Dini konular ve SDN Silahlı Kuvvetleri'nin yönetimi ele geçirmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Arkadaşlar, SDN Silahlı Kuvvetleri, yönetime el koymuştur :)

Son zamanlarda, forumumuzda sıkça görmeye başladığımız dini içerikli ve gerilime neden olan mesajların inanılmaz derecede fazlalaşması nedeni ile böyle bir önlem almak zorunda kaldık.

Bu dakikadan itibaren, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümüne yazılan mesajlar ve açılan konular, Moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Yayınlanan mesajlar, halkı kin ve nefrete, şiddete yönelten, geren, ayrılıkçı ve kutuplaştırıcı içerikler bulunduran ifadeler içerirse, yayına alınmayacaktır.

Bu mesajların yayınlanması için onay gerektirmeyen başka kategorileri tercih edenler de siteden uzaklaştırma cezası alacaktır.

İyi oldu mu dersiniz?

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öğrenmek istediğim şey şu.

Din bölümü derken, yalnızca islami bilgilerin yer aldığı bilgiler mi yoksa hristiyan üyeler ve yahudi üyeler de burada paylaşım yapabilecek mi?

Eğer hristiyan ve yahudilerin mesajları, konuları onaylanmayacaksa bunu bilmek istiyorum.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
doğru bir davranış sergilediniz tebrik ederim fakat din kültürü bölümünün dinler platformu değil islami bilgilerin yer aldığı bir kısım olduğunu belirtirseniz sevinirim çünkü diğer dinlere mensup kişilerin konuyu yanlış anlamalarına sebep oluyor.

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168

Din bölümü derken, yalnızca islami bilgilerin yer aldığı bilgiler mi yoksa hristiyan üyeler ve yahudi üyeler de burada paylaşım yapabilecek mi?

Eğer hristiyan ve yahudilerin mesajları, konuları onaylanmayacaksa bunu bilmek istiyorum.

Bunu söylediğin için Allah senden razı olsun değerli kardeşim :)

Tabii ki herkese açık bir forum.

Berkin bile girip yazı yazabiliyorsa ötesi yok :D

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1

ben size belirtmiştim sadece islami konuların yazıldığı bir bölümdür.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Son bir hafta hariç neredeyse her konuda sıcak sohbetlerde bulundum SDN de.Bu konularda gereğinden fazla başlık açıp reaksiyonlarımızla beslenen kötü niyetli üyeler oldu bence.

Alınan bu karar onların oyununu bizim de reaksiyonumuzu engeller.Kendi adıma çok sevindim.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bence bu bölüm kaldırılırsa daha iyi olur..
Çünkü sürekli islama saldırılar oluyor...
Kişisel görüşümdür...

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben size belirtmiştim sadece islami konuların yazıldığı bir bölümdür.

evet ancak sitenin yöneticileri böyle söylemiyor.
bence siz yanlış biliyorsunuz, zira üstteki mesajı okumanız bilgilenmeniz açısından iyi olur.

ayrıca yönetimin yaptığı bu uygulamayı tebrik ediyorum.
şahsi fikrim burada din bölümünün olmaması.
özellikle radikal islamcı kesim yoğun şekilde yerleşmişti.
umarım bunun önüne geçilir. SDN'ye din karıştırılmamalı.
olacaksa da genel olmalı, ayrımcılık olmamalı.
yönetimin dediğine göre ayrımcılık olmayacak, buna da sevindim :)

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence kaldırılması yanlış diğer kişilerin arzusu yerine gelir bence sadece islami konuların yazılacağı bir bölüm olduğu anlatılmalıdır.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
son zamanlardaki konular din kültürü kısmına açılması haricinde bence tamamen tartışma amaçlı konulardı. Dini içerikleri tartışma arasında resmen kaynadı gitti. Bu nedenle bence çok çok iyi bir karar oldu.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bu bölümü kaldırırsak, Konu Dışı bölümü karışacak. Hiç değilse, kontrolü bu şekilde sağlayabiliyoruz.

Bu bölüm kalmalı. Müslümanlar da Cuma'ya gitmeli, tüm dindar insanlar da öğrencilere yardım etmeli :D

Sosyal mesajımı da verdim hemen de.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şimdi görüyoruz ki
1.atatürk
2.alevilik
3.semavi dinler
4.ateistlik
5.solculuk-sağcılık
6.şeriat
7.demokrasi
8.ulusalcılık-milliyetçilik
9.abd
10.arap dünyası
11...........
gibi konular da uzayıp giden nihayetsiz şeyler var

benim şahsi görüşümdür umarım yöneticiler duyar kimlikte din bölümü kaldırılmasa da forum da din bölümü kaldırılsın

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evet ancak sitenin yöneticileri böyle söylemiyor.
bence siz yanlış biliyorsunuz, zira üstteki mesajı okumanız bilgilenmeniz açısından iyi olur.

ayrıca yönetimin yaptığı bu uygulamayı tebrik ediyorum.
şahsi fikrim burada din bölümünün olmaması.
özellikle radikal islamcı kesim yoğun şekilde yerleşmişti.
umarım bunun önüne geçilir. SDN'ye din karıştırılmamalı.
olacaksa da genel olmalı, ayrımcılık olmamalı.
yönetimin dediğine göre ayrımcılık olmayacak, buna da sevindim :)
adamların isteği bu işte din öğrenilmesin tebliğ yapılmasın arkadaşlarım bunların eline istemeden koz veriyorsunuz malesef.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
bence kaldırılması yanlış diğer kişilerin arzusu yerine gelir bence sadece islami konuların yazılacağı bir bölüm olduğu anlatılmalıdır.

