Dilencilere Para Vermeyin!

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
631
10-15 Dakika önce kapımıza bir kadın geldi evde babannem ve ben vardık kapı dürbününden baktım bir teyze vardı babannemşin arkdaşı olduğunu düşünüp babanneme söyledim ardından odama çekildim babannem kadınla konuşurken bir yandan konuşmaları dinliyordum babanneme, annemi tanıdığını söyledi evde çocuklarım aç falan dedi ve ardından babannem şaka gibi 50 TL verdi ve kadını gönderdi biraz önce ne göreyim! kadın binadan çıkınca benim hayatımda göremeyeceğim bir arabaya bindi bu bana büyük bir ders oldu dilencilere para VERMEYİN! Bu şekilde yaparak ülkemize zarar veriyorsunuz bırakın aç kalsın çalışsın, tabii ki durumunu bildiğiniz biridir tanıdıktır başına bir olay gelmiştir ona verilir fakat sokakta gezen, kapıdan kapıya gezenlere lütfen para vermeyin muhtaç olan adam illa ki parayı bir şekilde bulur bunların yaptığı şerefsizliktir!

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Yaklaşık 5 sene önce bir akrabanın dükkanına dilenci gelip para istemiş. O akraba da dükkanın camlarını silersen 50₺ (enflasyonu hesap edersek şimidinin en az 100₺'si) veririm demiş. Dilenci, benim saatim 50₺'ye geliyor. Burada ne diye saatlerce cam silip kendim yorayım demiş. ?

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Taner Tolga Tarlacı da dilenciye para verilmemesini yıllar önce söylemişti ?