Devler Apple'a Karşı Birleşti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Piyasadaki tüm mobil ürün üreten firmaların arasında satış sonrası en iyi desteği veren Apple. Tasarımlarında eksiklikler olsa da malzeme kalitesi premium derece. Satış sonrası destek her zaman müşteri kazandırır.
Bu konu da dahil çoğu şey sosyal medya dediğimiz laf kalabalığı. Yok birleştiler yok bilmem ne yaptılar falan. Iphone'ların %50'den fazla donanımını kim üretiyor ? Cevap = Samsung. Bu durumda piyasada rakipler ama backround'da birlikteler. Bu rakiplik değildir bence. İkiside ayrı platformda gidiyor gerisi tüketicilerin tercihine kalıyor. LG, Sony, Samsung, HTC, Microsoft, Google, Motorola, Lenovo, Xiaomi vs. işte android veya windows cihaz üreten tüm firmalar birleşse dahi Apple'ı bitiremez. Piyasaları farklı, kullanıcıları farklı. Vururlarsa patentlerden vururlar ya da ben Apple'a donanım üretmiyorum diyecek ki bunu diyecek firma varsa gelsin önce beni ne isterse yapsın ondan sonra Apple'a donanım üretmiyorum desin. Apple milyonlar satacak sana gelecek diyecek ki benim şu parçalarımı sen üret sen de reddeceksin öyle mi ? Kendi kafana silah daya sık daha iyi. Ben sıkı bir şekilde android cihazları takip ediyorum bazılarını seviyorum bazılarını sevmiyorum. Iphone kullanmayı çok istiyorum fakat her ne kadar performansta sıkıntı yaratmasa da kullanılan düşük işlemci, ram, ekran çözünürlüğü, düşük batarya, hafıza yükseltilememesi yüzünden Iphone'dan uzak duruyorum. Bunları yapsın başımın üstünde yeri var. Tabi dayanıklılığı da unutmamak lazım. Iphone 6'nın ekranı gibi kabak gibi ortada durup gel beni patlat derse ona da karşıyım. O yüzden tartışmanın lüzumu bile yok. Bir tarafta android üreticileri diğer tarafta IOS. Gerisi az önce de dediğim gibi tüketici tercihi olacaktır. O kadar marka bir araya gelmiş Apple tek kalmış falan siz bunları burada birbirinizle kavga ederek konuşurken ezeli rakip olarak anılan 2 firma aralarında çatır çatır sözleşme imzalıyorlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Reklam yapmayla bitmiyor elbette. Satis yapacagin müsteri tiplerini iyi taniman gerekiyor. Samsung'da bu müsteri tiplerini taniyan en iyi sirketlerden biri.

Apple ve Samsung sürekli reklam araciligiyla birbirine gönderme yaparken diger sirketler pasif kaliyor.

Olay sadece müşteri tiplerini tanımakla bitmiyor. perakendecilerde reklam yapıyor. Mesela telefoncuya gittiğinde "Samsung al abi, iyidiri." diyor. Bu laf dolayısıyla zincirleme kulaktan kulağa gidiyor. Yani müşteri yeni telefon alacak kişiye de aynı cümleyi söylüyor.

Ayrıca tabi marka bağımlısı olan belli bir kitle var.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Herkesin babası samsungda apple da çalışıyo bi bizmi fakiriz :(

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Reklam yapmayla bitmiyor elbette. Satis yapacagin müsteri tiplerini iyi taniman gerekiyor. Samsung'da bu müsteri tiplerini taniyan en iyi sirketlerden biri.

Apple ve Samsung sürekli reklam araciligiyla birbirine gönderme yaparken diger sirketler pasif kaliyor.

Tüm firmalar Apple üzerinden prim yapma peşinde değil miydi? Ben öyle hatırlıyorum. Reklam konusuna gelirsek Apple yılda 1 milyar harcıyor Samsung 14 milyar diye biliyorum. Siz daha iyi bilirsiniz gerçi ama bi sorim dedim. Önemli olan doğru pazarlama,doğru ürün ve satış sonrası destek. Samsung'un ne olduğunu herkes az çok biliyor. Ayrıca Samsung 5 çeyrektir git gide kar oranları düşüyor beklenen patlama yaşanmazsa düşmeye devam edicek.

Kaldı ki son çeyrekde satışlarda Apple ile Samsung'un satışları yakın. Apple bi kaç modelle bunu gerçekleştirken Samsung düzineyle telefonla 1. sırada.

Son olarak esas konuya dönersek Samsung,HTC,LG 3üde birleşse Apple ile baş edemez. Son çeyrek de ki açıkladıkları rakamlar;
Samsung= 1,8 milyar
LG= 253 milyon
HTC=14 milyon

Apple'ın ise 18 milyar dolar. Hatta şöyle söylim tüm Androidli telefon şirketleri birleşse Apple ile baş edemiyor.

Ve malum şahıs süresiz banlanmış, Bloother ile dalga geçiyodu aynısı başına geldi. :lol: :dirol: :lol:

aykutozcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
For ever Apple! Apple sadece bir telefon değil. Sağlam bir marka! Bunu kavramak gerekiyor önce. Samsung ve türevleri yeni bir işletim sistemi yapar da apple a yazılımsal olarak rakip olabilirse belki o zaman bu yarışta yer edinebilirler. Diğer türlü zor

Reaksiyon puanı
24
Ya hepiniz fanboyun tekisiniz, telefon bu ya. :D İyisi kötüsü arasında ne fark var?