalın sanki ana haber bülteni sonrası konuşmalar.. yalnız foruma renk gelecek -iyi olan kazansın diyelim ..-

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Mademki dini konular bölümüne eklemeler moderatör onayı alındıktan sonra yapılacak moderatör arkadaşlar özellikle Surelerde sure ismi ve ayet numarası, Hadislerde kaynak belirtilmemişse yayınlamamasını özellikle rica ediyorum bu şekilde uyduruk (sahih) olmayan hadisler kolayca tespit edilecektir bu konu 1. dereceden önemli bence

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Çok yerinde bir karar olmuş, aslında sadece 100 mesaj sınırlamasıda yeterliydi ama buda iyi, insanların o bölümü amaçlarının dışında kullanması gerçekten iç açıcı değildi, duyarlılığınız için teşekkürler.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şerefsizim benim aklıma gelmişti, gerçek... (Deli Emin Vizon tele)
Çok iyi oldu, bir zamanlar gündem siyaset bölümünde olanlar din bölümündede olmaya başlamıştı, çok iyi oldu...

Bu bölümü kaldırırsak, Konu Dışı bölümü karışacak. Hiç değilse, kontrolü bu şekilde sağlayabiliyoruz.

Bu bölüm kalmalı. Müslümanlar da Cuma'ya gitmeli, tüm dindar insanlar da öğrencilere yardım etmeli :D

Sosyal mesajımı da verdim hemen de.

Kalın harflerle yazılı sözüne çok doğru. Öğrenciyiz bir yardım eli verin... :D

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
modlara yardımcı olmak açısından,
Adnan Oktar: Harun Yahya gibi toplumun geneli tarafından kabul görmemiş, şaibeli kişiliklerin de kaynak gösterilmesi ya da alenen övülmesi engellenmelidir.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kararı alkışlıyorum, çok yerinde bir müdahale.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
özellikle radikal islamcı kesim yoğun şekilde yerleşmişti.
umarım bunun önüne geçilir. SDN'ye din karıştırılmamalı.
olacaksa da genel olmalı, ayrımcılık olmamalı.
yönetimin dediğine göre ayrımcılık olmayacak, buna da sevindim :)

Bir kere bu yaklaşımı hiç samimi bulmadığımı belirtmek isterim. SDN'ye din karıştırılmamalı, ama olacaksa bizim gibiler olmalı, rahat propaganda yapmalı' der gibi bir hava var. Radikal İslamcı diye bir tanım bizim literatürümüzde yok. Aşırıya kaçanlar için sizin tanrılaştırdığınız ancak aslında insanlar içinde bir insan olan peygamberlerimizden Hazreti İsa'nın getirip, tahrif edilen dinine mensup insanlarda var. Biz onlara radikal nasraniciler demiyoruz.

Neyse, yönetimimizin aldığı kararı bölüm yöneticisi arkadaşın samimiyetine binaen olumlu karşıladım. Konuyu hiç ama hiç sulandırmanın manası olmadığının da altını çizmek isterim. İslam dinine mensup forum insanlarının ateist ve tahrif edilmiş dinlere mensup kişiler tarafından taciz edilmesi gayet doğal. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı, kimi buna çok kızıyor, kimi nazik davranmaya çalışıyor. Ben ise samimi bulmadım, bu mesajdan anladığım kadarıyla zaten güdümlü gelinmiş ve maalesef spam gibi atılan onlarca mesajı okuyacak vaktim de yok.
Hayırlı geceler

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ohh be, en sonunda...

burdaki en sevindiğim haber oldu bugün :)

bazı arkadaşlar surelerin numaraları felan yazılsın demiş de, sureler zaten hiç yayınlanmasın, farklı dinlerden inançlardan insanlar var burda, forumlarda fikirler tartışılır, sure yazanın fikri değil ki!!!

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sen hani gitmiştin helitron nolddu

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
KAFİRUN SURESİ (109)
Bismillahirrahmanirrahim
109/1. De ki: "Ey inkarcılar!"
109/2. "Ben sizin taptıklarınıza tapmam."
109/3. "Benim taptığıma da sizler tapmazsınız."
109/4. "Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim."
109/5. "Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz."
109/6. "Sizin dininiz size, benim dinim banadır."

Bu heralde herşeyi özetliyordur.

