Dikkat!: Hakkında duyum aldığım msn tehlikesi.. ve çözüm çalışmaları.

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir arkadaşımdan (hiçbişeyi anlatmayan ağzında kuş tutsan laf alamayacağın, hack cart curt işleriyle uğraşan ve başarılı olan bir çocuk) yeni bir msn teklikesi muhabbeti içine girdim. Daha doğrusu yeni öğrendiği birşeyi heycanla bana yazdı. Bunu neden yaptı bilmiyorum ama saolsun iyi çocuktur. Neyse soruna geçeyim hemen. Bu iş için bir tane server pc ayarlanmış ve bu pc'de bir program yazılarak 10000 msn hesabına online oluyormuş (adam piskopat olsa gerek o kadar hesabı tek tek alıyor). Yani bir pcde o kadar msn açmak imkansız ram yetmez. O yüzden bu yazdığı proyla sadece komut üzerine belirlenen adresi bu 10000 hesap ekliyor. Yani msn olarak kullanılmıyor bu adresler, sadece ekleme işlemi üzerine bir programla oturum açılıyor. Adam evinden server pcye bağlanarak "saldırılacakadres@hotmail.com" yazdığı anda (tabiki sadece hotmail değil tüm uzantılar geçerli örn verdim) sizi 10000 kişi listesine ekliyor. Ne mi oluyor? Siz msninizi açmak istiyorsunuz ve görev çubuğunuzun bir sürü msn teklifleriyle dolduğunu görüyorsunuz ve sadece görmekle kalıyorsunuz. PC'niz hayatta o kadar msn teklifini kaldıramayacağından kitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorsunuz. Biyerlerden son sistem pcden online olmayı deneseniz dahi o pcnin bile kaldıramayacağını görebilirsiniz. Sonuç ihtibariyle msn hesabınız kullanılamaz hale geliyor.Bu durumda ne yapmak lazım görüşlerimizi paylaşalım istiyorum. Kafamda yarattığım alternatifler var örn;
Çok düşük sistem kaynaklarını tüketen bir messenger yazılımı bulup online olunup bu tekliflere tek tek red cevabı.. Zor. 10000 kere iptal tuşuna basmaya mecali yetmez insanın. Ve böyle bir msn şuan için bulamadım. Msn bot yazılımı çok az bellek tüketiyor fakat msnin protokolleri değiştiğinden artık bot'da çalışmıyor. Böyle bir messenger yazılımı bulunduğunda 10000 "iptal" işlemi için vbasic'te kod yazılabilir. Bu alternatifi gerçekleştirebilirsek 10000 adresi reddeceğimizden tekrar saldırı yapıldığında size teklif gelmez.
İkinci alternatifim ise elinizde her zaman kişi listenizi bulundurun. Böyle bir sorunda hotmail.com veya servis sağlayıcısından hesabınızı kapatarak tüm maillerinizin tüm kişilerinizin silinmesini sağlayabilirsiniz. Bu da sıfırdan msn demek. Kişi listenizi tekrar ekliceksiniz falan filan...
Çok sıkıntı stres bir iş. Adamların işleri yok nelerle uğraşıyorlar. Konu üzerinde bilgilerini sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Berkan Meşeli
(Kesinlikle alıntı değildir, bu konuda forumlarda da bilgi bulamazsınız. Duyumlarım üzerine yazdığım ve sizinle paylaşmak istediğim bir durum)

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Yapılacak en güzel sey alternatif bir adres alınır kişi listesi bilgisayarda güzel bir yere kaydedilir ve oraya eklenir. Basımıza böyle bir olayın gelmemesi için güzel bi msn adreside alabilirsin yani uzun ve kafadan atılınca tutturulmayacak bişey olabilir.

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Nmss dedi ki:
Yapılacak en güzel sey alternatif bir adres alınır kişi listesi bilgisayarda güzel bir yere kaydedilir ve oraya eklenir. Basımıza böyle bir olayın gelmemesi için güzel bi msn adreside alabilirsin yani uzun ve kafadan atılınca tutturulmayacak bişey olabilir.
kimileri için (ben dahil) kullandığı msn adresi önemlidir değiştirilmek istenmez. İşi msnde muhabbet olan, bana ne 2. adres 3. adres açarım diyen bu yazdığımda o insanı alakadar etmez zaten. Elimizde olan adresimiz zarar gördükten sonra buna bişey yapamicaksak yemişim 2. adresi. Aynı sorun onun başına gelmeyeceği ne malum. Kaçacağımıza çözüm arasak ya... Hem adesi adamlar kafadan atarak saldırı düzenlemiyolar.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
dediğin şey mantıklı adresleri kaydetmek en güzeli şahsen ben 10000 kere iptal yazmaktansa hesabı kapatır tekrar açarım :D

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
dediğin şey mantıklı adresleri kaydetmek en güzeli şahsen ben 10000 kere iptal yazmaktansa hesabı kapatır tekrar açarım :D
Bu seferde mailler silinecek.. Alternatif var mı bu 2sinden başka?