Devlet Okullarında Saç Uzatma Yasağı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar...Bildiğiniz gibi devlet okullarında (İlkokul,lise) saç uzatmak yasak yani saçınız uzun olsa okula almıyorlar tabi bu da hiç hoş değil.İnternette bazı haberler var yasak kalktı diye.Acaba bu haberler doğru mu?Yasak kalktı mı?Artık uzun saçla gidebilecek miyim?Bilgisi olan arkadaşlar,öğretmenler,okul müdürleri haberlerin doğruluk değerini söyleyebilir mi?
Not:Lise okuyorum.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
saç uzatma yasağı askeri darbelerle yönetilen bir ülkede normal. bir diğer sebebi de genel sağlık politikası için bit gibi insandan insana geçen hastalıklardan ötürü daha önce bu kadar ilaç ve tedavi ulaşımı kısıtlı olduğundan bunun için en kestirme yöntem kısa saç olduğu için de yapılan bir uygulamaydı. özel okula para verince kolejlerde neymar gibi saç uzatan veletler var ama gariban devlet okulu öğrencisine her türlü kısıtlama, yasak serbest. bu tarz eski kafalılıkların bir an önce değişmesi lazım.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bir aralar serbest kıyafet diyorlardı tabi ardından bir sürü tartışma ve yine aynı düzen.

Şimdilik üniversiteye kadar sabret :)

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Eski kafalılıkmış... :D

Değişmiş mi değişmemiş mi okula gidince görürsün.İlk günden saçını kesmezler merak etme.

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim zamanımda bana saç kes olm diyecek hoca yoktu çıkmazdı :D zaten bu işede yanaşmazlardı :D

Detected

Asistan
Reaksiyon puanı
0
81 bin 600 eğitim yöneticisine yönelik hazırlanan videolar MEB’in resmi internet sitesine yüklendi. Eğitim yöneticilerine projeler, değişiklikler ve 12 yıllık kademeli eğitimle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “öğrencilerin kılık kıyafetinde serbest uygulamalara gidilebileceğinin” sinyalini verdi ve “çocukların okulda saçlarını uzatabileceğini” vurguladı.

Milliyet Gazetesi'nden Bahar Atakan'ın haberine göre Dinçer, özetle şunları kaydetti:

“Önümüzdeki yıl okul açılışından itibaren hiçbir çocuğumuzu kılık kıyafeti sebebiyle aşağılamayınız. Onları geri göndermeyiniz. Saçı uzun diye hiçbir çocuğu okuldan uzaklaştırmayınız. Öğretmenlerinin ve öğrencilerinin yanında onların saçını keserek rencide etmeyiniz. İçinde bulunduğumuz toplum anlayışı ve yaşadığımız iklim sebebiyle hiç de doğru olmadığını görmelisiniz. Yeni iklim yaratmaya, çocuklarımıza da saygı göstermeye ihtiyacımız var. Onlar da biraz kendilerini gerçekleştirsinler. Bırakın saçlarını uzatsınlar, bazen farklı bir şey giysinler. Belki gerekirse özel gün olarak yapabilirsiniz. Haftanın bir günü serbest kıyafet uygulayarak durumu gözleyebilir, yeni hava yaratabilirsiniz. Çocuklarımızın okula aidiyetlerini artıracağını düşünüyorum. Genel anlamıyla kılık kıyafet yönetmeliğine uymayı size tavsiye ediyorken, özel anlamıyla aslında çocuklarımızın yaptığı ufak tefek kaçamaklara ve benzeri husulara göz yummanızın aslında siz büyükler için daha iyi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum.”
Kaynak

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
81 bin 600 eğitim yöneticisine yönelik hazırlanan videolar MEB’in resmi internet sitesine yüklendi. Eğitim yöneticilerine projeler, değişiklikler ve 12 yıllık kademeli eğitimle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “öğrencilerin kılık kıyafetinde serbest uygulamalara gidilebileceğinin” sinyalini verdi ve “çocukların okulda saçlarını uzatabileceğini” vurguladı.

Milliyet Gazetesi'nden Bahar Atakan'ın haberine göre Dinçer, özetle şunları kaydetti:

“Önümüzdeki yıl okul açılışından itibaren hiçbir çocuğumuzu kılık kıyafeti sebebiyle aşağılamayınız. Onları geri göndermeyiniz. Saçı uzun diye hiçbir çocuğu okuldan uzaklaştırmayınız. Öğretmenlerinin ve öğrencilerinin yanında onların saçını keserek rencide etmeyiniz. İçinde bulunduğumuz toplum anlayışı ve yaşadığımız iklim sebebiyle hiç de doğru olmadığını görmelisiniz. Yeni iklim yaratmaya, çocuklarımıza da saygı göstermeye ihtiyacımız var. Onlar da biraz kendilerini gerçekleştirsinler. Bırakın saçlarını uzatsınlar, bazen farklı bir şey giysinler. Belki gerekirse özel gün olarak yapabilirsiniz. Haftanın bir günü serbest kıyafet uygulayarak durumu gözleyebilir, yeni hava yaratabilirsiniz. Çocuklarımızın okula aidiyetlerini artıracağını düşünüyorum. Genel anlamıyla kılık kıyafet yönetmeliğine uymayı size tavsiye ediyorken, özel anlamıyla aslında çocuklarımızın yaptığı ufak tefek kaçamaklara ve benzeri husulara göz yummanızın aslında siz büyükler için daha iyi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum.”
Kaynak

Yani, haftanın bir günü saçını uzatabilirsin :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Tek tip insan yetiştirmek için atılmış bir adım olarak görülebilir.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Saçı uzun diye okula alınmayan arkadaşlar okula tırmanarak girerdi :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
lojmanında oturduğum lisenin bazı öğrencilerinin saçları omuzlarına kadar uzun. demek ki yasak değil.