Edit::D Darısı magazin bölümünün başına :D

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen hani gitmiştin helitron nolddu

gitmek mi, dalga mı geçiyorsun :)
benim gidiyorum dediğim o yorum yazdığım başlıklardı, yoksa burdayız, SDN'in köklü takipçilerindenim ben (radikal SDN'ci :) ) nereye gideyim?

tekrar belirteyim, habere çok sevindim :)

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ayrıca yönetimin yaptığı bu uygulamayı tebrik ediyorum.
şahsi fikrim burada din bölümünün olmaması.
özellikle radikal islamcı kesim yoğun şekilde yerleşmişti.
umarım bunun önüne geçilir. SDN'ye din karıştırılmamalı.

Burası paylaşım sitesi ölçülü olduğu sürece din bölümü olmak zorunda! zira okullardanda kaldırılmaya çalışılıyor bu ne mücadeledir!

İslamcı kesim son zamanlarda yerleşmiş değildi, onlar her yerdeler! gerektiğinde ortaya çıkmasını bilirler!!!

Ve bunun önüne sizin gibi İslamcı kesim diye isimlendirerek ayrımcı yaklaşan birisi hiç önüne geçemez, biz size kafir kesim desek hoş olurmu yumuşatıyoruz ateist diyoruz hatta böyle düşünenler kendilerini böyle adlandırıyorlar.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu bölüm kaldırılmalı, Kalacaksa da altbaşlıklar açılarak herkesin kendi dini ile ilgili bölüme yazması sağlanmalı.
İki kardeş bir arada geçinemezken, farklı dinden birbirini tanımayan insanların aynı konuya uyumlu mesajlar yazmasını bekleyemezdik. Burada bölüm moderatörüne büyük iş düşüyor..Kırmadan dökmeden insanları alçakgönüllülükle birarada tutabilmeli. Saygılar.

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bir teknoloji sitesinde bence din tartısılmamalı.Bilende konusuyor bilmeyende,böylece herkezin aklı karısıyor.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
ohh be, en sonunda...

burdaki en sevindiğim haber oldu bugün :)

bazı arkadaşlar surelerin numaraları felan yazılsın demiş de, sureler zaten hiç yayınlanmasın, farklı dinlerden inançlardan insanlar var burda, forumlarda fikirler tartışılır, sure yazanın fikri değil ki!!!

İslam dininin temeli olan Ayet ve hadisleri bir kenara bırakalım fikirleri paylaşalım diyorsun hangi fikir veya yorum islam dinini tam anlamıyla temsil edebilir sureler hiç yayınlanmasın demenizin altında yatan başka başka kasıtlar olduğunu düşünüyorum, Ayrıca başka başka dine mensup insanlar elbette forumu paylaşabilmeli bence

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bence dini ve siyasi konular tamamen yasaklanmali. Dini bir forum mu burasi. Tartismak isteyen dini ve siyasi forumlarda tartisir.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Farklı inançlarda insanların olduğu yerde İslam olamaz demeye geliyor bu! işte bunu anlatamıyoruz neden dini İslam olan bir ülkede dinini insanlar istedikleri şekilde yaşaması istenmiyor? eğer sizin inanmadığınız bir konu varsa bakmazsınız yazmazsınız olur biter, neden bu yolu tercih etmiyorsunuz!

Ve ayrıca Sureler yayınlanmasın kararını siz bizim adımıza nasıl alabiliyorsunuz görüşlere adalet ve eşitlik anlayışınız bu kadar ilemi sınırlı? eğer öyleyse sizinde karşı taraftan anlayış ve saygı beklemeniz pek mantıklı olmaz.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Din kültürü Bölümü bitti şimdi de burada sürüyo tartışmalar ...
Arkadaşlar 2 3 kişinin yaratmak istediği çatışmayı yarattınız ya Bravo yani diyebilecek bişey bulamıyorum
Onlar Amaçlarına ulaştı, Biz geride kaldık...
Bi düşünün bakalım !

cerviheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Allah razı olsun. Burası teknoloji magazini konusunda uğraş veren bir internet sitesidir. Yeter. Anasayfada sürekli ateistmisiniz, ölümlümüyüz vs.. Gibi uhrevi şeyler.. Kim olduğu belli olmayan kişiler tarafından yazılan (hangi amaca hizmet ettikleri belli olmayan) bir sürü bilgi. Doğru yanlış kontrol mercii de yoktu. Kapatın gitsin. Isteyen dini forum sitelerine girer bakar çok meraklıysa.
Teşekkürler sdn. Hep seninleyim.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yaa şöyle bir düşünüyorumda Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Ki Müslüman doğmuşum elhamdülillah. Ne mutlu ki hak dinini teblig etmeye çalışanlara. İnançlara saygımız sonsuzdur ki bize ne insanın neye inandığından. Ama şundan herkes emin olsun hak dini İslamdır. Son Peygamber de Hz. Muhammed (SAV)'dır. Bunu anlamak o kadar kolay ki aslında anlamamak mümkün değil. Zaten çoğu ünlü futbolcudan da görebiliyoruz artık insanlar hak dinine yöneliyorlar.

Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır. Size öğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz.​
NAHL SURESİ 90

Allah Razı Olsun bu cevap yeter aslında.

Saygı Değer yöneticimiz bu onay olayı iyi olmuş gerekli gereksiz saçma sapan kaynağı belli olmayan konulardan arındırmış olur ve Dini bölümü kontrol altında tutmak için iyi bir karar olmuştur.Teşekkür Ederim ilgi ve alakanız için...

Reaksiyon puanı
189
bir bölümün moderatör onayı altında ilerleyeceği haberinin altıda bile hala konu ile ilgili çeşitli tartışmalar var. SDN'in bu konular ile ilgili başı bayağı ağrıyacak. (Hele o bölümün moderatorünün).

Ben hala bölümün kapatılması kanaatindeyim...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İslam dininin temeli olan Ayet ve hadisleri bir kenara bırakalım fikirleri paylaşalım diyorsun hangi fikir veya yorum islam dinini tam anlamıyla temsil edebilir sureler hiç yayınlanmasın demenizin altında yatan başka başka kasıtlar olduğunu düşünüyorum, Ayrıca başka başka dine mensup insanlar elbette forumu paylaşabilmeli bence

altında yatan sebep şu kardeşim: diyorum ki forumlar fikirleri tartışmak için, senin buraya yazdığın sureleri hristiyanlar da ateistler de okumak zorunda değil, sen de hristiyanların yazdığı surelerden hoşlanmazsın, haksızmıyım? onun için diyorum ki kimse kırılmasın etmesin sure filan yazılmasın...okumak isteyen zaten kuranı açar okur, ben buraya gelip de sana herhangi bir kitaptan alıntı yapıp yazıyor muyum? yazmıyorum çünkü forumda kalabalık yapmanın alemi yok, aynı bilgileri yazıp yazıp database'i doldurmanın ne alemi var...

Farklı inançlarda insanların olduğu yerde İslam olamaz demeye geliyor bu! işte bunu anlatamıyoruz neden dini İslam olan bir ülkede dinini insanlar istedikleri şekilde yaşaması istenmiyor? eğer sizin inanmadığınız bir konu varsa bakmazsınız yazmazsınız olur biter, neden bu yolu tercih etmiyorsunuz!

Ve ayrıca Sureler yayınlanmasın kararını siz bizim adımıza nasıl alabiliyorsunuz görüşlere adalet ve eşitlik anlayışınız bu kadar ilemi sınırlı?

yani nasıl bu anlamı çıkarıyorsunuz anlamıyorum...
sürekli islamla ilgili birşeyler yazılırsa hristiyan, ateist, agnostik arkadaşlar deyim yerindeyse haksız duruma düşüyolar, her yer müslüman kaynıyo diye düşünüp müslümanların arasında inancını bile söylemekten korkar hale geliyor...

Bence dini ve siyasi konular tamamen yasaklanmali. Dini bir forum mu burasi. Tartismak isteyen dini ve siyasi forumlarda tartisir.

en başından beri benim de savunduğum bu :)
gel gör ki bazı arkadaşlar hala anlamak istemiyor...

Reaksiyon puanı
189
Sayın SDN yönetimi;

Bence bu bölümün kapatılmasını kullanıcı onayına bırakabilirsiniz örneğin bir anket ile moderator yönetiminde devam etmesi gerektiğini mi yoksa tamamen konunun kapatılması gerektiğini mi kullanıcılardan öğrenebilir ve buradaki gereksiz tartışmalara ve laf çarpmalara son noktayı koyabilirsiniz...

Yanlış Mıyım?

