Devlet Okullarında Saç Uzatma Yasağı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yazdığım yazıyı okursan anlarsın. Zengini fakiri bir tutmak hepsini aynı insan kefesine koymak.
Okudum ama fakirde de saç çıkıyor zenginde de.Kıyafet konusunda haklısın.Ama saç fakirde çıkmıyor mu?Çıkıyor.Zenginde de çıkıyor?İsteyen keser isteyen kesmez.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İnsanları aynı kefeye koymak işte hocam.
3-4Tl ye saç traşı yapan yerlerde var 20-25TL ye 50-100TL ye de...
3TL ye traş olan adamla 25TL lik adam hiç bir olurmu?

Amaç hepsinin bir olduğunu benimsetmek.

Tabiki bu benim düşüncem, benim algılama şeklim.

Ben bu olayın darbe ile şunla bunla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
30 sene önce olmuş olay bugün neden hala aktif konulara etki etsin ki.
Ediyor diyelim o mantık ile bu olay yapılıyor diyelim. Bu adam 18 yaşında okulu bitirince bu adam saçınıda, başka şeylerinide uzattırır o zaman hangi darbe kestirecek?

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7

Ediyor diyelim o mantık ile bu olay yapılıyor diyelim. Bu adam 18 yaşında okulu bitirince bu adam saçınıda, başka şeylerinide uzattırır o zaman hangi darbe kestirecek?
Adam 25-50TL saç kesimine veriyorsa.Devlet okulunda işi ne?Bazıları jöle falan sürüp kaldırıyorlar falan filan onlara bende karşıyım.Ben saçıma bir şey sürmüyorum doğal hali benim suçum ne o zaman :)

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3

bende aynı şekilde düşünüyorum hocam

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Adam 25-50TL saç kesimine veriyorsa.Devlet okulunda işi ne?Bazıları jöle falan sürüp kaldırıyorlar falan filan onlara bende karşıyım.Ben saçıma bir şey sürmüyorum doğal hali benim suçum ne o zaman :)

20-25TL lüks bir para değil hocam bende 20TL ödüyorum saç traşına ve hep devlet okullarında okudum.
Zengin değilim ama Allah'a çok şükür halimden şikayet edecek durumda değilim. Bugünlerimize şükür. Türkiye'nin 4de2 si gibi bende orta direk vatandaşıyım.

50TL parayı berberlerde değilde daha çok kuaförlerde veriyor insnalar.

Siz kaça traş oluyorsunuz biz kazıkmı yiyoyuruz yoksa :D :D

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Kesinlikle .....

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
20-25TL lüks bir para değil hocam bende 20TL ödüyorum saç traşına ve hep devlet okullarında okudum.
Zengin değilim ama Allah'a çok şükür halimden şikayet edecek durumda değilim. Bugünlerimize şükür. Türkiye'nin 4de2 si gibi bende orta direk vatandaşıyım.

50TL parayı berberlerde değilde daha çok kuaförlerde veriyor insnalar.

Siz kaça traş oluyorsunuz biz kazıkmı yiyoyuruz yoksa :D :D
Hocam bir ara 3TL'ye tıraş oluyordum :D En son 5TL'ye olmuştum :D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hocam bir ara 3TL'ye tıraş oluyordum :D En son 5TL'ye olmuştum :D
Benim berber okul arkadaşımın abisi, biz mi kekleniyoruz be :D
Hatta bazen abi 5TL fazla vereyim lütfen saçı dışında başka bişey hakkında benle konuşma diyesim geliyor :D
Ne zaman berbere girsem beynim o kadar gereksiz bilgi ile doluyor ki çıktığımda kendimi sarhoş gibi hissediyorum :D :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Kılık-Kıyafet yönetmeliğinin tek bir amacı vardır oda insanları tek tipleştirmenin ilk aşamasıdır. Bu tek tipleştirme yöneticilere yarar. Çünkü bir kaç kafadan çıkan sesi dinlemek, istediğini dikta ettirmek zordur. Çünkü zamanında çıkan Kılık-Kıyafet inkılabında olduğu gibi. :)

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Benim berber okul arkadaşımın abisi, biz mi kekleniyoruz be :D
Hatta bazen abi 5TL fazla vereyim lütfen saçı dışında başka bişey hakkında benle konuşma diyesim geliyor :D
Ne zaman berbere girsem beynim o kadar gereksiz bilgi ile doluyor ki çıktığımda kendimi sarhoş gibi hissediyorum :D :D
Bizim berberde dayımın çocukluk arkadaşı :D 3-5TL Veriyorum.Vermesem de birşey demez ama şimdiye kadar hep verdim parayı :) Benimle sohbeti dayın nasıl?napıyor?okulun nasıl gidiyor? falan :D Rahatım yani.Güzelde kesiyor :D

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
beyler şimdi pazartesi uzun saçla mi gidicez kısa saçla mı benim saçlar yanlar kısa üstler uzun netcez simdi :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
zengin fakir arasındaki ayrımcılığın, kılık kıyafetten çıkacak bir durumunun günümüzde kaldığına inanmıyorum. 15-20 liraya en ciks pantolon ve tişörtler bir çok mağazada mevcut. bazen en marka, en pahalı kıyafetlerden bile daha albenili olabiliyorlar.

