nailasmu
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 5
İyi düşün Semih, boş nereye geldi mesaj yazmak adetim
Microsoft, o da belki.Merak ettiğim acaba Apple`ın yanında hangi firma durur?
Evet, olabilir. İkisi bilgisayar dönemlerinde düşmandı. Ama şimdi iş telefona tablete kaydı. Microsoft`da bu alanda pek başarı sayılmaz yani. Bunlar hemşeri dayanışması yapabilirler.Microsoft, o da belki.
İkisi de eski zamanların ezeli düşmanı ama şimdi onlardan daha kötüsü Google var.
Ekmeğinin hatırı sayılır bir kısmını androiddeki patentlerinden alıyor. Ama böyle bir durumda kimle çalışır o merak konusu.
Samsung apple'i sollayali yillar oldu. Bunu ben mi söylüyorum? Hayir, istatistikler söylüyor. Her ikisininde satis oranlari ortada.
acizlik mi!adamlar apple in haksız kazanç elde etmesine engel oluyor bi anlamda ona rağmen fiyatlar ortada geçen yine zam geldi.
Mesela logo tasarımı yapan siteler bilgileri giriyon, önüne bir ton logo çıkıyor. Tabii bunlar ücretli neyse logonu seçiyon ekran görüntüsü alıyon oradan logonunNe gibi yollar mesela ?
Her hafta telefon çıkarırsa satış oranları fazla olur tabi...[MENTION=122937]What The Hell[/MENTION]
Apple'in 18 Milyar net kar ettigi dogru.
Ama, dikkat ederseniz ben samsung apple'dan daha fazla kar elde etti dememisim, satis oranlari apple'dan daha yüksek demisim.
Her hafta telefon çıkarırsa satış oranları fazla olur tabi...
Niye Samsung alıyorlar?Her hafta telefon cikarmasiyla alakasi yok bunun.
Düsük bütceli insanlar gidip 1500-2000 tl telefon alamiyor senin benim gibi. Herkesin bütcesine göre, her kesime göre telefon cikardigi icin böyle.
acizlik mi!adamlar apple in haksız kazanç elde etmesine engel oluyor bi anlamda ona rağmen fiyatlar ortada geçen yine zam geldi.
Niye Samsung alıyorlar?
Ama biri deşöyle Düşünelim samsungun nrlki yüzlerce akıllı telefonu var Apple'ın ise 1-3g3gs-4-4s-5-5s-6-6plusSamsung apple'i sollayali yillar oldu. Bunu ben mi söylüyorum? Hayir, istatistikler söylüyor. Her ikisininde satis oranlari ortada.
İş reklamla oluyor yani? (Sizi küçümsemek anlamıyla yazmadım.)Ben zorlamiyorum hocam illa samsung alin diye. Digerleri reklam yapmayi beceremiyor demek ki.
Samsung Galaxy serisinde herhalde uzaydaki her yıldıza telefon çıkaracak. :lol:Ama biri deşöyle Düşünelim samsungun nrlki yüzlerce akıllı telefonu var Apple'ın ise 1-3g3gs-4-4s-5-5s-6-6plus
Samsung Galaxy serisinde herhalde uzaydaki her yıldıza telefon çıkaracak. :lol:
İş reklamla oluyor yani? (Sizi küçümsemek anlamıyla yazmadım.)
Doğru, Samsung az donanımı ve damacana plastiğini çok pahalıya kimlere satacağını biliyor. :lol:Reklam yapmayla bitmiyor elbette. Satis yapacagin müsteri tiplerini iyi taniman gerekiyor. Samsung'da bu müsteri tiplerini taniyan en iyi sirketlerden biri.
Apple ve Samsung sürekli reklam araciligiyla birbirine gönderme yaparken diger sirketler pasif kaliyor.
[MENTION=402282]Mr. Depreli[/MENTION]
Almasinlar hocam, kimse zorla aldirmiyor ki. Damacana plastik dedigin iphone kasasindan daha saglam, en azindan yere düsünce elli parcaya ayrilmiyor.
Polikarbonat bu, o kadar hafife almayin. Bircok sektörde kullaniyorlar bunu ve siz "plastik" diye kücümsüyorsunuz öyle mi? Bindigin arabada, ucakta bile kullaniyorlar bunu. Metal olmayla telefon kaliteli mi oluyor yani?
Sonuc yine bu:
![]()
Hocam Flash TV'de satılan 100 liralık telefonunda düştüğünde ekranı kırılmıyor. Hatırlatıyım dedim...[MENTION=402282]Mr. Depreli[/MENTION]
Almasinlar hocam, kimse zorla aldirmiyor ki. Damacana plastik dedigin iphone kasasindan daha saglam, en azindan yere düsünce elli parcaya ayrilmiyor.
Polikarbonat bu, o kadar hafife almayin. Bircok sektörde kullaniyorlar bunu ve siz "plastik" diye kücümsüyorsunuz öyle mi? Bindigin arabada, ucakta bile kullaniyorlar bunu. Metal olmayla telefon kaliteli mi oluyor yani?
Sonuc yine bu:
![]()
@Zafer Computer
Dis cam icin nerdeyse yari fiyatina ücret biciyorlar hocam. Iphone 6 icin 500TL+ istiyorlar nerdeyse.
Ne anladim ben arka kasanin metal olmasindan? Cam olayina cözüm bulunmadikca plastikmis, metalmis, süngermis benim icin hicbir farki yok.
"Siz hepiniz ben tek." - AppleÜçününde patentleri oldukça az
Sony veya Microsoft dahil olsa işin rengi değişebilir tabi :dirol:
[MENTION=402282]Mr. Depreli[/MENTION]
Alip kullanmadigim icin bir sey diyemiycem. Hiyar falan gönderirler neme lazim
[MENTION=395130]Zafer Computer[/MENTION]
Iphone daha hassas hocam bu konuda. Kasasi cok agir, bu da kirilma riskini arttiriyor.