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
din istismarına hayır... Bence çok isabetli bi karar olmuş...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu saatten sonra aldığım karar gereği ilgili bölüme hiç girmeyeceğim.
Nasıl ki bu dakikaya kadar magazin bölümüne girmediğim (şu ana kadar sadece 1 defa açıp hemen kapattığım) gibi...kendime dini konular bölümünü yasaklıyorum.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Alinan karar dogru bir karar,
Boylece hem gereksiz tartismalar onlenir, hemde provokasyonlar yok olur.
Din Kulturu niye varmis?
Girme arkadasim o bolume, basiniza silah mi dayadilar.
Burasi sosyal icerikli bir site, Komik yazi ve video da bilim ve teknoloji icerikli degil, siirde, kultur-sanat'da onlara niye itiraz eden yok?
Turkiye Cumhuriyeti kanunlarina aykiri olmayan her turlu icerik o alt baslikta paylasilabilir.
Boyle bir sey varmi ya...
Kapatilsinmis.
Muslumanlarida idam edelim o zaman toptan kapatirsiniz.
Hem gorusune saygi bekler, hem karsisindakini hazmedemez.
Boyle yaklasimlar yikici ve sadece provakatif.
Yonetici ve yetkililer; Basliklar ve mesaj icerikleri incelenecek! diyor ( Baslik hic hos olmasada ) yerinde bir karar.

arkadaşım zaten giren yok o bölüme, anasayfada gezinirken sağ tarafta "forumda son başlıklar" diye bi liste var, oraya göz attığımda dini konulardan geçilmiyor, diğer başlıklar dini konuların arasında kaybulup gidiyor, gören de sanacak ki bütün forum dini konulardan oluşuyor, benim karşı çıktığım bu...
ayrıca burda sadece müslümanlara yönelik bir kısıtlama yok, din kültürü ve ahlak bilgisi konusu sanırım tüm dinleri ve farklı inançları kapsıyor, neden sadece müslümanlar şikayet ediyor anlamıyorum...
ateist ve hristiyanlardan şikayet eden yok...
provakasyonu engellenenler demek ki sizlersiniz...

muharrem poyraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben almanyadan shiftdelete.net'in yakin takipcisiyim,ne karar alirlarsa alsinlar ben yönetime birakiyorum bu isi.zaten onlar bilirler ne yapacagini.ben bu forum'a bir seyler ögrenmek ve istifade etmek icin giriyorum,bir seyler ögrenmeye ihtiyacim olmasaydi girmezdim zaten,ama burasi tartismak icin bir yer degil,millet birbirine hakaret etmek icin yarisiyor.dedigim gibi ben site yönetimine bu konuda güveniyorum.son söz onlarin zaten...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yahu bu nasil savunma ya.
Bazen dakikalar icerisinde degisiyor o basliklar, ayrica yani orda dini icerikli mesajlar var diye site dini bir sitemi oluyor?
Youtube'ye bazen ilk girdiginizde ilahi yada Kur'an videolari olur.
YouTube dini bir sitemi simdi?
Bir onceki mesajda kalksin gitsin diyorsun simdi kisitlama yok diyorsun.
Din Kulturu ve Ahlak bilgisi butun dinleri kapsamiyor arkadasim, Dinler kulturu yazmiyor Din kulturu yaziyor. Burdaki Din Islam, eger baska dinler icinde bir baslik istiyorsan onuda yonetime ilet. Rahat rahat yaz.
Ayrica orda o baslik geciyor, ama sen o basliga yorum yapiyorsun.
Soru soruyorsun, fikir yaziyorsun.
Bu ne perhiz, bu ne hiyar tursusu oluyor?
Muslumanlar birseyden sikayetci degil...

arkadaşım, işte dakikalar içerisinde değişmesine rağmen yarısı dini konu oluyor, düşün artık...
işte ben direkt anasayfa üzerinden forumageldiğim için hangi konuları kapsıyor bilmiyorum artık...
ben başka dinler için de başlık istemiyorum, ateistler içinde, ben bu sitede huzur istiyorum, başka derdim yok...
youtube pek doğru bir örnek değil, neden? youtube belli konular olacak diye açılmış bir site değil, her şeyi içeren genel bir site... kaldı ki youtube indeksleme yapar, senin izlediklerinden yola çıkarak sen ne tür konulara ilgi duyuyorsan onların videolarını çıkarır sana ana sayfasında, onun için ben şimdiye kadar orda hiç dini içerikli bir videoya denk gelmedim...
peki burası ne? bir teknoloji sitesi, yani belli bir alana özgü açılmış bir site...

ben şikayetten bahsederken kısıtlama olayına tepkinizi kastettim...

kapatılmasını tabi ki istiyorum hala, ama kısıtlama kararı alınmış, buna şükür diyoruz...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Ben mesajlarimi silip cekiliyorum arkadasim cunki sen ne yazilani okuyorsun, ne anliyorsun nede uygun cevap veriyorsun.
Amacin baska isler senin.

dnr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Karar çok yerinde olmuş.
Moderator'lere ve Administrator'lere
teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...