Din Kültürü Dersinden notlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Çocuklar, kıyamet cuma günü şafak vaktinde olacaktır.
- Ama hocam nereye göre şafak vakti? Bizde şafak vaktiyken diğer tarafta gece oluyor..
- Numaran kaçtı senin?
- Ne oldu ki hocam?
- Çok güzel soru sordun 5 vericem..Cevabını bende bilmiyorum.

- Arapça bilenler el kaldırsın...(sadece 1 kişi el kaldırır...)
- Afferim kızım Ayşeeee... Siz niye bilmiyonuz? Nasıl dua ediyonuzzz?
- Hocam ben Türkçe dua ediyorum.
- Olmaazzz! Arapça edicen! Türkçe kabul olmaaazzz!
- Niye hocam, Allah Türkçe bilmiyo mu?
- Haaşaaaa! Sümmee haaaaşaaaa!!!

- Çocuklar Ahiret Gününde bütün herkes tartılacak, sevapları, günahlarından fazla olanlar Sırat köprüsünden geçerek Cennete ulaşacak
- Hocam nasıl bir şey o Sırat köprüsü?
- Kıl gibi ince kılıç gibi keskin
- Eee nasıl geçiyoruz ki biz oradan hocam? Ayağımız acır, duramayız üstünde.. Denge diye bir şey var herkes cehenneme düşer valla böyle hocam.
- Sevabı fazla olanlara o köprü böyle otoban gibi geniş gelecek
- Eee hocam sevabı fazla olanlar geçecekse kıldan köprüye otobana ne gerek var? Allah sevabı çok olana geç desin, geçsin, az olana Cehenneme git desin, gitsin… Sanki itiraz mı edicez...
- Sus eşşek sıpası aklın ermez senin Allah´ ın işine, tövbe sümme haşaaa, tööbeee..

- Bu evren, bu kuşlar, bu böcekler çicekler, hepsi yüce Rab’bimizin bizlere birer armağanıdır.. Kendi vücudunuza bir bakın.. Bu mükemmeliyeti başka kim yapabilirdi ki? Mesela gözlerimiz.. Yüzümüzde, yani ona en uygun yerde.. Gözlerimiz diz kapaklarımızda olsaydı ne kadar çirkin olurdu değil mi?
- İtirazım vaaaaaaaar!...
- Söyle çocuğum!
- Eğer gözlerimiz diz kapaklarımızda olsaydı değşsen hiçbir şey olmazdı, Çünkü herkesin gözleri diz kapaklarında olurdu, o zaman da siz ´´çocuklarım, gözlerimiz yüzümüzde olsaydı ne kadar çirkin olurdu" derdiniz, ben de yine “itirazim vaaaar!..” derdim..

- O derse aldığım kedi yavrusu sınıfta gezerken hoca: “kim soktu bu mendebur hayvanı sınıfa?” diye bağırdı..
- Beeen. ama hocam o da Allah’ın yarattığı bir varlık değil mi? Yazık...
- Eeee tabi, o da Allah-ı teala´nın yarattığı bir mahluk… Hem peygamber efendimiz de severmiş. Ay pek de sevimli kerata...
- Peygamberimiz Hazreti Muhammed salallahu aleyhi vesellem de iftarını hurma ile açarmış...
- Hocam, Mekke´ de iskender kebap mı vardı ki, onunla açssn?
- Sus! terbiyesiz, zındık, kafir!....

- Çocuklarım eğer Dünya Güneşe 1 cm. yakın olsaydı her yer erir, eğer 1 cm uzak olsaydı her taraf donar ve yaşayamazdık.... Allah´ın olduğunu bundan anlayabiliriz.
- Eee iyi de hocam Dünya Güneşe 18 ocakta yakınlaşır 21 Haziranda da uzaklaşır.. Hem de 1 cm değil yaklaşık 2 milyon kilometre... Eeee hiçbir şey olmuyor...
- İşte bu da Allah ´ın bir mucizesidir evladım... Otur.. Laubali, ukala...

ve daha binlercesi...

alıntıdır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bunlar din kültürü dersinden notlar değil. Sivri zekalı ateistlerin çaktırmadan beyinleri etkileme politikasının ürünleri. :)

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Katılıyorum Elmacik,
Penguen dergisinde yayınlanmış olma ihtimali bile var. :D

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bunlar din kültürü dersinden notlar değil. Sivri zekalı ateistlerin çaktırmadan beyinleri etkileme politikasının ürünleri. :)

bunlar din kültürü dersinden notlar değilmi?? illa da derste hocayı video ses kaydı vs.. kaydamı almak gerekiyor emin olun bu hiç birşey değil çok değil daha 4-5 saat önce din kültürü dersinden çıktım derste ne kavgalar çıktı ne tartışmalar oldu konu mezheplerden açıldı nerdeyse katliam çıkacaktı din kültürü dersi işlenene kadar kardeş kardeş anlaşan arkadaşlar din kültürü dersinden sonra kanlı bıçaklı düşman oldular neden ??

çünkü hocanın da herhangi bir görüşünü dile getirmesinden dolayı bu notlar hiç bir şey değil !!

elhamdülillah müslümanım ama din kültürü derslerini bu şekilde verenlere karşıyım türk olupta hristiyan olan yokmu yahudi olan yokmu ??

bunu büyüklerimize soruncada ee dininizi öğrenin geçmişiniz hakkında bilginiz olsun diyorlar bence en büyük hatayı burda yapıyorlar Türk insanın en kırılgan noktası din öğesinde ayrımlar oluyor.. İnşallah kendimi anlatabilmişimdir saygılar..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@yndn, kardeşim seni kızdırmak istemedim kusura bakma. Yani sana doğrudan hiç bir şey söylemedim ben.

