Dikkat! Her pc de msn şifren kaydediliyormuş.

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Beni hatırla, anımsa seçeneğini tıklamasan bile msn oturumu açtığın her bilgisayarda şifren kaydediliyormuş. Önlemini bilen varsa söylesin lütfen.
Keylogger demeyin lütfen, keylogger, trojen gibi yazılımlar olmadan da bulunabiliyormuş şifren. Bir windows açığı olsa gerek diye düşünüyorum. Aksi takdirde özellikle internet kafelerde çok büyük tehlike bizleri bekliyor.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
beni hatırla demediğin sürece tutulmuyor biyerde..
ama beni hatırla dersen regeditten gayet kolay şekilde ulaşabiliyorsun

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yok Öyle bişey nerden Duydun . Şehir Efsanesidir :)

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
inşallah şehir efsanesidir diyeceğim ama arkadaş iddiaya girmişti ve kaybetti bu yüzden. beni hatırla ve anımsa seçeneğini işaretlemeden bulmuş iddiayı kazanan kız.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ne tehlikesi yaa :D hadi aldılar şifremi ne yapabilirler ki :D korkmayın yaw kim uğraşacak sizin şifrenizle

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evet konuyu açan arkadaş doğru yazmış öyle birşey var beni hatırla dediğiniz zaman Sistem32 ve Temp klasöründe algoritmalı bir yazı kaydediyor (Bu yazıyı görmek için gizli dosyaları göster ve korunan işletim sistemlerini göster) seçeneği açık olması lazım bu yazıdan çok kolay bir şekilde şifreniz ve kullanıcı adınız görülebilir (Çok kolay dediğime bakmayın bu işten anlayan biri olması lazım) Kendim bizzat denedim ve kendi şifremi gördüm

Nasıl korunursun? İnternetteki işlerin hepsi bittiğinde Ccleaner ile tam temizleme yap Beni hatırla çerezlerinin veya işaretlerini sil.
Sana deneme sürümü olarak şu programı önerebilirim ardından kalan tüm izleri bir bir yokedip sana güvenli bir pc bırakıyor ardından full sürümünü google'den aratırsan bulursun Total Privacy - Prevent your web surfing habits from being tracked

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
beni hatırla dedikten sonra zaten basit programı var şıp diye gösteriyor (ekledim mesaja). Sayın meksn genel manada söyledim siz çok aranan biriyseniz pardon :) ayrıca kadıköylü değilim o başka birşey

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ne tehlikesi yaa :D hadi aldılar şifremi ne yapabilirler ki :D korkmayın yaw kim uğraşacak sizin şifrenizle
Hak veriyorum aslında sana Allah bilir benim pc de binlerce virüs trojan cirit atıyordur ama hala msn gmail yerinde değişme yok kaç senedir!
Arkadaşlar korsanlar sizin mailinizle msn'ininzle uğraşmaz onların amacı premium üyeliklerinizi kredi kartları numaralarını ele geçirmek çalmaktır. Yoksa adam napsın sizin msn'inizdeki veli beyi :laugh:

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
teşekkür ederim uğur arkadaşım da bu "korunan işletim sistemlerini göster" seçeneği vistada nerede. ccleaner işe yarıyorsa çok ii.

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Başımdan geçen bir olayı anlatayım size;

Google Desktop Kurmuştum bilgisayarıma sadece, onun üzerinden @hotmail gibi bir parametre (yada sohbetler içinde geçen bir kelime de olabilir slm gibi) ile çevrımdışı arattırma yaptığım zaman bilgisayarımda açılmış olan tüm oturumların sahipleri tarafından yapılan sohbetleri dialog olarak internet gezginimde şifresizce okuyabiliyordum. Nedenini ve nasılını anlamış değilim. Şok olmuştum tüm yazışma kayıtlarını okunabilir görünce.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
teşekkür ederim uğur arkadaşım da bu "korunan işletim sistemlerini göster" seçeneği vistada nerede. ccleaner işe yarıyorsa çok ii.
Düzenle -> Klasör ve Arama Seçenekleri -> Gerisini resimle gösterdim
43703618.jpg

Evet Ccleaner işe yarıyor dediğim o diğer programıda kullabilirsin gayet güzel çalışıyor