Kimsenin bunları alacak kadar dahi bütçesi olmadığına inanmıyorum. asgari ücretle çalışan, ev geçindiren kişilerin elinde iphone4 görünce bu inancım daha da artıyor.

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
zengin fakir arasındaki ayrımcılığın, kılık kıyafetten çıkacak bir durumunun günümüzde kaldığına inanmıyorum. 15-20 liraya en ciks pantolon ve tişörtler bir çok mağazada mevcut. bazen en marka, en pahalı kıyafetlerden bile daha albenili olabiliyorlar.

Kimsenin bunları alacak kadar dahi bütçesi olmadığına inanmıyorum. asgari ücretle çalışan, ev geçindiren kişilerin elinde iphone4 görünce bu inancım daha da artıyor.

adam haklı .. vede koreli :D

bsg18

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Uzun saçmı serbest mi bırakılmış :D kesinlikle inanmam. Siyah ayakkabıdan başka ayakkabı giymemiz yasak.

Okula hep beyaz ayakkabıyla gitmişimdir. Öyle bir yasak yok bildiğim kadarıyla. Ayrıca aquees senin dediğin gene iyi takımın altına krampon. Bizde Eşofmanın altına kundura giyen var :D

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bende umutlanmıştım Ömer Dinçerinb açıklamasını görünce ama devlet kestirecek illa :hammer::hammer:

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar ben kendimi bildim bileli saç uzatmak yasaktır , kendimi bildim bileli insanlıktan çıkıncaya kadar uzatır bana gına gelince keserim hiç bir hoca da çıkıp laf edemez. Ama gel gelelim bu insanları tektipleştirme olarak değil de olması gereken olarak algılanıyor. Bu yüzden yanlış gelmiyor insanlara. Serbest kıyafet giyince fakir pazar malı giyicek rencide olucak zengin lüks giyinecek. Sizin yaşadığınız galaksi hangisi? Bu çocuklar hiç dışarda buluşmuyor mu? Zengin dediğin çıkarıp masaya koyuyor iPhone u .. Hadi bunu da önle. Okullarda eğitim öğretim dışında her şey var..

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
ben paazartesi uzun gidicem son senem zaten bakalım ne dicekler

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar ben kendimi bildim bileli saç uzatmak yasaktır , kendimi bildim bileli insanlıktan çıkıncaya kadar uzatır bana gına gelince keserim hiç bir hoca da çıkıp laf edemez. Ama gel gelelim bu insanları tektipleştirme olarak değil de olması gereken olarak algılanıyor. Bu yüzden yanlış gelmiyor insanlara. Serbest kıyafet giyince fakir pazar malı giyicek rencide olucak zengin lüks giyinecek. Sizin yaşadığınız galaksi hangisi? Bu çocuklar hiç dışarda buluşmuyor mu? Zengin dediğin çıkarıp masaya koyuyor iPhone u .. Hadi bunu da önle. Okullarda eğitim öğretim dışında her şey var..
Sonuna kadar haklısın hocam.

ben paazartesi uzun gidicem son senem zaten bakalım ne dicekler
Evet bende yarın uzun saçlarımla gidecem :) Bakalım nolcak sonuçları buraya yazarım yarın :D

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
ben kestircem kuralları çiğnememek lazım

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Sonuna kadar haklısın hocam.

Evet bende yarın uzun saçlarımla gidecem :) Bakalım nolcak sonuçları buraya yazarım yarın :D

milli eğitim bakanı müdürler biraz nezaket göstersin demiş ama bizim şişko müdür de nerde o nezaket

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben pendik anadolu teknik ve endüstri meslek lisesinde okuyorum ama gerek müdürümüz olsun gerek hocalarımız olsun cok sert bu kararın bokuduğum okulda uygulanacagını sanmıyorum yani her ne kdr yasada cıksa bizi yine okuldan atıcaklar derslere almıyacaklar okumuslar ama hala cahiller

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Kılık-Kıyafet yönetmeliğinin tek bir amacı vardır oda insanları tek tipleştirmenin ilk aşamasıdır. Bu tek tipleştirme yöneticilere yarar. Çünkü bir kaç kafadan çıkan sesi dinlemek, istediğini dikta ettirmek zordur. Çünkü zamanında çıkan Kılık-Kıyafet inkılabında olduğu gibi. :)

Haklısın cümlesi cümlesine .

_Hayali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ülkedeki ilk ve orta dereceli okullarda daima kılık kıyafet, saç uzunluğu ve bilumum gereksiz disiplin; eğitimden daha fazla önemsenmiştir. İdarelerin tek dertleri de bu olur. Bu kuralı abartıp, olayı disiplin seviyesine dek getirebilecek idareciler mevcut. Dahası çoğu bunu neden yaptığını dahi bilmez, fakat uzun saça olabildiğince karşıdır.
Kısacası bu ülkedeki eğitim kurumlarından hiç bi' halt olmaz. Öğrenim de, ancak bireyin kendi harici çabasıyla sağlanabilir.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Her okulun kendine göre kuralları vardır sonuçta. Omuzlara kadar uzun olmayacak şekilde normal uzunlukta uzatılabilir neden olmasın ki yasak değilse.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
Ogrencimisiniz soytarimisiniz.jpg

tEmptation

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Hiçbir şey olmaz istediğiniz kadar uzatın.