Bu yazıların amacı sadece aklî karışıklık yaratmak. Sen diyorsun ki "bunlar din kültürü dersi notları", ben de diyorum ki, hayır, şimdi bunları okuyanlar yarın din kültürü hocasıyla dalga geçmek için bu muhabbeti derste yapacaklar, sonra da uyanığın birisi başka bir forumda, o tartışmaları "bizim din kültürü dersinde şöyle oldu" diye yayınlayacak. :)

Ateistler de amaçlarına ulaşmış olacaklar. Bu tür felsefik şeyleri sormak konuşmak güzeldir, ancak bunlardan önce bir temel olması gerekir insanda.

Bir komünistin kendi itirafıdır, öğretmen olmuş ilköğretimde. Hiç bir şeye aklı ermeyen çocuklara şeker veriyorlarmış, sonra da diyorlarmış ki "hadi bir de Allah'tan iste", çocuk da şekeri Allah'tan istiyormuş, ondan sonra da adam "bak gördün mü demek ki Allah yok" diyormuş.

Bunlar da aynen onun gibi bilinçaltına yerleştirilmek üzere uydurulmuş "ders notları".

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bunlar din kültürü dersinden notlar değilmi?? illa da derste hocayı video ses kaydı vs.. kaydamı almak gerekiyor emin olun bu hiç birşey değil çok değil daha 4-5 saat önce din kültürü dersinden çıktım derste ne kavgalar çıktı ne tartışmalar oldu konu mezheplerden açıldı nerdeyse katliam çıkacaktı din kültürü dersi işlenene kadar kardeş kardeş anlaşan arkadaşlar din kültürü dersinden sonra kanlı bıçaklı düşman oldular neden ??

çünkü hocanın da herhangi bir görüşünü dile getirmesinden dolayı bu notlar hiç bir şey değil !!

elhamdülillah müslümanım ama din kültürü derslerini bu şekilde verenlere karşıyım türk olupta hristiyan olan yokmu yahudi olan yokmu ??

bunu büyüklerimize soruncada ee dininizi öğrenin geçmişiniz hakkında bilginiz olsun diyorlar bence en büyük hatayı burda yapıyorlar Türk insanın en kırılgan noktası din öğesinde ayrımlar oluyor.. İnşallah kendimi anlatabilmişimdir saygılar..

merak etme arkadaş sen aklının dibini ziyadesiyle göstermişsinde biraz daha perçinlemek için iki de ekleyim bir açıklama daha yapim demişsin.
demişssin amma eksik demişsin.ya eksik bildiğinden demişsin ya da bilmediğinden üfürükten hocalar gibi beyan etmişssin

'yarım hoca dinden ,yarım doktor candan ' edermiş.

birincisi üstteki komik yazı diye addedilen deli saçması kısım tamamen dini duyguları alaya almak için kaleme alınmış.bu gün gibi ortada.yazılar tam bir deli saçması olarak hayata geçtiği için yorum yapmak bile içimden gelmiyor ama hakikati bilipte susmak haksızlığı yapan kadar vebale girmeme neden olur diye hesab ediyorum.

önce ilkinden başlayalım;

kıyamet gününe iman etmeyenin ağzından çıktığı belli.çünkü kıyametin kopacağı günü ve saati Allahtan başka bilen yoktur.

ayrıca kıyametin kopacağı gün güneş dürülüp söndürüldüğünde (ki ayeti kerimede vardır.Tekvîr, 81/1)her yerde aynı zamanda akşam olacaktır.ayrıca o anda kimsenin saatle meşgul olacağını sanmıyorum.şafak veya akşamüstü kavramının kimsenin aklında kalmayacağına eminim.çünkü ananın evladından evladın anasından kaçacağı bir günde nasıl detayları düşünecek insanoğlu.

devam edelim;
Allah her türlü eksikten münezzehtir.yani eksiksiz bir varlıktan söz ediyoruz.aynı zamanda dalgaya da almaktan geri durmamış yazan akılsız.her türlü dilden elbette anlıyan bir varlıktır hatta 'size şah damarınızdan yakınım' diyor Allah (c.c)

o halde bırak Türkçe bilmeyi senin aklından geçeni dahi senden önce bilen bir varlıktan bahsediyorsun.kaldı ki ne niyetle böyle bir yazı yazdığını bilmek için sonsuz bir ilim sahibi olmaya da gerek yok.ayrıca arap alfabesinde olan bir çok kelime ve hareke Türkçe de yoktur.o yüzden uygun olanı arapça okumaktır.

halak kelimesini gırtlaktan çıkarıp okumak ayrı normal h olarak okumak ayrıdır.biri yaratmak diğeri traş etti manasına gelir.bu ufacık harfte dahi farklı bir kelime ile karşı karşıya iken nasıl olurda latin alfabesiyle yazılmış kuranı tam anlamıyla okuyup hatim ettim diyebilirsin?
bu yüzden duaların tam manasıyla okuyabilmen için arapça bilmen şarttır.her şeyin kendi içerisinde kuralları olduğu gibi bu da bu işin kuralıdır.ha uyup uymamak kişiyi bağlar bize de Allah affetsin demek düşer.

bir diğer kutsiyetle dalga geçen sözde komik yazıya gelelim;

sırat köprüsünü gören var mı?
yok.peki neden bu şekilde tabir ediliyor.