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Değerli forumdaşlar,
Saç UZATILMAZ, uzatılamaz
çünkü saçın uzaması istemsiz bir gelişmedir,
Saç kısaltılır,
kestirilir,
neye ve kime göre olduğu acayip su götürür,
Kısa'lık ve uzunluk görecelidir,
Birine göre 10 cm uzunluğundaki erkek saçı uzun
Başka birine göre 20 cm kısa gelebilir,
Sakallı bir kızılderili görmek ne kadar normal ise "kısa" saçlı bir kızılderili görmek o kadar normaldir.
Buradaki kısa "bize" göre kısa,
Halbukim kızılderililerde erkek saçı normal uzunlukta,

Barış Mançodan dinledim -diye aklımda kalmış-
Ne kadar yağsada yağmur işlemez mermere
sırtına tüfek de dayasalar sakın gitme berbere

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Değerli forumdaşlar,
Saç UZATILMAZ, uzatılamaz
çünkü saçın uzaması istemsiz bir gelişmedir,
Saç kısaltılır,
kestirilir,
neye ve kime göre olduğu acayip su götürür,
Kısa'lık ve uzunluk görecelidir,
Birine göre 10 cm uzunluğundaki erkek saçı uzun
Başka birine göre 20 cm kısa gelebilir,
Sakallı bir kızılderili görmek ne kadar normal ise "kısa" saçlı bir kızılderili görmek o kadar normaldir.
Buradaki kısa "bize" göre kısa,
Halbukim kızılderililerde erkek saçı normal uzunlukta,

su-mikroorganizmanin-cukune-bak-minnacik-350x342.jpg

:)

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Uzun saçmı serbest mi bırakılmış :D kesinlikle inanmam. Siyah ayakkabıdan başka ayakkabı giymemiz yasak.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Uzun saçmı serbest mi bırakılmış :D kesinlikle inanmam. Siyah ayakkabıdan başka ayakkabı giymemiz yasak.

şişli endüstri meslek lisesinde 1 kişinin ayağında siyah ayakkabı göremezsin. kramponla okula gelen var :D

saçlar omuzlarda, son sınıflar kirli sakallı, sigara içmeyeni dövüyorlar :P

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Zaten şu kılık-kıyafet yönetmeliği saçmalık.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Darbe dönemin den kalan saçma sapan uygulamalar kalkması iyi olmuş .

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40

Bir şeyin kalktığı yok hala saç uzatmak siyah ayakkabıdan başka renk ayakkabı giymek yasak.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bazı okullarda serbest diyorlar yukarıdaki yorumlarda genelge yollandı belediyelere.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
[video=youtube;P7OLUurFYws]http://www.youtube.com/watch?v=P7OLUurFYws[/video]

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Zaten şu kılık-kıyafet yönetmeliği saçmalık.

Kılık kıyafet yönetmeliği saçmalık değildir, fakiri ile zengini bir kefeye koymaktır.
Ben özellikle ilk ve orta öğretimde tek tip taraftarıyım ama şimdiki de değil yani daha çağdaş daha adam akıllı giysilerle.

Eğer serbest olursa x çocuğunu düşünün haftanın 5 günü okula aynı pantolon tshirt le gelen, birde y çocuğunu düşünün 5 günde 5 farklı hatta 6-7-8 farklı elbise giyeni...

Ve şimdiden söyliyeyim ne zaman ki ful serbest olur bu kılık kıyafet o sene kutuplaşma başlar.
Fakir ile zengin arasında (zenginden kastım da orta direk tayfası işte yoksa zenginin ne işi var devlet okulunda zaten :D)

Bit olayı özelikle orta okul - lise de çok nadir görülür ama her sene Eylül - Kasım ayları arasında hemen hemen her ilk okulda olur, özellikle 1-3 sınıflarında.
Bu sebepten kısa saç şarttır.
Orta okulan giden çocuk eşşek kadar adam olmuştur artık onda bit pire bulunmaması lazım (insansa ve insan içinde yaşıyorsa).
Eğer abartılmıyosa uzun saç bence normaldir. Gidip kendini son mohikan yapmıyorsa insan gibi, emo gibi değil modern bir insan gibi okula geliyorsa bence sıkıntı yok. Hoca elini saçına atar, parmaklarından uzunsa saçın sı.tın.
Yani saç uzunluk derecen hocanın parmaklarının ne kadar iri olmasına bakıyor, saçmalık bu.

Ancak buda saçmalıktır;
erkek-sac-modelleri-ve-adlari-1.jpg

Benim böyle öğrencim olsa sopayla kovalarım ben bunu. İnsana benzemiyorsun ki bir kere baya bildiğin tavus kuşu olmuşsun haberin yok.
Bazen görüyorum böyle sokakda, aslında ne kadar güzel çocuk sırf özenti, farklı olmak uğruna oyuna -10 puan ile başlıyor :D

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bit falan bahane.Bu kuralın mantıklı açıklaması yok.Kızlara bit girmiyor mu?

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bir çok okulda bitin kaynağı kızlardır zaten :D

Hatta benim ilkokul arkadaşım vardı adı bitli Melek kalmıştı :D :D
Demek ki uzun saç yasağının bitle alakası yok.O zaman bu kuralın mantıklı açıklaması nedir? :)