Devler Apple'a Karşı Birleşti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İyi düşün Semih, boş nereye geldi mesaj yazmak adetim

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Merak ettiğim acaba Apple`ın yanında hangi firma durur?
Microsoft, o da belki.

İkisi de eski zamanların ezeli düşmanı ama şimdi onlardan daha kötüsü Google var.

Ekmeğinin hatırı sayılır bir kısmını androiddeki patentlerinden alıyor. Ama böyle bir durumda kimle çalışır o merak konusu.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Microsoft, o da belki.

İkisi de eski zamanların ezeli düşmanı ama şimdi onlardan daha kötüsü Google var.

Ekmeğinin hatırı sayılır bir kısmını androiddeki patentlerinden alıyor. Ama böyle bir durumda kimle çalışır o merak konusu.
Evet, olabilir. İkisi bilgisayar dönemlerinde düşmandı. Ama şimdi iş telefona tablete kaydı. Microsoft`da bu alanda pek başarı sayılmaz yani. Bunlar hemşeri dayanışması yapabilirler. :D

(Konu nereden nereye gelmiş...)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=312196]edox[/MENTION] Bu bölümde yetkim olmadığı için sözle uyarmaktan başka bişi yapamam.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Samsung apple'i sollayali yillar oldu. Bunu ben mi söylüyorum? Hayir, istatistikler söylüyor. Her ikisininde satis oranlari ortada.

Şey ben pek anlamam bu istatisktikler falan filan hatta pek bir şeyden anladığımda söylenemez. Siz diyorsanız doğrudur size güvenim tam ama geçen bi arkadaş bu Apple şu son 3 ayda rekora imza atarak 18 milyar kar açıklamış tarihte bir ilkmiş. Bu rekor fiyat Samsung'un 2 yıldır açıkladığı kardan daha fazla bi paraymış. Yani arkadaşım dedi ki Apple'ın 3 ayı Samsung'un 24 ayından daha fazla para. Siz istatistik dediniz ve haklısınız lütfen beni aydınlatın ikilemde kaldım çok bilgisizim bu konularda :(

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=122937]What The Hell[/MENTION]

Apple'in 18 Milyar net kar ettigi dogru.

Ama, dikkat ederseniz ben samsung apple'dan daha fazla kar elde etti dememisim, satis oranlari apple'dan daha yüksek demisim.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Ne gibi yollar mesela ?
Mesela logo tasarımı yapan siteler bilgileri giriyon, önüne bir ton logo çıkıyor. Tabii bunlar ücretli neyse logonu seçiyon ekran görüntüsü alıyon oradan logonun
[MENTION=122937]What The Hell[/MENTION]

Apple'in 18 Milyar net kar ettigi dogru.

Ama, dikkat ederseniz ben samsung apple'dan daha fazla kar elde etti dememisim, satis oranlari apple'dan daha yüksek demisim.
Her hafta telefon çıkarırsa satış oranları fazla olur tabi...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Her hafta telefon çıkarırsa satış oranları fazla olur tabi...

Her hafta telefon cikarmasiyla alakasi yok bunun.

Düsük bütceli insanlar gidip 1500-2000 tl telefon alamiyor senin benim gibi. Herkesin bütcesine göre, her kesime göre telefon cikardigi icin böyle.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Her hafta telefon cikarmasiyla alakasi yok bunun.

Düsük bütceli insanlar gidip 1500-2000 tl telefon alamiyor senin benim gibi. Herkesin bütcesine göre, her kesime göre telefon cikardigi icin böyle.
Niye Samsung alıyorlar?

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Samsung apple'i sollayali yillar oldu. Bunu ben mi söylüyorum? Hayir, istatistikler söylüyor. Her ikisininde satis oranlari ortada.
Ama biri deşöyle Düşünelim samsungun nrlki yüzlerce akıllı telefonu var Apple'ın ise 1-3g3gs-4-4s-5-5s-6-6plus

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Apple para getirecek ne varsa patentini alıyor. Sadece iphone ve mac'lerden değil patentlerden de iyi para kazanıyor. Samsung'la savaşmasının sebebi elinde bulundurduğu patentler.

Bir firma çıkaracağı ürüne bir özellik eklemeye kalktığında o özelliği üretecek firmayı ve patentlerini satın alıyor.

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Samsung Galaxy serisinde herhalde uzaydaki her yıldıza telefon çıkaracak. :lol:

:D
Apple'ın iyi yanları:
Ergonomi
Yazılım
3sene sunulan yazılım güncelleme desteği OTA yoluyla (bunu bir çok telefonda göremedim Android olan)
Ne kadar şey kurarsanız kurun gerçekten performansı çok yüksek.
Androidin iyi yanları:
Donanım(ki bu donanım yazılım dandikliğinden dolayı bi iPad mini 1. Nesil kadar performans vermiyor)
Kişiselleştirebilirlik
3cbe594a025d364d06b069cd0898259b.jpg

En ufak bir performans düşmesi yok bu mb 0 olduğunu da gördüm
Editleye editleye bi hal oldum :) şu an Apple'ın ürettiği 3 telefon var iken Samsungun 31 telefonu var Üretilen ve satılan. Seri sonu ürünler dahil değil sadece şu an üretilen ve satılan
bb4ab22c175e8eafa37a1794a6d1a430.jpg

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
İş reklamla oluyor yani? (Sizi küçümsemek anlamıyla yazmadım.)