çünkü yaşanacak meşakkati bizim gibi sonsuz ilim verilmeyen adamlara anlatmak kafada tezahür etmesi için muhakeme etmesi için teşbih olarak kullanıyor.ancak beyin kıvrımları gelişmemiş adamlarda bunu gerçek sanıp eğer oyleyse şöyle oluruz böyle düşeriz diyor.normaldir tabi böyle demesi çünkü bıngıldağı daha sertleşmemiş onun.hala beyini çocuk gibi alglıyor olayları.

sırat köprüsü belki madden belki manen karşımıza gelecek.çekeceğimiz sıkıntının büyüklüğüde kıldan ince kılıçtan keskin diye nitelendirilmiş.yani nekadar zor bir hesaba çekileceğimizi varın siz düşünün.(Allah yardımcımız olsun)

bir sonraki alay malzemesinin cevabı içinde gizli zaten.
Allah bizim vücdumuzu kusursuz şekilde yarattı.buna itirazı olan varsa buyursun çıksın ortaya.
Eğer Allah bunun dışında bir şekilde bizi haşretseydi o zaman bizim mükemmelimiz o olacağı için gene aynı şekilde söylerdik.

teşbihte hata olmaz misali ,örnek veren kişinin örneğindeki zayıflıktan kaynaklanan bir hadisedir.geriside felsefedir.lüzumsuz kafa yormaktan başka birşey değildir.

kedi ile olan mevzu tamamen hoca diye tabir edlien fakat varlığından emin olmadığımız(muhtemelen olmayan bir hocadan bahsediliyor ,sırf mevzu çıksın diye)şahsiyetin kişisel duygularıyla alakalı bir durum olarak gösterilmiş ancak hemen arkasından bir genelleme ile dine bağlantı yapılmaya çalışılmış,eğreti durmuş zaten.dikkatli okuyan meseleyi kavramakta güçlük çekmeyecektir.

hurmanın faydalarını saymaya gerek yok.elinizin altında internet var.araştırın ve aç karnına alınabilecek en güzel yemişlerden biri olduğunu anlayın.sadece hurma ile açılmaz bu bir önşart değildir.sirkeye batırılan bir parça ekmekle veya bir zeytinle ya da en güzel nimetlerden biri olan suyla da açmak mümkündür.

eğer Allah'tan isteseydi aklımızın almayacağı nimetlerle de açabilirdi orucunu.ancak oradaki ince çizgiyi görmek lazım.yani bu kadar nimetin içinde bziler tutmakta bazen zorlanıyoruz ama O mübarek birkaç hurma tanesiyle oruç açıp yine birkaç hurma tanesi yiyip oruca niyetlenirmiş.bu da ilerde müslümanlara örnek bir davranış olarak hayata geçirilmiştir.O'nun hayatı tamamen bizim örnek almamız için yaşam bulduAncak ne kadarını hayata geçirebiliyoruz ne kadarına tahammül edebiliyoruz işte içimizi acıtan kısmı da bu.Allah O'nun sünnetinden ayırmasın.

yine hocaya mal edilmiş deli saçması bir mevzu daha.bazı aklı kıtlara anlatmak için yapılan benzetmeleri sağa sola çekip komik manalar çıkarmaya çalışmak ne kadar acı.
anlatılmak istenen şeyi aslında bu yazıyı yazan gayet iyi biliyordur eminim ancak nedense işine geldiği gibi yorumlayıp sanki kafası karışıkları kendi safına çekmek için bu sivrizeka ürünlerini piyasaya sürüyor.

mesele santim ile ölülecek bir mesele değil , dünyanın düzeninin ne kadar ince şekilde tasarlanıp yaratıldığının anlatılması için kullanılan bir benzetmeden ibaret.bak bugün küresel ısınma diye basbas bağıranlar var.hemde daha dünya yörüngesinden dahi çıkmadan başımıza ısınmadan dolayı türlü türlü felaketler geliyor.birde yörüngesinden saptığını düşünsene.ozaman halimiz nice olurdu?

evet eğer güneşe belli miktar yanaşsaydık durumumuz bundan çok farklı olurdu.bunu sende bu cümleyi kuran kadar iyi biliyorsun.

bak burada büyük bir coğrafi bilgiyi yazan yutmuş;

'Eee iyi de hocam Dünya Güneşe 18 ocakta yakınlaşır 21 Haziranda da uzaklaşır.. Hem de 1 cm değil yaklaşık 2 milyon kilometre... Eeee hiçbir şey olmuyor...'

diyen şahsın coğarfi bilgisi iyi olsaydı (ki bence kasıtlı söylemiyor, sırf hocayla alay malzemesi olsun diye) güneş ışınlarının yazın dik kışın eğik geldiğini bilirdi.eğer yazın dik geldiği sırada bir santim bile daha yakın olsak buzulların nasıl eridiğini görür hakikaten bir santim dahi ne kadar mühimmiş derdi cümlenin sahibi.ancak bu gibi insanlara cezayı geciktiren Rabbim bizi de şaşırmışların zumresine dahil etmesin.

bu ve benzeri sorular hep sorulmuştur hepsininde cevabı net biçimde verilmiştir ama her zaman şeytanın uşakları islamın kural ve kanunlarına gölge düşürebilmek için çabalamıştır ve çabalayacaktırda.

bu alay malzemelerini toplayana kadar oturup iki satır araştırma yapsan çok daha fazla 'doğru' bilgi sahibi olurdun.

aklını ve vaktini daha verimli işlerle geçirmen dileğiyle...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çok güzel yahu,

Sağol Yndn...