Edit : Firefox Kullanıyorsan şu eklentiyi kurabilirsin
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1306
Bu eklentiyi aktif ederek arakanızda hiçbir iz bırakmadan internette gezinebilirsiniz. Bu eklenti aktifken girdiğiniz şifreler, girdiğiniz sitelere ait çerezler, form bilgileri vb. bilgiler bilgisayarda saklanmaz.

qwertyesk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi de cafede rastgele bir bilgisayar oturdugumuzda cc cleaner mı kuracaz hep? Bunu yapma şansımız da olmayabilir. Çünkü birçok kafede kullanıcıların işlem yetkisi yok.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
...
Edit : Firefox Kullanıyorsan şu eklentiyi kurabilirsin
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1306
Bu eklentiyi aktif ederek arakanızda hiçbir iz bırakmadan internette gezinebilirsiniz. Bu eklenti aktifken girdiğiniz şifreler, girdiğiniz sitelere ait çerezler, form bilgileri vb. bilgiler bilgisayarda saklanmaz.
"Bu eklenti Firefox un eski sürümleri içindir." diyor.
3.5b4 için bu uyarıyı verdi.
If there are times you want to surf the web without leaving a trace in your local computer, then this is the right extension for you. What it does is temporarily disable the following...
Categories

Updated June 16, 2008

This add-on is for older versions of Firefox

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İyi de cafede rastgele bir bilgisayar oturdugumuzda cc cleaner mı kuracaz hep? Bunu yapma şansımız da olmayabilir. Çünkü birçok kafede kullanıcıların işlem yetkisi yok.
Hayır yanında flash disk varsa ccleaner'ın portable sürümünü taşıyabilirsin veyahut gmail'ine veya hangi mail kullanıyorsan farketmez rar dosyası olarak ccleanerın portable sürümünü yükleyip hiç kurmadan direk çalıştırabilirsin ayrıca firefoxta eklenti kurman için işlem yetkisine sahip olmana gerek yok dediğim eklentiyi 2 saniyede kurup sörfünü yapabilirsin :wink:

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Temp içindeki algoritmik yazıyı bulamadım. başka bi klasörün içinde mi.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Temp içindeki algoritmik yazıyı bulamadım. başka bi klasörün içinde mi.
Temp girdiğin internet sitelerinin kayıtlarını tutar ama sen Logout dediğinde site o siteye ait dökümanları siler msn için diyorsan local settings'e bak orada Messenger ile ilgili dosyalar var
Not : Ben bu işlemi 1-2 sene önce yapmıştım o yüzden yerini tam hatırlayamıyorum

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Temp girdiğin internet sitelerinin kayıtlarını tutar ama sen Logout dediğinde site o siteye ait dökümanları siler msn için diyorsan local settings'e bak orada Messenger ile ilgili dosyalar var
Not : Ben bu işlemi 1-2 sene önce yapmıştım o yüzden yerini tam hatırlayamıyorum

Bulamadım ben yine. orada yok malesef. yeri değişmiş galiba.:huh:

eraytas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internette programa rastladım doğrudur bizzat denedım sonuç verdi
olay sundan ibaret siz beni anımsa otomatik şifrelerimi hatırla dediğiniz her şey regedit dosyaları içinde saklanır onlara ulaşmak da gayet kolay.yok olmaz vs demeyin biraz araştırın ama benı anımsa şifremi kaydetme dediginiz sürece şifreleriniz kaydedilmez

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bulamadım ben yine. orada yok malesef. yeri değişmiş galiba.:huh:
Olabilir çünkü 2 sene önceki msn live 2009 değildi zaten şuan messenger klasörüne girdiğin klasör boş diyor bendede senin gibi çünkü artık messenger güvenlik yönünden bir kaç değişiklik yaptı konuşmaları plus varsa kaydediyor eskiden direk kaydediyordu mesela vs ... ..

Edit : Mesela cookie editor diye bir program var eklenti daha doğrusu firefox için bu program ne işe yarar bu program ile beni hatırla seçeneği işaretli olan siteleri cookie editorden açıp kullanıcı adını ve şifreni düzenleyebilir veya görebilirsin böyle ufak tefek programlar ile biri bilgisayarının başına oturup kurcalayabilir ben bunu kast etmek istedim örnek bir resim istersen

cookie_editor-500x393.jpg

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
çalsın ya çokta önemlibir şey değil benim için.:P

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
şöyleki önceki e posta adresi kalır en fazla olucağınıda sanmıyorum ya... ama kesinlikle şifren kalmaz... :D