Saldırılar engellenebilirse güzel olur..

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adamların isteği bu işte din öğrenilmesin tebliğ yapılmasın arkadaşlarım bunların eline istemeden koz veriyorsunuz malesef.

salla hocam kimse yazıyor diye dinini değiştirmez...adam sadece arada vızıltı yapar....

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu bölümü kaldırırsak, Konu Dışı bölümü karışacak. Hiç değilse, kontrolü bu şekilde sağlayabiliyoruz.

Bu bölüm kalmalı. Müslümanlar da Cuma'ya gitmeli, tüm dindar insanlar da öğrencilere yardım etmeli :D

Sosyal mesajımı da verdim hemen de.
arkadaşım sizden bu bölümü desteklemenizi beklerdim sırf konu dışı bölümü karışır korkusu yanlış bence onların istedikleride bu zaten din yayılmasın tebliğ edilmesin.

habibineccar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Maksat hasıl olmuştur
Troy yine yerinde olduğunu hissettirmiştir
sitenizi yakından takip ediyorum
gerçekten çok teşekkür ederim
mahçup olduk

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Yerinde bir uygulama; zira en azından hakaret içerikli şeyler daha tarfsız olduğuna inandığım bir gözle süzülecek.

Şekil 1-A'da görüldüğü üzere başka inançlara ait bilgilerin bulunmasını sindiremeyen birçok kişi var. Herkes kendisinden bahsetmezse, birbirinizi türdeşlerinizin anlattığı biçimde mi tanıyıp anlayacaksınız? :)

Sorsak herkes demokrat, herkes hümanist. :P

Güzel günler dilerim.

konsolos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sonunda darbe geldi ha?

Nihayettin.

edit: Bi de Berkin, yıkama yağlama tanımını gözden geçirmeni tavsiye ederim.

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Yerinde bir uygulama; zira en azından hakaret içerikli şeyler daha tarfsız olduğuna inandığım bir gözle süzülecek.

Şekil 1-A'da görüldüğü üzere başka inançlara ait bilgilerin bulunmasını sindiremeyen birçok kişi var. Herkes kendisinden bahsetmezse, birbirinizi türdeşlerinizin anlattığı biçimde mi tanıyıp anlayacaksınız? :)

Sorsak herkes demokrat, herkes hümanist. :P

Güzel günler dilerim.

Teşekkürler güzel açıklamanız için. Tam olarak demek istedğim buydu.
Esenlikler dilerim.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Din Kültürü bölümü kalkmamalı tabiki. Buradan da öğrenilecek çok şey var.

Mesajların yönetim kontrolünden geçmesi ise yerinde bir karar.

Son zamanlarda burada bilgi paylaşımı yerine dinimize zarar verecek türden mesajlar verilmeye başlanmıştı.

Herkesin dinine saygımız var, sonuçta herkesin görüşü kendine. Bu saatten sonra galiba fikirlerimizi değiştirmemiz de çok zor olacak. Ama hiç değilse saygı sınırları çerçevesinde konuları görüşelim.

Laf atarak, karalayarak değil!!!

Saygılarımla...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bir mesaj daha: takım tutar gibi din tutulmamalı.

Bu nasıldı arkadaşlar?

:ph34r:

:icon_:

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aklı selimin galip gelmesi dileğiyle derken tam olarak kastettiğim buydu. yöneticileri duyarlı davranışları için kutluyorum.

Gokdere66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaa şöyle bir düşünüyorumda Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Ki Müslüman doğmuşum elhamdülillah. Ne mutlu ki hak dinini teblig etmeye çalışanlara. İnançlara saygımız sonsuzdur ki bize ne insanın neye inandığından. Ama şundan herkes emin olsun hak dini İslamdır. Son Peygamber de Hz. Muhammed (SAV)'dır. Bunu anlamak o kadar kolay ki aslında anlamamak mümkün değil. Zaten çoğu ünlü futbolcudan da görebiliyoruz artık insanlar hak dinine yöneliyorlar.

Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır. Size öğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz.​
NAHL SURESİ 90

Acil Destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında geç kalınmış bir yöntem de diyebirim, ama zararın neresinden dönülürse kârdır.

Bu din konusunda abartı derecede etnisite çatışması gördüm, herkez fikrini beyan edecek fakat dozajını aşmadığı sürece, bence tutumlu bir karar alınmış, tebrikler sdn!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...