Adam olacak çocuk bu sefer suallerinden belli olmuş...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Peki sivri olmayan zekalı müslümanların bu sorulara verecek cevabı yok mu?

Komik bir topluluksunuz yahu...

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
orca arkadaşımıza hakaretinden dolayı teessüflerimi bildiriyorum. herkesin inancı kendine . müslümanlara hakaret etme girişiminden dolayı konuyu başlatan arkadaşa da teessüflerimi bildiriyorum. her ikinize de Allahtan hidayet diliyorum. bu konunun moderatörler tarafından incelenip silinmesini temenni ediyorum. Allahın rahmeti hepimizin üzerine olsun.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok uzun yazıyorsunuz arkadaşlar sonuçta sivri mivri ama komik...

Buna yarıldım ayriyetten... :D

Çocuklar, kıyamet cuma günü şafak vaktinde olacaktır.
- Ama hocam nereye göre şafak vakti? Bizde şafak vaktiyken diğer tarafta gece oluyor..
- Numaran kaçtı senin?
- Ne oldu ki hocam?
- Çok güzel soru sordun 5 vericem..Cevabını bende bilmiyorum.

BilgeAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Cevap var olmaya var da herkese değil. Önce karşımdakinde akıl olup olmadığına bakarım. Akıl varsa cevaplarım, yoksa zamanımı zayi etmem.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
orca arkadaşımıza hakaretinden dolayı tessüflerimi bildiriyorum.

Bana değil başlatana bildir ne bildireceksen,

Hiç mi espiri anlayışınız yok sizlerin.

Gayet güzel bir hicivi ne hale getiriyor ardından da sızlanıyorsunuz.

Ateistlere sivri zekalı diye hakaret ediyor sonra da mazlumlara yatıyorsunuz.

Asıl kendinize hidayet midir ne karın ağrısıdır ondan dileyin.

Bizim ihtiyacımız yok...

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4

kabartma yazısına ihtiyacın varsa yapacak bişeyimiz yok.dini konulara cevap yazmadaki hızın kadar okuma alışkanlığında var.bak yukarda yazılanlar yeterli gelmediyse(ki gelmemişe benziyor) sen düşünerek doğruyu bulmaya çalışacaksın.

Allah ın varlığını inkar edip O'na şirk koşan birini ikna etmek bizim bilgi birikimimizle varolana inandırmamızı bir kenara bırak ,peygamber efendimizin mucizelerine dahi inanmayanların kavmine dahil olduğundan ,Allah'ın o kişiyi hidayete erdirmesine bağlıdır.O bahşederse hidayet sahibi oluverir.

ilacın bizde değil anlayacağın.sen seni yaradana dua et.

et ki hidayete erenlerden ol inşallah...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Orcagada, rica ediyorum bize mazlumu oynama. Bunlar senin saf saf zannettiğin gibi "espri" mahiyetinde değildir. Tam olarak bilinçaltına belden aşağı çalışmış ateistlerin zırvalarıdır. Kaldı ki okumadan "cevap yok" demişsin ama ben buradan görüyorum cevap verildiğini.

Bunlar eğer benim sınıfımda olsa idi, ben hocamla tartışırdım; olayı "muahah" kıvamına getirmezdim. Bu zaten çok yeterli bir kanıttır ortada kötü niyet olduğuna dair.

Yani çocukların aklına, bilinçaltına kendi inandığın zırva ve saçmalıkları yerleştireceksin, onun küçük ve bilinçsiz aklıyla kendini tatmin edeceksin, ondan sonra da bu duruma müdahale edenlere; "aaa sizin de hiç espri anlayışınız yok" diyerek bir de utanmadan zeytinyağlığı yapacaksın..

Herkes ilkokul çocuğu değil ki bu numaraları yutsun. :)

Bir de üstelik eğer gerçekten haklı bile olsan, çocuklarla ne alıp veremediğin var? Yani sen böyle düşünüyorsan bizim için problem yok; ama "illa ki başkasına da bunları aşılamalıyım" diyorsan, o zaman sen yıllardır eleştiregeldiğin şeyi çaktırmadan kendin yapıyorsun demektir; hem de çok alçakça bir metodla, aklı henüz bazı şeylere ermeyen çocuklar üstünde..

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sen şimdi ciddi ciddi bunları çocukların sorduğunu,ayrıca derlemesini de din dersi hocalarının yaptığını falan sanıyorsun öyle mi,

Bazen beni çooook şaşırtıyorsun.Hakkaten ilkokul çocuğunun yemediği numarayı yiyerek hemde.

Ayrıca cevabı da okudum ve her zamanki zırvalar olduğunu gördüm,merak etme.

Ben işin sadece espiri kısmını aldım ama illa boyut katacak ulvi keskin zekalı müslümanlar çıkacağından yine "çattık" modundayım.

Boşver,

Bazı şeylere gülüp geç gitsin.

Yorma kendini.

Yok illa tartışalım dersen her zaman hodri meydan.