Reklam yapmayla bitmiyor elbette. Satis yapacagin müsteri tiplerini iyi taniman gerekiyor. Samsung'da bu müsteri tiplerini taniyan en iyi sirketlerden biri.

Apple ve Samsung sürekli reklam araciligiyla birbirine gönderme yaparken diger sirketler pasif kaliyor.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Reklam yapmayla bitmiyor elbette. Satis yapacagin müsteri tiplerini iyi taniman gerekiyor. Samsung'da bu müsteri tiplerini taniyan en iyi sirketlerden biri.

Apple ve Samsung sürekli reklam araciligiyla birbirine gönderme yaparken diger sirketler pasif kaliyor.
Doğru, Samsung az donanımı ve damacana plastiğini çok pahalıya kimlere satacağını biliyor. :lol:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=402282]Mr. Depreli[/MENTION]

Almasinlar hocam, kimse zorla aldirmiyor ki. Damacana plastik dedigin iphone kasasindan daha saglam, en azindan yere düsünce elli parcaya ayrilmiyor.

Polikarbonat bu, o kadar hafife almayin. Bircok sektörde kullaniyorlar bunu ve siz "plastik" diye kücümsüyorsunuz öyle mi? Bindigin arabada, ucakta bile kullaniyorlar bunu. Metal olmayla telefon kaliteli mi oluyor yani?

Sonuc yine bu:

image-58451--74882.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cam kirildiktan sonra arkasinin hangi maddeden üretildigin bir önemi yok.

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9

Almasinlar hocam, kimse zorla aldirmiyor ki. Damacana plastik dedigin iphone kasasindan daha saglam, en azindan yere düsünce elli parcaya ayrilmiyor.

Polikarbonat bu, o kadar hafife almayin. Bircok sektörde kullaniyorlar bunu ve siz "plastik" diye kücümsüyorsunuz öyle mi? Bindigin arabada, ucakta bile kullaniyorlar bunu. Metal olmayla telefon kaliteli mi oluyor yani?

Sonuc yine bu:

image-58451--74882.png

Ama genel olarak iç cam kırılmaz dokumatiğin olduğu dış cam kırılır ve sadece görüntü açısından estetiksizliğini oluşturur bu cam kalitesiyle alakalıdır ve neredeyse tüm telefonlar gorilla Glass kullanır

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53

Sonuc yine bu:

image-58451--74882.png
Hocam Flash TV'de satılan 100 liralık telefonunda düştüğünde ekranı kırılmıyor. Hatırlatıyım dedim...

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Ben iPad minimi çok yere düşürdüm bir çok pozisyondan bi tek çok ufak bir boya sıyrıldı o da belli olmuyor köşesine falan düştü baya kötü pozisyonlardan düştü

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
@Zafer Computer

Ekran degisimi icin nerdeyse yari fiyatina ücret biciyorlar hocam. Iphone 6 icin 500TL+ istiyorlar nerdeyse.

Ne anladim ben arka kasanin metal olmasindan? Cam olayina cözüm bulunmadikca plastikmis, metalmis, süngermis benim icin hicbir farki yok.

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
@Zafer Computer

Dis cam icin nerdeyse yari fiyatina ücret biciyorlar hocam. Iphone 6 icin 500TL+ istiyorlar nerdeyse.

Ne anladim ben arka kasanin metal olmasindan? Cam olayina cözüm bulunmadikca plastikmis, metalmis, süngermis benim icin hicbir farki yok.

Cam her yerde aynı hocam iPhonea has bi şey değil

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Alip kullanmadigim icin bir sey diyemiycem. Hiyar falan gönderirler neme lazim :)
[MENTION=395130]Zafer Computer[/MENTION]

Iphone daha hassas hocam bu konuda. Kasasi cok agir, bu da kirilma riskini arttiriyor.

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Alip kullanmadigim icin bir sey diyemiycem. Hiyar falan gönderirler neme lazim :)
[MENTION=395130]Zafer Computer[/MENTION]

Iphone daha hassas hocam bu konuda. Kasasi cok agir, bu da kirilma riskini arttiriyor.

Ağırlığından olmadığını düşünüyorum. Samsungun pil Kapağı falan sorunsuzca çıkıyor ve bundan dolayı güç dağılıyor bence ama Appleda bir yerler çıkmadığından güç bir yerden çıkmak zorunda kalıyor

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Konu yeterince amacindan sapti arkadaslar. Bana söyleyeceginiz bir sey varsa özelden atin.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Apple istediği kadar satsın ben genede almam android gibi bir rahatlık özgürlük varken gidip kendimi kısıtlayamam ayrıca apple bu kadar güçlü olduysa tek nedeni var insanların gösteriş amacı şuan ayfon 6 alan kişiler sürüyle peki neden alıyorlar ihtiyaçlarından değil sırf şekilleri karizmaları olsun diye sonrada sokaklarda metrolarda ellerinde millete göstermek için uğraşıyorlar resmen tabi istisnalar hariç telefona da lafım yok düşünceye laf atıyorum bu arada.

[video=youtube;nFhLKEqP__o]https://www.youtube.com/watch?v=nFhLKEqP__o[/video]