Buyursunlar...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
orcagada dedi ki:
Sen şimdi ciddi ciddi bunları çocukların sorduğunu,ayrıca derlemesini de din dersi hocalarının yaptığını falan sanıyorsun öyle mi,

Abi gerçekten tebrik etmek istiyorum. :) Asıl sen ciddi ciddi buna mı inanıyorsun? :) Benim zaten söylemek istediğim de bu ya! Burada yazılmış bulunanlar ne bir din dersinin konusudur, ne de kimse böyle bir derleme yapmıştır. Tamamen hayal mahsulu, ben bunu anlatmaya çalışıyorum, sense "yoksa bunların gerçek olduğuna mı inanıyorsun" diyerek konuyla ne kadar ilgili olduğunu gösteriyorsun. :)

orcagada dedi ki:
Ben işin sadece espiri kısmını aldım ama illa boyut katacak ulvi keskin zekalı müslümanlar çıkacağından yine "çattık" modundayım.

"Ben işin espri boyutundayım" diyerek beyin yıkama operasyonuna meşruiyet mi kazandıracaksın yani? Hocam, siz değil misiniz her zaman fıkralara İslam havası katanları eleştiren, "muahaha lan buna da din süsü vermeseniz olmaz" diyen? Siz niye esprilerinize din katıyorsunuz o zaman? ;) Rica ediyorum yeme bizi orcagada. Bu sadece basit bir espri değildir.

"Bazı şeylere gülüp geç gitsin" derken bile eminim bıyıkaltından sırıtıyorsundur, çünkü söz konusu mevzunun derin olduğunu, bazılarını "din kültürü dersine giren çocuklar"ın idrak edemeyeceğini pek ala biliyorsun. O halde bu işgüzarlık neden? "Ya bu sadece espri" demeyi herkes bilir. O zaman biz de bugünden tezi yok ateistler hakkında bir sürü yalan uyduralım, sonra sağda solda forum köşelerinde bunları yazıp yazıp "muahaha" diye hep beraber gülelim, sonra da itiraz eden ateistlere "ya gülün geçin bu sadece espri" diyelim, sonra sen de bunu ye. Yer misin? :) Yemeyelim birbirimizi. ;)

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
merak etme arkadaş sen aklının dibini ziyadesiyle göstermişsinde biraz daha perçinlemek için iki de ekleyim bir açıklama daha yapim demişsin.
demişssin amma eksik demişsin.ya eksik bildiğinden demişsin ya da bilmediğinden üfürükten hocalar gibi beyan etmişssin

'yarım hoca dinden ,yarım doktor candan ' edermiş.

birincisi üstteki komik yazı diye addedilen deli saçması kısım tamamen dini duyguları alaya almak için kaleme alınmış.bu gün gibi ortada.yazılar tam bir deli saçması olarak hayata geçtiği için yorum yapmak bile içimden gelmiyor ama hakikati bilipte susmak haksızlığı yapan kadar vebale girmeme neden olur diye hesab ediyorum.

önce ilkinden başlayalım;

kıyamet gününe iman etmeyenin ağzından çıktığı belli.çünkü kıyametin kopacağı günü ve saati Allahtan başka bilen yoktur.

ayrıca kıyametin kopacağı gün güneş dürülüp söndürüldüğünde (ki ayeti kerimede vardır.Tekvîr, 81/1)her yerde aynı zamanda akşam olacaktır.ayrıca o anda kimsenin saatle meşgul olacağını sanmıyorum.şafak veya akşamüstü kavramının kimsenin aklında kalmayacağına eminim.çünkü ananın evladından evladın anasından kaçacağı bir günde nasıl detayları düşünecek insanoğlu.

devam edelim;
Allah her türlü eksikten münezzehtir.yani eksiksiz bir varlıktan söz ediyoruz.aynı zamanda dalgaya da almaktan geri durmamış yazan akılsız.her türlü dilden elbette anlıyan bir varlıktır hatta 'size şah damarınızdan yakınım' diyor Allah (c.c)

o halde bırak Türkçe bilmeyi senin aklından geçeni dahi senden önce bilen bir varlıktan bahsediyorsun.kaldı ki ne niyetle böyle bir yazı yazdığını bilmek için sonsuz bir ilim sahibi olmaya da gerek yok.ayrıca arap alfabesinde olan bir çok kelime ve hareke Türkçe de yoktur.o yüzden uygun olanı arapça okumaktır.

halak kelimesini gırtlaktan çıkarıp okumak ayrı normal h olarak okumak ayrıdır.biri yaratmak diğeri traş etti manasına gelir.bu ufacık harfte dahi farklı bir kelime ile karşı karşıya iken nasıl olurda latin alfabesiyle yazılmış kuranı tam anlamıyla okuyup hatim ettim diyebilirsin?
bu yüzden duaların tam manasıyla okuyabilmen için arapça bilmen şarttır.her şeyin kendi içerisinde kuralları olduğu gibi bu da bu işin kuralıdır.ha uyup uymamak kişiyi bağlar bize de Allah affetsin demek düşer.

bir diğer kutsiyetle dalga geçen sözde komik yazıya gelelim;

sırat köprüsünü gören var mı?
yok.peki neden bu şekilde tabir ediliyor.

çünkü yaşanacak meşakkati bizim gibi sonsuz ilim verilmeyen adamlara anlatmak kafada tezahür etmesi için muhakeme etmesi için teşbih olarak kullanıyor.ancak beyin kıvrımları gelişmemiş adamlarda bunu gerçek sanıp eğer oyleyse şöyle oluruz böyle düşeriz diyor.normaldir tabi böyle demesi çünkü bıngıldağı daha sertleşmemiş onun.hala beyini çocuk gibi alglıyor olayları.

sırat köprüsü belki madden belki manen karşımıza gelecek.çekeceğimiz sıkıntının büyüklüğüde kıldan ince kılıçtan keskin diye nitelendirilmiş.yani nekadar zor bir hesaba çekileceğimizi varın siz düşünün.(Allah yardımcımız olsun)

bir sonraki alay malzemesinin cevabı içinde gizli zaten.
Allah bizim vücdumuzu kusursuz şekilde yarattı.buna itirazı olan varsa buyursun çıksın ortaya.
Eğer Allah bunun dışında bir şekilde bizi haşretseydi o zaman bizim mükemmelimiz o olacağı için gene aynı şekilde söylerdik.

teşbihte hata olmaz misali ,örnek veren kişinin örneğindeki zayıflıktan kaynaklanan bir hadisedir.geriside felsefedir.lüzumsuz kafa yormaktan başka birşey değildir.

kedi ile olan mevzu tamamen hoca diye tabir edlien fakat varlığından emin olmadığımız(muhtemelen olmayan bir hocadan bahsediliyor ,sırf mevzu çıksın diye)şahsiyetin kişisel duygularıyla alakalı bir durum olarak gösterilmiş ancak hemen arkasından bir genelleme ile dine bağlantı yapılmaya çalışılmış,eğreti durmuş zaten.dikkatli okuyan meseleyi kavramakta güçlük çekmeyecektir.

hurmanın faydalarını saymaya gerek yok.elinizin altında internet var.araştırın ve aç karnına alınabilecek en güzel yemişlerden biri olduğunu anlayın.sadece hurma ile açılmaz bu bir önşart değildir.sirkeye batırılan bir parça ekmekle veya bir zeytinle ya da en güzel nimetlerden biri olan suyla da açmak mümkündür.

eğer Allah'tan isteseydi aklımızın almayacağı nimetlerle de açabilirdi orucunu.ancak oradaki ince çizgiyi görmek lazım.yani bu kadar nimetin içinde bziler tutmakta bazen zorlanıyoruz ama O mübarek birkaç hurma tanesiyle oruç açıp yine birkaç hurma tanesi yiyip oruca niyetlenirmiş.bu da ilerde müslümanlara örnek bir davranış olarak hayata geçirilmiştir.O'nun hayatı tamamen bizim örnek almamız için yaşam bulduAncak ne kadarını hayata geçirebiliyoruz ne kadarına tahammül edebiliyoruz işte içimizi acıtan kısmı da bu.Allah O'nun sünnetinden ayırmasın.

yine hocaya mal edilmiş deli saçması bir mevzu daha.bazı aklı kıtlara anlatmak için yapılan benzetmeleri sağa sola çekip komik manalar çıkarmaya çalışmak ne kadar acı.
anlatılmak istenen şeyi aslında bu yazıyı yazan gayet iyi biliyordur eminim ancak nedense işine geldiği gibi yorumlayıp sanki kafası karışıkları kendi safına çekmek için bu sivrizeka ürünlerini piyasaya sürüyor.

mesele santim ile ölülecek bir mesele değil , dünyanın düzeninin ne kadar ince şekilde tasarlanıp yaratıldığının anlatılması için kullanılan bir benzetmeden ibaret.bak bugün küresel ısınma diye basbas bağıranlar var.hemde daha dünya yörüngesinden dahi çıkmadan başımıza ısınmadan dolayı türlü türlü felaketler geliyor.birde yörüngesinden saptığını düşünsene.ozaman halimiz nice olurdu?

evet eğer güneşe belli miktar yanaşsaydık durumumuz bundan çok farklı olurdu.bunu sende bu cümleyi kuran kadar iyi biliyorsun.

bak burada büyük bir coğrafi bilgiyi yazan yutmuş;

'Eee iyi de hocam Dünya Güneşe 18 ocakta yakınlaşır 21 Haziranda da uzaklaşır.. Hem de 1 cm değil yaklaşık 2 milyon kilometre... Eeee hiçbir şey olmuyor...'

diyen şahsın coğarfi bilgisi iyi olsaydı (ki bence kasıtlı söylemiyor, sırf hocayla alay malzemesi olsun diye) güneş ışınlarının yazın dik kışın eğik geldiğini bilirdi.eğer yazın dik geldiği sırada bir santim bile daha yakın olsak buzulların nasıl eridiğini görür hakikaten bir santim dahi ne kadar mühimmiş derdi cümlenin sahibi.ancak bu gibi insanlara cezayı geciktiren Rabbim bizi de şaşırmışların zumresine dahil etmesin.

bu ve benzeri sorular hep sorulmuştur hepsininde cevabı net biçimde verilmiştir ama her zaman şeytanın uşakları islamın kural ve kanunlarına gölge düşürebilmek için çabalamıştır ve çabalayacaktırda.

bu alay malzemelerini toplayana kadar oturup iki satır araştırma yapsan çok daha fazla 'doğru' bilgi sahibi olurdun.

aklını ve vaktini daha verimli işlerle geçirmen dileğiyle...
öyle nefis cevaba ancak teşekkür edilir eline sağlık
şahsıma islamla ilgili konuların alay konusu yapılması aşağıda linkini vereceğim absürt görüntülere yol açıyor
bu görüntünün kalkması için bir gün uğraştımhttp://www.stargazete.com/dunya/yoksullukla-mucadelenin-en-hizli-yolu-138919.htm

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yine aynı lafazanlıklar Elmacık,

Hikayene hikaye katıp öylemi,böyle mi diye debelendiriyorsun herkesi,

Sen tanıdığım en enteresan demogogsun.

Aynı şeyleri söylemiş olmamıza rağmen seninkinin doğru olduğunu savunacak başkası var mıdır acaba?

Ateistler hakkında bir sürü yalan uydurmanıza da gerek yok.Zaten hazırda tonla yalanınız var.Hep karşımızda.Esas mesele sizin bizim dediklerimize "yalan" diyemiyor olmanızda.

Bunla yaşamayı da öğreneceksiniz,dert etmeyin.Çantacı necmileriniz,lise mezunu bilim adamlarınız piyasada cirit atıyor.Ama gereken cevabı da alıyorlar.

Ancaaaaak,

Beyin yıkama işine bir gözatalım istersen.Kim,neyi,nerde,nasıl yapıyor tartışmak ister misin?Yüzlerce tarikat menşeyli kuran kursu,aş evi,yardım derneğinde kim beyin yıkıyor konuşalım mı,Yurtların yatakhanelerinde,meclisin koridorlarında,okullarda,dershanelerde,tarikat evlerinde neler oluyor konuşalım mı?

Ne oldu bir avuç diye rahatça horozlandığınız ateistler beyin yıkayıcı mı oldu şimdi?

Sen bunları geçeceksin Elmacık,Biz beyin yıkamayız.

Önlerine gerçek neyse onu koyarız insanların.Saçma sapan ritüellerlere kılıflar uydurmak için bir tane kelama bin tane yalan katmayız.

Senle defalarca tartıştık.Bir defa olsun "yalan söyledin" diyebileceğin birşey oldu mu?

Beyin yıkamak için yalan söylemek,kandırmak,şartlandırmak lazım.De bakalım bana bu dediklerim kimde var?

Ha bu arada bıyığım da yok...

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yine aynı lafazanlıklar Elmacık,

Hikayene hikaye katıp öylemi,böyle mi diye debelendiriyorsun herkesi,

Sen tanıdığım en enteresan demogogsun.

Aynı şeyleri söylemiş olmamıza rağmen seninkinin doğru olduğunu savunacak başkası var mıdır acaba?

Ateistler hakkında bir sürü yalan uydurmanıza da gerek yok.Zaten hazırda tonla yalanınız var.Hep karşımızda.Esas mesele sizin bizim dediklerimize "yalan" diyemiyor olmanızda.

Bunla yaşamayı da öğreneceksiniz,dert etmeyin.Çantacı necmileriniz,lise mezunu bilim adamlarınız piyasada cirit atıyor.Ama gereken cevabı da alıyorlar.

Ancaaaaak,

Beyin yıkama işine bir gözatalım istersen.Kim,neyi,nerde,nasıl yapıyor tartışmak ister misin?Yüzlerce tarikat menşeyli kuran kursu,aş evi,yardım derneğinde kim beyin yıkıyor konuşalım mı,Yurtların yatakhanelerinde,meclisin koridorlarında,okullarda,dershanelerde,tarikat evlerinde neler oluyor konuşalım mı?

Ne oldu bir avuç diye rahatça horozlandığınız ateistler beyin yıkayıcı mı oldu şimdi?

Sen bunları geçeceksin Elmacık,Biz beyin yıkamayız.

Önlerine gerçek neyse onu koyarız insanların.Saçma sapan ritüellerlere kılıflar uydurmak için bir tane kelama bin tane yalan katmayız.

Senle defalarca tartıştık.Bir defa olsun "yalan söyledin" diyebileceğin birşey oldu mu?

Beyin yıkamak için yalan söylemek,kandırmak,şartlandırmak lazım.De bakalım bana bu dediklerim kimde var?

Ha bu arada bıyığım da yok...
ateisliğinde içine şeyettiniz
sizi bu gidişle maymunlarda kabul etmeyecek
o dediğin yerler ilim irfan yuvasıdır öncelikle insan olduğunu Allah[cc]ın seni en mükemmel şekilde yarattığını ve ibadetin sadece O'na olabileceği ve o ibadete kimsenin ortak edilmeyeceğini öğrenirsin
bence yaşınız genç her çıkmaz sokagın girişi açıktır geri dönülüp çıkılabilir siz kardeşlerimin[babamız ademden as efendimiz sav böyle buyuruyor]doğruyu bulacağınız ortaçağ karanlığında kalmış hristiyanlıktan kurtuluş iplerini tutmayacağınız kesip atacağınız kanaatindeyim
bir hristiyana gerçekten ateizm bir kurtuluştur o azabı yaşamaktansa özgürlük
ama en güzeli islam yüce yaradanın karşısında ene benlik duygusunun erimesi kibir ve gururun yerlere serilmesi ve bir insanın yaşayabileceği engüzel duygu Alemlerin rabbi önünde secde
yanlış ifade ettimse özür dilerim kimsenin anlayışına fikirlerine ve inanışlarına müdahale etmek istemem
sadece bü güzelliği yeniden tatmak gaflet uykusundan uyanmak hatırlatmak istedim

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar,

Ocagada, "bunlar sadece espri" diyerek bizim aramızda bu zırvalara meşruiyet kazandıramazsın. Bütün anlatmaya çalıştığım şey buydu. Böyle çetrefilli konulara girmene gerek yoktu.

orcagada dedi ki:

Evet oldu. Zira öyle yalanlardı ki kendin bile itiraf etmek zorunda kaldın. Bunları seni rencide etmemek için söylemiyorum, dile getiriyorum çünkü sebebi odur ki, tanrı olmasın da ne olursa olsun amacıyla uydurulmuş şeylerdi, ki sen de sonradan farkına varıp "evet hata yaptım" demiştin. (Yani kısacası tanrıdan boşalan yere illa ki bir şeyler uydurma çabaları.)

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hahaha konuya bak nerelere gelmiş :D Süpersiniz +1 ;)
Yndn, paylaşımın için teşekkürler. Devamını bekliyoruz. Bırak insanlar bunları ateistlik olarak kabul etsin. Bence sivri zekalı çocukların hocalarına verdikleri akıllıca cevaplar :)

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hata başka yalan başka şeydir Elmacık,

Neyse yalanım söyle benim çekincem yok.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
dünyada dökülen kanların yarısı din yüzünden din gereksiz bişey mezhep dahada gereksiz bişey din insanları yönetmek için kullanılan bir siyaset biçimi başka bişey değil

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bu sorular din hocasına sorulsaydı tatmin edici bir cevap alınırdı. ama bunlar yarım hocalara sorulduğundan böyle tartışma konusu bir cevap çıkar. boşuna da uğraşmayın cevaplar sivri zekalılık falan diye cevaplar sadece mantıklı cevaplar.sivri zekalılık değil herkesin aklına gelecek cevaplar. ama hoca hoca olmayınca cevap veremez tabi. isteyin cevap verelim. siz de hala yarım hocaların verdiği cevapları din zannediyorsanız.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
sosyal içeriği bi yana
gerçekten komik cvp vermiş çocuklar ne kadar da hazır cevaplarmış...

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dünyada dökülen kanların yarısı din yüzünden din gereksiz bişey mezhep dahada gereksiz bişey din insanları yönetmek için kullanılan bir siyaset biçimi başka bişey değil
ya yine aynı şey
din ve dinler tarihini incelerken ve dinin gerekliğini tartışırken niye romanoflarla rasputinlerle kafanızı yoruyorsunuz rus tarihini rus ortadoks mezhebinin tarihini ve vladimir leninin 3 ayrı devrimini
bu devrimler neye göre yapılmış sonuçları ne olmuştur
tüm dinler aynı mıdır indiilahiyede makbul olan ve yüze çarpilan hangisidir mezhepsizlik nedir gereklimidir
bunlara tam cevap verebilmek için müctehid imam olmak lazımdır ama birkısmı cevaplanabilir
gerçektende 1917 ekim devrimine gelene değin ruhban sınıfı rasputin[patrik]ve romanof lar son derece ihtişamla yaşarken halk kuru ekmek bulmaktan acizdi lenin ilk 1907 devrimine karar verirken ilk beliren şey kurulacak düzende dine yer olmamasıydı son devriminde bunu başardı
din afyonmuydu o zamanın ölçülerinde o bölge için evet bu karar gereklimiydi evet daha iyisi olabilirmiydi evet islam olmak
ilk insandan bu yana din var olmuştur gerekliliğini tartışmak abestir insanlar rabbe ulaşmak için onun elçilerine biat etmişler bazıları ise delalete düşmüştür dinsizlik boşluk getirir varoluşu anlamsız kılar genelde ahiret korkusu imansız beyinde bu korunma mekanizmasını harekte geçirir
yani din gereklidir ama hangisi kendinden öncekileri cem ederek indiilahiyede kabul görecek olan islamdır gayrisi yüze çarpılacaktır
meshep gereklimi tartışılmaz bizim için tabi
ümmetimin ihtilafında bereket vardır
hakk olan 4 mezheb birbirini tamamlar zorunluluklar sebebiyle bir diğeri taklid edilebilir bu ümmet için rahmet berekettir
sözün kısası
kardeşlerimiz nikitinin ekonomi politiğin temel ilkeleri veya marx ın das kapitali ile günümüzü tartmasınlar ortaçağın karanlılığından kurtulamamış rusya ve avrupa yı karıştırmasınlar rusyanın ekim devriminden sonraki hali bellidir stalin diktatörlüğü bellerini kırmıştır
kausky oportunizmi günümüz münafıklarına ikiyüzlülerine lider olmuştur onlarıda günümüzde görmek isterseniz aydınlıkçı gruba biz bilmemkaç kişiyizcilere perinçeke bakınız
tartışacağınız dinsizlik ateizm ise donelerinizi koyun tartışalım özellikle rus tarihini uyar
ama bilmediğiniz konularda tevazu gösterin sorun hele hemen reddetmeden mutlaka inceleyin
Allah[cc]ın ipine iyice sarılın gözlerinizi kapatmakla başınızı kuma gömmekle gerçeklerden kaçamazsınız her halikarda ahiret önünüzde yaptıklarınızdan sorguya çekileceksiniz ben canım kardeşime derimki geç yok geç kalma rabbine yönel

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Sorun çözme, mantık yürütme olayı sıfır. Hani Lenin'in bir sözü var; "war solves all the problems, no men no problem". Bu ateistler de böyle kolaycı bir görüşe sahipler. Yani örneğin, "iki kişi mirası paylaşamıyorsa, mirasta sorun vardır onu yok edelim". Veya "öğrenciler matematik sınavının tarihi yüzünden kavga ediyorlarsa sınavı temelli iptal edelim çünkü sorun sınavdadır". Ve saire..

Din için de zaten sevmediklerin ötürü, aynı politikayı uyguluyorlar, "iki tane ahmak birbirine girmişse din yüzünden, sorun dindedir, temelli ortadan kaldıralım".

Atesit arkadaşlar, dünya sizin düz mantığınızla yürümüyor her zaman.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...